Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 10/09/2021)

Perjalanan dari negara ke negara, atau bandar ke bandar, adalah satu pengalaman yang benar-benar menakjubkan dan voyaging dengan kereta api adalah salah satu kaedah yang terbaik untuk melakukan ini. kereta api Eropah tambang adalah berdasarkan sebahagian besarnya pada jarak yang dilalui, bagaimanapun, banyak syarikat kereta api Eropah kini telah berpindah ke sistem harga dinamik - seperti tambang - di mana tambang yang boleh berubah-ubah bergantung kepada permintaan, sekatan, atau bagaimana awal anda membeli. Sama ada anda merancang untuk melancong ke Austria, Belgium, Britain, Perancis, Jerman, atau Itali, sedikit penyelidikan sebelum anda perjalanan kereta api benar-benar boleh membantu meregangkan bajet anda. Di sini adalah petua teratas pada bagaimana untuk menjimatkan wang ke atas tambang kereta api semasa perjalanan anda.

 

Buku terlebih dahulu

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Catatan yang dikongsi oleh Save A Train (@saveatrain)

 

Jika ada, tiket kereta api awal biasanya dijual 6 bulan lebih awal daripada masa perjalanan. Walau bagaimanapun, tempahan walaupun hanya beberapa minggu sebelum itu masih selamatkan awak jumlah yang mencukupi wang, jadi jangan membuang masa!

Nuremburg ke Kereta api Prague

Munich untuk Trains Prague

Berlin untuk Trains Prague

Vienna untuk Trains Prague

 

Menjadi fleksibel dengan masa tahun anda ingin melakukan perjalanan

Sebagai fleksibel dengan apabila anda ingin melakukan perjalanan kerap boleh menyebabkan penjimatan hebat. harga tiket kereta api meningkat semasa puncak musim cuti di beberapa negara Eropah. Ini biasanya sekitar musim panas bulan, terutamanya pada bulan Julai dan Ogos.

Jika anda mempunyai pilihan untuk membuat perjalanan di luar bulan ini, tiket boleh jauh lebih murah untuk dibeli. juga, masa cuti seperti Krismas dan Paskah, adalah waktu puncak – semak bila cuti sekolah dihidupkan dan cuba untuk mengelakkan ini.

Milan untuk Trains Venice

Padua untuk Trains Venice

Bologna untuk Trains Venice

Rom ke Kereta api Venice

 

 

Menempah semula tiket – menjimatkan wang ke atas tambang kereta api

Pernahkah anda menempah tiket kereta api hanya untuk melihat bahawa tambang jatuh sebaik sahaja anda membuat pembelian anda? Harga tiket kereta api cenderung turun naik – selalunya pada hari yang sama. Mengikut dasar pembatalan syarikat, anda biasanya akan dapat membatalkan dan menempah semula kereta api anda pada kadar yang lebih rendah jika anda bertindak dalam 24 jam pembelian asal anda.

Bordeaux untuk Trains Biarritz

Paris untuk Trains Biarritz

Lyon untuk Trains Biarritz

Marseilles untuk Trains Biarritz

 

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Catatan yang dikongsi oleh Save A Train (@saveatrain)

Beberapa syarikat kereta api lebih fleksibel daripada yang lain dengan tempoh masa pembatalan mereka. Dalam beberapa kes, anda boleh membatalkan tiket anda di luar jendela 24 jam. Ia adalah penting untuk menyemak laman web pembawa anda untuk membaca sehingga pada dasarnya sebelum membeli tiket lain. Pastikan untuk membuat pemerhatian kerana harga kereta api baru dan menjimatkan wang dengan tempahan semula tiket anda pada kadar yang lebih rendah.

Nantes untuk Trains Bordeaux

Paris untuk Trains Bordeaux

Lyon untuk Trains Biarritz

Marseilles untuk Trains Bordeaux

 

Mengambil kesempatan diskaun – Bagaimana untuk menjimatkan wang ke atas tambang kereta api

Sesetengah laluan kereta api Eropah menawarkan diskaun yang besar untuk kanak-kanak, pelajar, dan pelancong warga emas. Kanak-kanak dari umur 3-11 umumnya mendapatkan peratusan yang baik di luar, manakala kanak-kanak di bawah umur 3 typically travel free. Students and senior discounts may be available depending on the trains and destination you are traveling to. Ia adalah penting untuk mempunyai pelajar atau kad kanan pada anda pada setiap masa jika anda membeli tiket diskaun.

Terdapat banyak tambang berdiskaun disediakan di seluruh rangkaian kereta api Eropah yang berbeza. Pastikan anda sentiasa membuat pemerhatian untuk diskaun terkini dengan mengikuti kami Facebook dan Twitter halaman.

 

Bercadang untuk mengambil kereta api ke bandar Eropah kegemaran anda? Pergi ke laman web kami saveatrain.com untuk menyemak semua tambang eksklusif kami dan mula merancang pengembaraan seterusnya!

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhow-to-save-money-on-train-fares%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)