Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 11/06/2021)

Om du längtar efter att se några av Europas måste-besök destinationer, några av de mest cykel vänliga städer kommer säkert att göra din lista. Dessa städer är bra för att utforska med cykel, vilket gör dem idealiska för reser på en budget. Och du kan komma dit med tåg. Här är de tio mest cykel vänliga städer i Europa:

 

1. Bike-Friendly Amsterdam, nederländerna

Amsterdam har genomgående varit bland de mest cykel vänliga städer i Europa. Det har separerat cykelbanor i stället för körfält, så att du kan gå överallt bilfria. Du kan lätt nå det med tåg från Paris, bryssel, Köpenhamn och andra större europeiska destinationer.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

 

2. Bike-Friendly Köpenhamn, Danmark

Copenhagen investerade över € 134 miljoner på att utveckla sin cykling nätverk över åren. Som bidrog till att göra deras cykelvägnätet imponerande och lanserade Köpenhamn att vara bland de grönaste europeiska destinationer.

Hamburg till Köpenhamn Tåg

Hannover till Köpenhamn Tåg

Berlin till Köpenhamn Tåg

 

3. Bike-Friendly Berlin, Tyskland

Ta en cykel i Berlin i sommar

Berlin har arbetat för att bli en av de mest cykel vänliga städer i Europa för en stund. De gjorde slutligen, Tack vare en utarbetad kampanj cykel samhället. Som en av de nav europeiska tågtrafik, berlin är ganska lätt att komma till.

Bremen till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

4. Utrecht, nederländerna

Städerna i nederländerna älskar sina cyklar. Utrecht investerar mycket i sin cykel infrastruktur. Långa cykelgator och stora parkeringsmöjligheter gör det enkelt att använda cyklar där.

Bryssel till Utrecht Tåg

Antwerpen till Utrecht Tåg

Berlin till Utrecht Tåg

Paris till Utrecht Tåg

 

5. antwerpen, belgien

antwerpen är Belgiens mest cykelvänliga stad, med en utvecklad nätverk av cykelvägar. Med stora projekt som syftar till att förbättra det ytterligare, Antwerpen kommer säkerligen bo bland de cykel destinationer i Europa.

Bryssel till Antwerpen Tåg

Amsterdam till Antwerpen Tåg

Lille till Antwerpen Tåg

Paris till Antwerpen Tåg

 

 

6. wien, österrike

wien ståtar genomföra Europas första last cykel uthyrningssystem. Bland andra initiativ som staden generöst sponsrade att göra Vienna mer cykelvänlig bygga 1300-km av cykelvägar nätverk.

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

 

7. Basel, schweiz

Basel är natursköna och bland de mest cykelvänlig Cities

Basels känd för ett par saker, och att cykelvänliga är en av dem. I alla väder eller årstid, du kan se invånarna i Basel genom att använda sina cyklar för att navigera runt lätt. Du kan nå Basel från Amsterdam med tåg direkt.

Munich till Basel Tåg

Zürich till Basel Tåg

Bern Basel Tåg

Genève Basel Tåg

 

8. Munster, Tyskland

Bland Tysklands de flesta cykelvänliga städer, Munster håller en genomgående bra ranking. Staden arbetar hårt för att se till att cyklister är nöjd med sin infrastruktur och säkerhet cykling.

Essen till Munster Tåg

Bielefeld till Munster Tåg

Köln Munster Tåg

Hannover till Munster Tåg

 

9. Verona, Italien

Italienska städer är oftast inte bland de mest cykel vänliga städer i Europa, men Verona står ganska bra. Det är en stor stad till utforska med cykel, och tåg från rom Verona endast bidrar till skönheten i din resa.

Rimini till Verona Tåg

Rom till Verona Tåg

Florens till Verona Tåg

Venedig till Verona Tåg

 

10. Munich, Tyskland

Munich har en tydlig plan för att bygga en stor cykel nätverk zon och förbättra cykelinfrastruktur. Det slutgiltiga målet är att nå en 30% modal andel för cyklar. Om du vill prova att komma runt München på en cykel, du kan resa dit med tåg från Berlin, wien, och Zurich, bland andra städer.

Berlin till München Tåg

Frankfurt till Munich Tåg

Wien till Munich Tåg

Stuttgart till Munich Tåg

 

Är du redo att besöka några av Europas bästa destinationer med bara din cykel och tåg? Gör dig redo för ditt livs äventyr, och boka tågbiljetter tidigt!

 

 

Vill du bädda vår blogginlägg på din webbplats, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fmost-bike-friendly-cities%2F%3Flang%3Dsv - (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)