Vrijeme čitanja: 6 zapisnik
(Zadnja izmjena: 04/11/2022)

Bez obzira na dužinu putovanje - bilo da je vikend plaža bijeg ili tronedeljnim himalajskim putovanjem - morat ćete spakirati torbu bilo koje veličine, i željet ćete znati kako se organizirati, na ovom blogu ćemo se fokusirati na vašu ručnu prtljagu. Postoji mnogo uzeti u obzir pri određivanju šta da donese: tip i dužinu svoje putovanje, svoj itinerer, vrijeme, veličine prtljaga, i bilo kakva ograničenja težine nametnuti svoj način prevoza. I sa toliko mnogo faktora u igri, lako je prepakujem ili pod pack, pogotovo ako ste čekali do zadnjeg minuta. Izbjegavajte prepakovali, kopajući po vašim torbama, i druge neugodnosti prilikom ulaska u voz sa ovim 10 Savjeti o tome kako organizirati svoj ručni prtljag.

 

Kako organizovati Your Hand prtljage Savjet 1: Držite svoje putne isprave Odvojite

Ovo je jedna od najvažnijih stvari koju morate uzeti u obzir pri donošenju odluke o tome kako organizirati ručni prtljag. Držite putnih isprava razdvajaju. Ne samo da je ovo zgodna već i sigurna stvar. Stavite ih u malu torbu koja se lako ukloniti iz ruku prtljagu. Na taj način ne morate da kopaju kad god je potrebno pasoš, karte, ili novac.

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

How To Organize Your Hand Luggage and Travel Documents

 

Organizirati Your Hand prtljage Savjet 2: Make A Lista pakiranja

pasoš? Provjeri. četkica za zube? Provjeri. krema za sunčanje? Za mir koji ste dobili osnove pokrivena, napravi se putna kontrolna lista nekoliko dana prije nego što nastupi uzbuđenje putovanja!

Amsterdam u Pariz Trains

Londona do Pariza Trains

Rotterdam u Pariz Trains

Brisel u Pariz Trains

List of How To Organize Your Hand Luggage

 

Organizirati Your Hand prtljage Savjet 3: Izbjegavajte Mrlje

Ne postoji ništa više neugodno nego da toliko vremena da odaberete ono što odjeće ćeš uzeti samo da bi ih ne može koristiti ni! Nikad više imati taj problem. Prvo treba uvijek provjerite je li vaš svijetle boje odjeća se pakuju iznutra, i drugo, držati u hotel za jednokratnu upotrebu kape za tuširanje i upotrijebite ih za pokrivanje baze cipela.

Köln u Mainz Trains

Frankfurt Mainz Trains

Berlin u Mainz Trains

Brisel Mainz Trains

Avoid Clothing with Stains

 

Savjet 4: Roll i vakuum pakiranje

Da biste sačuvali prostor i zaustavi gužvanje, roll odjeću umjesto da ih sklopive, zatim ih stavite u vakuumu kompresije kese. Za korištenje ove torbe, obučeš u, zapečati torbu, zatim istisnuti vazduh iz. To će vas ostaviti s puno više prostora u koferu i spriječit će nabore.

Zurich Chur Trains

Ženeve do Chur Trains

Milan u Tirano Trains

Bergamo Tirano Trains

Roll And Vacuum Pack

 

Savjet 5: prtljagu Sigurnosni

Zaključajte vaše torbe i držati ih zaključana. Uzmi ih sa sobom kada koristite toalet. Ako to nije moguće, a vi putujete sami, ponesite sa sobom sve svoje vrijedne stvari. Nikada ne ostavljajte kamere, novac, elektronike ili putne isprave nečuvan.

Držite pregrade zaključan dok spavate, ako je moguće. Ne vjeruj strancima. Čak i dobro obučen stranac može se ispostaviti da je lopov. Ako se spava u pretinac s putnici ne znate, budite sigurni da spavaju na vrhu novac pojas, tako da ćete primijetiti ako neko pokuša da je potrebno od vas.
Organize Your Hand Luggage in Safety

Savjet 6: Koristite Pakiranje kocke

” Nema puno da se osećam kao organiziranog ljudskog koliko dijeljenjem svoje stvari u bojama kocke. To je tako divno da znam gde je sve što vam je donio čim unzip kofer. Plus, kocke za pakiranje možete vrlo lako premjestiti u ladice hotelske komode i odmah ih raspakirati i spremiti za rad.” Richelle Szypulski, Viši stručni saradnik Urednik

Luksemburg Briselu Trains

Antwerp Briselu Trains

Amsterdam u Brisel Trains

Paris u Brisel Trains

Organize Your Hand Luggage in Packing Cubes

Savjet 7: Veličina ograničenja za ručni prtljag

Slično aviona, mnogi vozovi imaju ograničenja na količinu i veličinu torbi koje ste dozvoljeno da nastavi. Uglavnom, ćete biti u mogućnosti da se nose na sve vaše prtljage, ali vaš željeznički prijevoznik može zahtijevati da provjerite višak prtljage u slučaju da premašuje ograničenja veličine ili težine ručne prtljage. Za većinu vlakova, možete nositi na dva torbe u vozu, sve dok svaka torba ne prelazi 50 lbs ILI je veća od 28 X 22 X 14 inča. Mala i lične stvari, kao što su medicinske uređaje i lijekove, jastuci, deke, hladnjaka, i torbice ili torbe manje od 12 X 12 X 12 inča neće se računati prema carry o graničnim prtljagu.

 

Savjet 8: Gadgets u ruci prtljage

Kako se najčešće organizirati sve vaše elektronike, kablove, i one nezgodne komadiće za koje vam treba godine da iskapate u obezbeđenju? Stvari ih kao i ostatak nas? dobro, Ako želite da organizujete svoj ručni prtljag onda bi sebi zalihu zatvaračem torbe. punjač za telefon, punjač kamera, adapteri, slušalice - uzeti ekstra plastične kese (iste one koju će koristiti za ručnu prtljagu tekućine) i koristiti ih za skladištenje električne stavke, stvari za put kući (ključeve od kuće, parking karta, i ključeve od auta), lijekove i drugi rasuti pribor.

Venecije do Bologna Trains

Florence Bologna Trains

Rim Bologna Trains

Milan Bologna Trains

Gadgets In Hand Luggage

 

Savjet 9: Kako da se spakujem Knjige. Nemoj!

Da li je to sparno ljubavni roman, uzbudljiv sci-fi, ili psa ušima turistički vodič, preuzimanje prije tvoje putovanje. Čak i ako je kod kuće si novine dok ne umrem vrsta, uštedite prostor i težinu za vaš ručni prtljag, i nemoj računati na wifi skočiti nazad u priču sa svojim savršeno pozicioniran ležaljku, samo se postaraj da je na otporan na vodu prekriven uređaj.

Berlina do Rostock Trains

Hamburg Rostock Trains

Schwerin u Rostock Trains

Wismar Rostock Trains

kindle

 

Savjet 10: Izloži sve

Ja sam super neuredan. Priznajem. i neorganizovano! Ali ono što mi pomaže da biste dobili glavu ravno čak i kad sam spakovati na samom last minute, je da treba vremena da postavi sve pre nego što bilo koji predmet ide u moju torbu. Grupiranje stvari zajedno na krevet mi pomaže da vidim brzo kako stvari ne povuku svoje težine. Pantalone koje se mogu nositi samo s jednim top, ili koji zahtijeva cipele nisam već planira da spakujem? Natrag u ladici, ti idi! Jasno viđenje svega prije nego što počnem pomaže mi i da stvari smjestim u torbu na logičan način. Za mene, to znači počevši sa mojim bulkiest stavke, onda trešnja branje lagan stavke ušuška u praznine oko njih da se formira čvrst osnovni sloj da se izgradi iz.

Dusseldorf München Vlakovi

Dresden München Vlakovi

Nuremberg u Minhen Trains

Bonn München Vlakovi

jeans, shoes, watch and more

 

Imam ove savjete pomogla da shvatim kako organizirati svoj ručni prtljag? Mi bi rado znati! Rezervirajte voznu kartu preko Save A Train i snap picks ruke prtljagu nakon korištenja ove savjete!

 

 

Hoćeš da pošaljemo naše blogu “10 Savjeti kako organizirati ručnom prtljagu” na svoje stranice? možete snimiti naše fotografije i tekst i samo nam dati zasluge linkom na ovaj blog post. Ili ovdje možete: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftips-organize-hand-luggage%2F%3Flang%3Dbs– (Malo spusti da vidi Embed Code)