Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 08/01/2021)

menari naga, unicorns, dan babi terbang. Ya, babi! Celebrate The Year of the Pig, Raikan Tahun Baru Cina di Eropah!

tahun Baru Cina, juga dikenali sebagai Spring Festival atau Lunar Tahun Baru, adalah acara yang paling penting dalam kalendar Cina. Ia satu peristiwa yang istimewa ditandai dengan keluarga perhimpunan, ritual makanan, persembahan di kuil, dan - tentu saja - bunga api. Ada sesuatu yang istimewa untuk Raikan Tahun Baru Cina di Eropah. Ia adalah satu peluang yang unik untuk mengambil bahagian dalam tradisi Cina purba, sejak 4000 tahun. Jangan ketinggalan apabila anda mempunyai peluang!

 

Raikan Tahun Baru Cina di Eropah, 2019

 

No.1 for Celebrate Chinese New Year di Eropah | Madrid, Sepanyol

Bilangan orang Cina yang tinggal di Sepanyol telah berkembang dengan ketara dalam tahun-tahun kebelakangan, dan peningkatan ini telah ditunjukkan di tahap sambutan Tahun Baru Cina di negara ini. dalam 2019, mengharapkan apa-apa yang berbeza.

Bagi tahun ketiga berturut-turut, ibu negara Sepanyol adalah tempat untuk Raikan Tahun Baru Cina di Eropah di Sepanyol, dengan program kebudayaan dan perayaan yang dianjurkan oleh Kedutaan China. konsert, bengkel, perarakan jalan, dan laluan gastronomi semua akan menjadi sebahagian daripada perayaan yang diadakan di daerah Usera yang - rumah Chinatown Madrid.

 

Paris, Perancis

Paris tidak adalah bandar pertama yang anda fikirkan apabila berfikir tentang tempat Raikan Tahun Baru Cina di Eropah. Tetapi ini ajaib romantis bandar bertukar menjadi bandar perayaan Cina semasa perayaan.

Paris bukan sahaja perarakan kira-kira mewah dan hiasan rumit walaupun. Its rahsia terbaik disimpan dari masa ke masa ini adalah dua kuil-kuil Buddha yang terletak di daerah ke-13. Di sini keluarga dari China, Vietnam, dan Kemboja datang untuk memberi penghormatan dan menyambut dalam Tahun Baru. Menikmati demonstrasi seni dan kraf Cina, memasak, dan tarian tradisional dan muzik. Melihat kota lampu yang benar-benar hidup sehingga namanya masa ini tahun. Dan perkara-perkara yang terbaik anda boleh perjalanan kereta api dari Paris ke Amsterdam dan meraikan dalam kedua-dua bandar-bandar!

Brussels untuk Trains Paris

London untuk Trains Paris

Marseille untuk Trains Paris

Amsterdam untuk Trains Paris

 

Raikan Tahun Baru Cina di Eropah, paris

 

Amsterdam, Belanda

fakta menarik: terkenal Daerah Red-Light Amsterdam adalah rumah kepada kuil Buddha sebenar. Setiap tahun, Anda boleh Raikan Tahun Baru Cina di Eropah di Amsterdam dan sekitar The Fo Guang Shan Beliau Hua dengan program khas.

Ini sebahagian daripada bandar juga sesuai jika anda mempunyai keinginan untuk makanan Cina yang asli. Dapatkan diri anda makan di See Palace yang terkenal (restoran Cina yang pertama di Eropah terapung) atau di salah satu daripada banyak restoran Cina di Geldersekade.

Brussels untuk Trains Amsterdam

London untuk Trains Amsterdam

Berlin untuk Trains Amsterdam

Paris untuk Trains Amsterdam

 

Raikan Tahun Baru Cina di Eropah, yang hague

 

Terakhir Raikan Tahun Baru Cina di Eropah | England

London England berbangga megah bahawa ia memegang cara terbesar di dunia untuk meraikan Tahun Baru Cina di Eropah, luar Asia. jadi, sudah tentu, ini adalah perkara yang mesti dilanda ketika anda Meraikan Tahun Baru Cina di Eropah.

Bandar ini memegang satu hari yang festival tersekat penuh dengan aktiviti termasuk makanan tradisional, perbarisan tahunan, persembahan, dan kraf tradisional. (Anda mempunyai kami di makanan tradisional!) Mengira kami dalam!

Terdapat tiga kawasan utama di England yang mengadakan perayaan ini; Dataran Trafalgar, Chinatown, dan Shaftesbury Avenue. Setiap unik dalam aktiviti khusus dan peristiwa-peristiwa yang mereka tawarkan; pengunjung akan mempunyai dipilihnya masa yang sukar untuk melakukan.

Chinatown menawarkan yang terbaik dari yang terbaik dari segi makanan tradisional. Pastikan anda menempah awal untuk mendapatkan meja di salah satu daripada banyak restoran hebat. Chinatown mendapat dihiasi dalam yang paling hebat hiasan dengan lampu merah bertuah dan kain rentang. kumpulan-kumpulan tarian Cina dan penghibur boleh memperolehi ditubuhkan pada banyak peringkat di seluruh. London mungkin pendatang baru ke tempat kejadian Tahun Baru Cina tetapi setiap tahun menjadi lebih besar dan lebih baik dan kami tidak boleh menunggu untuk melihat apa yang berlaku di 2019!

Amsterdam untuk Trains London

Rotterdam ke Kereta api London

Paris untuk Trains London

Brussels untuk Trains London

 

Apakah kaedah terbaik untuk Meraikan Tahun Baru Cina di Eropah dan pergi ke salah satu bandar ini? Dengan kereta api, sudah tentu! penggunaan SaveATrain untuk mencari tawaran terbaik dalam beberapa minit!

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link untuk post blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcelebrate-chinese-new-year-europe%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)