Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 11/12/2020)

Tyskland har majestätiska berg, hisnande landskap, och kosmopolitiska städer som gör tågresor dit till en fängslande upplevelse. Det finns många fantastiska platser att se inklusive Berlin, München, Hamburg, köln, och Frankfurt, och många andra. Dessa hotspots och mindre städer är alla sammankopplade med en välorganiserad Hi-Speed tågsystem. Detta gör tågresor i Tyskland så lätt. Här är en guide för semesterfirare för tågresor i Tyskland att se till att du har den mest trevlig resa möjlig.

 

De olika tåg tillgängliga

Den tyska tåg nätverket drivs av Deutsche Bahn. Detta ger ett antal tågtyper att transportera dig både dag och natt. Den huvudsakliga järnvägsnätet i Tyskland består av regionaltåg (såsom den regionala uttryck) och intercitytåg. InterCity-tågen fungerar nationellt och internationellt mellan viktiga städer.

Frankfurt till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

natur tågresor i Tyskland

 

Det finns också andra sätt att tåg i Tyskland som den inhemska höghastighetståg, De IS (InterCity Express). Detta är den mest populära tåget i Tyskland, anslutning av viktiga städer med en hög hastighet. Dessa höghastighetståg färdas med hastigheter på upp till 200mph (320 km / t).

 

Behöver jag göra platsreservation på tyska tåg?

Den bästa användningen av Tågresor i Tyskland under dagen, inklusive snabb Intercity Express, kräver inte platsbiljetter. i alla fall, Om du planerar din resa finns det ingen skada i boka din plats i förväg. Fäst en fönsterplats för landskapet eller bara välja din plats så att du upplever maximal komfort.

Några internationella tåg och över natten rutter såsom till Paris, bryssel, Venedig, eller Köpenhamn kräver att du har reservationer före ombordstigning. Vid användning av Save A Train webbplats för att boka tågbiljetter, det kommer att ange om du är skyldig att göra en reservation.

Köln Frankfurt Tåg

Munich till Frankfurt Tåg

Hannover till Frankfurt Tåg

Hamburg till Frankfurt Tåg

 

Använd stations skåp – Tågresor i Tyskland

De flesta tyska tågstationer har flera banker av skåp i olika storlekar. Detta för att rymma både små och stort bagage. Om du har en timme eller så innan din anslutande tåg blad, Lägg din bagage in i ett skåp, gå ut och ta en drink, eller har en kort titt runt det omgivande området.

Frankfurt till Hanover Tåg

Bryssel till Hanover Tåg

Wien till Hanover Tåg

Köln till Hanover Tåg

 

Tågresor i Tyskland, tågstation, bahnhof

 

Priset på skåp bestämmer deras pris. Detta innebär att om du behöver mindre lagringsutrymme för bagage, du kommer att betala mindre och vice versa. Prisintervallet för stations skåp i Tyskland är mellan € 1 – € 5 för 24 timmars användning.

 

Barnen kan tåg i Tyskland gratis

Tyskland är ett bra ställe att resa med familjen. På tyska järnvägståg, barn under sex års ålder resa gratis utan biljett behövs. barn över 6 men yngre än 15 också resa gratis när de åtföljs av en betalande vuxen.

 

 

Funderar på att ta ett tåg runt Tyskland? Gå för att rädda A Train Online för att kolla in alla våra exklusiva priser och börja planera ditt nästa äventyr! Följ oss på Facebook, Twitter, och Spara A Train Instagram Page också se våra senaste erbjudanden och mer!

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss en kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-travel-germany%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)