Vrijeme čitanja: 5 zapisnik
(Zadnja izmjena: 04/11/2022)

Putnici bi mogli pomisliti da se lista stvari koje je zabranjeno unijeti u voz odnosi na sve željezničke kompanije širom svijeta. kako god, to nije slučaj, i nekoliko predmeta je dozvoljeno da se unese u voz u jednoj zemlji, ali je zabranjeno u drugoj. pored toga, pomoglo bi da se ne brinete previše o pakovanju prtljaga, imajte na umu da torbu možete smestiti u stalak iznad glave, između sedišta, ili na određenom prostoru pored ulaza.

Vozovi u Evropi su jedni od najboljih na svijetu, sa sadržajima na brodu koji nude fantastično iskustvo putovanja. Vožnja vozom je ponekad bolja nego letenje jer može uštedeti vreme i novac. kako god, poput aerodroma, postoji lista zabranjenih artikala za unošenje u vozove.

 

Molim te, pogledajte kompletnu listu stvari koje putnicima nije dozvoljen ulazak u vozove:

  • Sve vrste oružja: bodeži, noževi, eksploziva, i nelicencirano vatreno oružje.
  • Alkohol
  • Gasne kanistere i druge zapaljive materije.
  • Leteći predmeti (kao što su baloni sa helijumom) ili duge predmete zbog straha od kontakta žice, nestašica struje, i rizik od strujnog udara.
  • Radioaktivne supstance.
  • Prekoračenje prtljažnika i prtljaga 100 cm.

Ova kratka lista stavki je slična onoj na aerodromima. Dok je lista ista, putovanje vozom umjesto letenja štedi vam značajno vrijeme jer nema potrebe da prolazite kroz sigurnosnu kontrolu na željezničkoj stanici. štaviše, nema potrebe za prijavom ili dolaskom na željezničku stanicu 3 sati prije vremena polaska. Ovi faktori čine veliku razliku u iskustvu putovanja po Evropi. Dno crta, putuju vozom po Evropi jedan je od najupečatljivijih načina za istraživanje kontinenta i krajolika.

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

 

What Items Are Not Allowed to board with On a Train

 

FAQ: Koji predmeti nisu dozvoljeni u vozovima

Da li je pušenje dozvoljeno u vozovima?

Željezničke kompanije’ glavni prioritet su putnici’ sigurnost kao i za pružanje najboljeg iskustva putovanja. Na ovaj način, pušenje u vozovima je zabranjeno kako bi svi putnici mogli uživati ​​u putovanju bez dima. Pušači moraju uzeti u obzir ovu politiku kada putuju daleko, a pred njima je dugo putovanje vozom.

Moguće rješenje ovog problema je planiranje putovanja vlakom u više gradova. Na primjer, razbijanje putovanja na nekoliko dana je idealno ako imate dovoljno vremena. Još jedna bitna stvar koju treba napomenuti je da je pušenje dozvoljeno samo na određenim mjestima na željezničkim stanicama, ili platforme, kao na švajcarskim železničkim stanicama.

Brisel Utrecht Trains

Antwerp u Utrecht Trains

Berlina do Utrecht Trains

Pariz Utrecht Trains

 

Da li su vozila dozvoljena u vozovima?

Motorna vozila zabranjeni su u vozovima. Kao ručni prtljag putnici mogu ponijeti sklopive bicikle i skutere. Sve dok možete odložiti vreće, laka prevozna sredstva su dozvoljena u vozovima bez dodatne naknade.

Osim toga, putnici mogu ponijeti sportsku opremu u vozovima, poput skijaške opreme. Dakle, možete putovati direktno sa aerodroma bez presjedanja voza i imati fantastičan skijaški odmor. Nadalje, za predmete koji se ne sklapaju, kao daske za surfovanje, najbolje je konsultovati se direktno sa železničkom kompanijom.

Amsterdama do Londona Vlakovi

Paris u London Trains

Berlin u London Trains

Brisel u London Trains

 

 

Da li su kućni ljubimci dozvoljeni u vozovima?

Da bi smetnje svele na minimum, putnici mogu putovati sa svojim kućnim ljubimcima pod određenim ograničenjima. Domaće životinje poput pasa, mačke, a tvorovi su dozvoljeni u vozovima. Putnici mogu dovesti svoje ljubimce u vozove bez kupovine karte uz nadoplatu osim ako kućni ljubimci’ težina premašuje 10 kg. U ovom slučaju, putnici treba da kupe kartu za voz i ponesu kućnog ljubimca kao ručni prtljag. štaviše, psi su dozvoljeni u vozovima ako su na povocu i mogu sjediti u krilu putnika. Na primjer, na OBB-u austrijskih saveznih željeznica, svog psa možete dovesti besplatno.

kako god, putnici mogu putovati s velikim psima na talijanskom frecciarossa, Srebrna strijela, i Frecciabiana vozovi uz doplatu, samo u prvoj i drugoj klasi, ali ne u izvršnoj vlasti. štaviše, na međunarodnim linijama u Francuskoj, psi su dozvoljeni u vozovima. kako god, putnik treba za njih kupiti kartu za vlak. Dakle, pakovanje poslastica jedan je od bitnih savjeta za putovanje vozovima sa kućnim ljubimcima.

Salzburg u Beč Trains

München u Beč Trains

Graz u Beč Trains

Prag u Beč Trains

 

Traveling With Pets on Trains is allowed in many cases

 

Postoje li ograničenja za prtljagu u vlakovima?

Najbolja stvar kod putovanja vozom je da nema ograničenja u pogledu prtljage. Za razliku od letova i aerodroma, u vozovima nema kontrole prtljaga. Dakle, možete ponijeti čak četiri torbe pod uslovom da pravilno složite prtljag kako biste osigurali sigurnost svih putnika. kako god, kako biste maksimalno uživali u svom odmoru u Evropi, pripremite svoj ručni prtljag mudro tako da možete uživati ​​u svom putovanju.

Frankfurt Berlin Trains

Leipzig Berlin Trains

Hanover u Berlin Trains

Hamburg Berlin Trains

 

Veliko putovanje vlakom počinje pronalaženjem najboljih karata za vlak na najdivnijoj i najudobnijoj željezničkoj ruti. Mi u Save A Train rado će vam pomoći da se pripremite za putovanje vlakom i pronaći najbolje karte za vlak po najboljim cijenama.

 

 

Da li želite da ugradite naš blog post "Koje stvari nisu dozvoljene u vozovima" na svoju stranicu? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete:

https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbs%2Fitems-not-allowed-on-trains%2F – (Malo spusti da vidi Embed Code)