Vrijeme čitanja: 3 zapisnik
(Zadnja izmjena: 28/05/2021)

Da li ste u braku godinama, ili su još uvijek u ranim fazama veze, svaki par mogu imati koristi od kvalitetnog provedenog vremena zajedno. To je posebno lijepo uložiti napor za Valentinovo. Putovanje vozom je savršen način da se počne romantičan i medeni mjesec bijeg sa voljenom osobom. Brzite tiho kroz prirodu ili preko planina. Traverse prošlosti šarmantan, drevni gradovi ili duž obale a glacijalnih jezero. Evo ih top 5 najromantičnijih putovanja vozom u Europi. Svaki nudi nešto posebno za Valentinovo.

 

London to Venecija su naša prva romantična putovanja vlakom

Venice, Italy

 

Ovo putovanje vozom će vas i dovesti voljenu osobu kroz bujne selo. Onda ćete spremno pored impresivnim planinama Švicarske i Austrija. Sljedeći, iskusit ćete najljepši krajolik talijanske Verone željeznicom prije nego što konačno stignete do obala venecijanskog Velikog kanala.

 

Paris to Lijepo, Francuska

Provence, France Romantic Train Journeys

 

Razgovarajući vlakom kroz Francusku, bit ćete izloženi čuvenoj boji i svjetlosti zemlje. Od ljubičaste polja lavande Cote d'Azur plave vode. Marvel na način na koji zlatnom suncu magično sve uranja, vi ste u za gozba. Počevši u najromantičniji grad sve, Pariz, svoj rail Putovanje će proći sanjiv obala dramatičnih plaže. Vi ćete takođe vidjeti slikovita sela i suncokret i poljima lavande Provanse.

Vlakom iz Lyona do Nice

Pariza do Nice Trains

Avignon do Nice Trains

Marseja do Nice Trains

 

Florence Rim, Italija

Rome, Italy

 

Doživite hiljada godina kulture i dva kultni talijanski dragulja, sve u jednom romantičnom avanturu. Pogledajte remek i toskanskog delicija u Firenci. takođe, posjetite krunski dragulj u Rimu, Vatikan. Ono što bi moglo biti bolje?

Vi i vaša voljena osoba možete putovati vozom između dva divna grada dok se veličanstveno italijansko selo odvija pored prozora vašeg vagona. Ovo je sigurno jedan od najromantičnijih putovanja vozom u Europi.

Milan u Rim Trains

Florence Rim Trains

Venecije do Rima Trains

Napulj u Rim Trains

 

Ja dižem La Spezia – top 5 najromantičnijih putovanja vozom u Europi

Cinque Terre, Italy Romantic Train Journeys

 

Ovaj mali dio željezničke služi pet italijanskih Rivijera sela Pet zemalja na dramatičan način. Voz putovanje je manje od jednog sata svaki način, tako vozom na jedan način. Onda možete provesti dan planinarenje The Amazing staze selo-povezivanje tamo gde ste počeli. Ovo putovanje vozom je zaista spektakularan sa pogledom na Ligurijsko More, pastel sela, terasaste vinograde kao i jarke polja.

Milan u Levanto Trains

Milan vozova La Spezia

Siena Trains La Spezia

Siena Levanto Trains

 

Zurich Innsbruck

Innsbruck, Austria Romantic Train Journeys

 

Početi svoj romantična putovanje vlakom u Cirihu. Posjeti Bahnhofstrasse, jedan od mnogih atraktivan shopping ulica u svijetu, i kupiti za uspomenu. Marvel na pomenuti radovi Van Gogh i Monet na mnogo volio Kunsthaus umjetnosti galerija. Parovi mogu toliko toga obaviti u Zürichu prije nego što se uvuku u živopisno vožnja vozom Innsbrucka. Putuje na obalama Lake Zurich prema izvanredan Alpine krajolik. Također ćete proći kroz predivan planinskih livada i prekrasnim vidici. Ono što bi moglo biti romantičnije?

Zurich Innsbruck Trains

Salzburg Innsbruck Trains

Vienna Innsbrucka Trains

Köln Innsbrucka Trains

 

Razmišljanje uzimanja romantičnog putovanja vozom sa voljenom osobom? Idi Save A Train da provjerite sve naše ekskluzivne cijene i počnete planirati svoju sljedeću avanturu!

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, zatim kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftop-5-romantic-train-journeys-europe%2F%3Flang%3Dbs– (Dođite spusti da vidi Embed Code)