Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 03/12/2021)

Bolehkah anda mempercayai bahawa sudah hampir masa tahun ini lagi? Ia adalah masa yang paling indah tahun ini! Benar-benar masuk ke dalam semangat dengan Krismas Pasaran Terbaik di Jerman! Dari akhir November sehingga Krismas, dataran bandar seluruh Jerman penuh dengan pasar Krismas. Sebagai salah satu daripada tradisi yang paling berharga dalam Deutschland (Jerman di Jerman), bandar-bandar besar dan bandar-bandar kecil sama meraikan musim kedatangan. Jadi merebut cawan panas gluhwein dan bersedia untuk berangan menonton panggang di atas api terbuka di kawasan-kawasan panas boleh tidak miss cuti.

 

1. Frankfurt Römerberg dan St. Pauls Meter Natal Pasaran

Inilah yang Pasaran Krismas Best di dalam mimpi Jerman diperbuat daripada. Melarikan diri dari kesibukan Frankfurt dalam bandar Old Town, yang bertukar menjadi Krismas alam mimpi semasa musim Krismas. Romerberg dan St. Pauls persegi terdiri daripada rumah-rumah separa kayu yang indah. Mereka dipenuhi dengan pondok kayu ditutup dengan lampu, perhiasan, dan wreaths. Pastikan tidak terlepas popular pealing loceng, tradisi Krismas di mana loceng gereja Old Town berdering di dalam keharmonian di seluruh daerah untuk pengalaman konsert menakjubkan.

Cologne untuk Trains Frankfurt

Munich ke Frankfurt Kereta api

Hanover untuk Trains Frankfurt

Hamburg ke Frankfurt Kereta api

Frankfurt Romerberg And St. Pauls are the Best Christmas Markets in Germany

 

2. Monschaus Weihnachtsmarkt

Satu perkara yang lebih kecil daripada Frankfurt, tetapi hanya sebagai ajaib! Ini adalah sebuah perkampungan kecil yang terletak di dalam gunung di sepanjang sempadan Belgium. Monschau benar-benar menjadi hidup pada masa Krismas dengan Krismas Pasaran Terbaik di Jerman.

Bandar hiasan Krismas telah terbukti menjadi begitu popular bahawa penduduk tempatan telah membuka setahun pusingan House Krismas. jadi, jika anda tidak suka Natal, maka ini adalah pasti bukan tempat untuk hidup! Sehari perjalanan dari Cologne atau Dusseldorf, pergi menonton kota menerangi di senja sambil menggigit pada mereka wilayah Monschauer Dutchen spongecake dan menghirup minuman anggur sebelum anda menuju kembali ke kota. Dengan jalan-jalan batu buntar yang, rumah separa kayu salji mengungguli, dan penggulungan aliran ia adalah tidak lain daripada indah.

Berlin untuk Trains Aachen

Frankfurt ke Kereta api Cologne

Dresden untuk Trains Cologne

Aachen untuk Trains Cologne

 

 

3. Rothenburg ob der Tauber Reiterlesmarkt

Ini semestinya salah satu yang terbaik di Eropah bandar-bandar zaman pertengahan yang indah. Ia begitu indah ia kelihatan lebih seperti set filem. Hal ini terutama berlaku pada masa Krismas dan diserlahkan dengan menganjurkan beberapa Pasaran Krismas Best di Jerman.

Siluet gerbang dan menara pertahanan menyampaikan aura dongeng. Seperti yang anda masukkan melalui salah satu pintu lama, anda akan segera merasa aman dalam tembok masa dihormati tempat romantik ini. Rothenburg sihir yang telah berkuasa atas masa lalu 1,000 bertahun-tahun dan terus memberikan mantra kepada pengunjung antarabangsa.

Sejak abad ke-15, pasaran Krismas yang indah sentiasa menjadi ciri musim Krismas perayaan. Pasaran ini bisa melihat ke belakang pada 500 tahun tradisi, dan sejak kali ini ia telah bijak berubah sangat sedikit dari asal-usul sejarah. acara kebudayaan yang banyak diadakan sempena pasaran ini. Kemuncak pasaran, bagaimanapun, adalah penampilan Rothenburg Riders, yang juga memberi pasaran ini namanya. Sejarah asal-usul penunggang datang kepada kami dari samar-samar dan jauh lalu. nenek moyang kita percaya bahawa mereka adalah utusan dari dunia lain, yang diapungkan melalui langit dengan roh-roh mereka yang mati dalam musim sejuk. Tetapi imej watak mitos ini telah berubah sepanjang zaman. Sedangkan yang digunakan untuk gementar dalam ketakutan sebelum angka ngeri ini, hari ini, tua dan muda mengharapkan kepulangannya. Penunggang kuda liar telah menjadi seorang Rasul mesra.

Berlin ke Rothenburg ob der Tauber Kereta api

Stuttgart ke Rothenburg ob der Tauber Kereta api

Munich ke Rothenburg ob der Tauber Kereta api

Frankfurt ke Rothenburg ob der Tauber Kereta api

Rothenburg Ob Der Tauber Germany

 

4. Munich Marienplatz Pasar Krismas

Raja Munich Pasaran Krismas dan salah satu daripada Pasaran Krismas Best di Jerman. Christkindlmarkt ini boleh didapati di Marienplatz, dataran utama di Munich, dengan gerai-gerai yang menarik melimpah keluar ke dalam berdekatan jalan-jalan membeli-belah serta.

Kerana lokasi pusat di Munich Old Town, ini adalah setakat pasaran yang paling pelancong dan sesak, tetapi ia adalah untuk alasan yang popular: gerai selepas gerai kraf buatan tangan tradisional, makanan ringan yang sedap dibeli, dan latar Neues Rathaus yang terlalu romantis. Pastikan anda itik ke dalam halaman yang Rathaus untuk melihat lebih banyak gerai dan Pejabat Pos Christkindl, di mana anda boleh mendapatkan setem Christkindl khas untuk poskad / surat anda.

PS: Untuk mendapatkan pandangan yang ajaib tambahan, pastikan untuk naik St Peters Menara Gereja setelah matahari terbenam terlalu!

Dusseldorf untuk Trains Munich

Dresden ke Kereta api Munich

Nuremburg ke Kereta api Munich

Bonn untuk Trains Munich

Munichs Marienplatz

 

5. The Nuremberg Christkindlesmarkt

The Nuremberg Christkindlesmarkt, atau Pasar Krismas Nuremberg, boleh dikatakan pasaran Krismas yang paling terkenal di Jerman. Pasaran Krismas di Main Market Square Nuremberg boleh dikesan kembali ke dokumen pertama menyebutnya dalam tahun 1628, tetapi Nurembergers percaya ia bermula sejak lebih jauh.

Menjaga tradisi adalah penting, dan majoriti gerai yang menjual barangan mereka menjual perkara-perkara yang semua dibuat serantau. Walaupun gerai-gerai kayu sendiri dibuat merapikan sumber serantau!

Anda akan mendapati 180 pondok kayu menjual segala-galanya daripada Prune lelaki tradisional yang menghiasi rumah-rumah di Nurembergers Christmastime untuk Nuremberger Asal yang hanya boleh dinamakan seperti jika ia dihasilkan dalam had bandar dan berat dengan tepat 23 gram.

Bremen untuk Trains Nuremberg

Leipzig untuk Trains Nuremberg

Hanover untuk Trains Nuremberg

Hamburg untuk Trains Nuremberg

The Nuremberg Christkindlesmarkt is one of the Best Christmas Markets in Germany

 

Bersedia untuk merasai keajaiban Krismas dengan melawat Pasar Krismas Best di Jerman? Kemudian kepala ke Simpan Kereta Api dan menempah tiket dalam beberapa minit!

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “5 Natal Terbaik Yang Pasaran Di Jerman” ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-christmas-markets-germany%2F%3Flang%3Dms – (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)