Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 01/01/2021)

Jika anda tidak pasti di mana taman hiburan di Eropah adalah yang terbaik, maka cuma perlu. Artikel ini adalah senarai beberapa taman-taman hiburan terbaik anda boleh melawat di Eropah sekarang! Kami akan memberikan anda penerangan terperinci bagi setiap dan bagaimana anda boleh mendapatkan kepada mereka dengan kereta api. Jadi mari kita mulakan dengan senarai!

 

Amusement Park Terbesar di Eropah - Disneyland Paris

Jika anda tidak melawat, anda pasti mendengar tentang Disneyland di Paris. Taman ini merangkumi segala-galanya yang kita boleh dapati di Disneyland asal di Amerika Syarikat. Plus, ia termasuk dua taman tema dan sebanyak tujuh hotel di lokasi! Anda kemungkinan besar akan memerlukan beberapa hari jika anda mahu untuk melawat semua. tambahan pula, anda juga boleh melawat Walt Disney Studios itu betul bersebelahan dengan taman.

Apabila ia datang untuk mencapai taman, ia agak mudah untuk sampai ke sana dengan kereta api. Salah satu hab kereta api pusat yang paling di Perancis adalah betul-betul bersebelahan Disneyland. Pusat berkenaan adalah stesen kereta api Marne-la-Vallee / Chessy, dan anda boleh mencapainya dengan mudah dari mana-mana sahaja di Perancis atau di luar. Apa lagi, Disneyland terletak tidak terlalu jauh dari Paris.

Paris untuk Trains Disneyland Marne-la-Vallee

Brussels untuk Trains Disneyland Marne-La-Vallee

Lyon untuk Trains Disneyland Marne-la-Vallee

Lille untuk Trains Disneyland Marne-La-Vallee

Taman Hiburan Paling Popular di Jerman - Europapark

Europapark adalah taman yang terbesar dan paling popular di seluruh Eropah, selepas Disneyland. Walau bagaimanapun, itu tidak mengapa kami memilih ia. Ia adalah salah satu yang terbaik taman hiburan di Eropah pada pendapat kami kerana roller-coaster. Anda akan dapat menunggang banyak dari mereka dan banyak yang benar-benar unik. Anda akan mempunyai untuk memeriksa Arthur – terbaru roller-coaster yang merupakan gabungan yang satu dalaman / luaran dengan menaiki gelap serta!

Anda boleh mendapatkannya taman tema yang menakjubkan di Rust, bandar berhampiran dengan Freiburg dan Strasbourg. Ini bermakna bahawa anda boleh mencapai Europapark agak mudah dengan kereta api, daripada mana-mana bandar. yang stesen Keretapi beberapa 4km jadi anda boleh berjalan kaki ke pintu masuk, atau mengambil salah satu daripada biasa bas yang pergi ke taman.

Strasbourg ke Kereta api Ringsheim

Stuttgart untuk Trains Ringsheim

Basel untuk Trains Ringsheim

Offenburg untuk Trains Ringsheim

 

The Fairytale Capital Eropah - Taman Hiburan Efteling

The Best Amusement Parks, Efteling Belanda

 

Ramai orang dari seluruh Eropah tidak tahu tentang alam mimpi ini untuk semua pencinta dongeng! Walau bagaimanapun, taman ini adalah yang terbesar di ketiga-tiga negara-negara Benelux. Apa lagi, Efteling Di semua cerita dongeng yang terkenal datang untuk hidup! Banyak cerita dongeng klasik Hans Christian Andersen, Charles Perrault, dan Brothers Grimm datang untuk hidup di sini. Ini ditampilkan melalui pelbagai jenis tunggangan, pengembaraan, dan banyak lagi. Semua dalam semua, anda memerlukan sekurang-kurangnya dua hari untuk melawat semua!

Anda boleh melawat Efteling agak dengan mudah melalui kereta api. Ia terletak betul-betul di antara semua bandar-bandar utama di Belanda. Yang menjadikan taman diakses dari seluruh Belanda dan seterusnya. Dengan sambungan kereta api yang betul, anda boleh sampai ke taman dari mana-mana sahaja di Eropah. Itulah satu lagi sebab mengapa Efteling adalah antara yang terbaik taman hiburan di Eropah!

Brussels untuk Trains Tilburg

Antwerp untuk Trains Tilburg

Berlin untuk Trains Tilburg

Paris untuk Trains Tilburg

 

Semua dalam semua, ketiganya adalah pilihan utama kami. Terdapat banyak lagi di Eropah, itulah tertentu, tetapi kita merasakan bahawa hanya tiga memang yang terbaik. Awak boleh hubungi Kami jika anda ingin tahu lebih lanjut mengenai taman-taman dan keretapi kepada mereka. juga, berasa bebas untuk mengambil lihat pada blog kami. Kita biasanya menulis tentang tempat-tempat dan keretapi bernilai melawat dan mengambil di seluruh Eropah!

 

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-amusement-parks-europe%2F%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)