Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 12/11/2021)

Även om de europeiska natten sovvagn tåg blir något av en utrotningshotad art (lågprisbolag vi tittar på dig!), tåg älskare fortfarande inte ge upp! För entusiastiska tåg älskare, inget slår hopping ombord nattåg och njuta av skönheten i stora avstånd utan att behöva bryta banken för att komma till sin slutdestination.

Om du har planerat ett nattåg resa utomlands, men är inte säker på att nattåg är det bästa alternativet, läser nedan.

NOTERA: Alla de skäl som vi har satt ihop går utöver den ”till att börja, du kommer inte att spendera 10+ timmar dreglande på axeln som huvudet jiggles mot tågfönstret”.

 

Nattåg är kostnadseffektiva

För varje resenär om budgeten (eller de som hellre spendera mer på en fin skål och sightseeing än de skulle på en biljett), nattåg är det mest plånboksvänliga alternativet att välja (särskilt för en längre resa). Du kan förvänta dig dina utgifter halv när du byter tre eller fyra nätter på hotell (även en i billigare kategorin) med samma antal nätter på ett tåg, spara upp om $500! Om det är inte smart budgetering, Vi vet inte vad som är!

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

 

Tidseffektivitet i nattågen & Bekvämlighet

Effekten av tåg är obestridlig! Europeiska tåg är snabba, organiserade och allt du letar efter i en transportalternativ oavsett om du är reser till någonstans nära som Italien eller en ytterligare destination. Att resa med tåg är fantastiskt för alla som vill vara den första i raden på turné kontoret, deras favorit museum, eller någon annanstans de hade planerat att gå. Nattåg ger dig möjlighet att faktiskt vila lite under natten. Använd sedan dagen för att njuta av vackra landskap genom fönstret och vid tågstopp.

Lecce till Milano Tåg

Reggio Calabria till Milan Tåg

Bari till Milano Tåg

Salerno till Milano Tåg

 

Miljövänlig

Precis som vanliga tåg, nattåg är det bästa resande alternativet för vår planet. Eftersom de producerar betydligt mindre CO2 per passagerare än flygplan gör, de kunde vara framtidens transport. Så, om du är miljömedveten, du vet vilket sätt du ska resa från och med nu.

Levanto till Turin Tåg

La Spezia till Turin Tåg

Neapel till Turin Tåg

Rom till Turin Tåg

 

ha kul med vänner på nattågen

Nattåg är bra för att göra Friends

Om du är reser ensam, tåg ger dig en möjlighet att träffa en massa människor från hela Europa, alla olika från varandra. Hitta ett par liknande intressen att tala om, och du har potentiellt gjort vänner för livet! Plus, vad som är ännu viktigare den här gången (åtminstone för det ämne vi är på), du har hittat säker, pålitliga människor att dela din sovstuga med! Nattåg är underbara, men nackdelen är att du kan hamna i båset med en massa folk som snarkar, stank (förlåt!), eller ... bara hosta en hel del. Så, att hitta en grupp som är bra för en chatt och några nätter i samma trånga utrymmet är fantastiskt!

Lyon til Nice tåg

Paris til Nice tåg

Avignon Fina Tåg

Marseille Fina Tåg

 

Scenic Appeal

Wow, Vi har nästan glömt att inkludera den evigt inspirerande fördelen med nattåg – naturskön överklagande! Inte sova genom Fjords, Alperna, och andra liknande vackra landskap. Men inte känner sig tvungna att hålla sig vaken när du passerar Tysklands industriella centrum, antingen. Åh, och - ta bilder, även om det bara är genom fönstret!

 

Låt oss veta genom att tweeta oss på @SaveATrain! , Här hittar du våra andra sociala kanaler på undersidan av Spara-A-Train och naturligtvis, du kan beställa från oss tågbiljetter.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F5-reasons-night-trains%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)