Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 28/08/2021)

Det är svårt att bara välja 5 Lätt dagsutflykter från Milano med tåg att dela med dig. Italiens modehuvudstad är strålande med alternativ för besökande turister. Det är inte bara fylld med mode, men det har en otrolig historia, arkitektur, och vacker natur att skriva hem om.

 

1. 5 Dagsutflykter från Milano med tåg: Comosjön

Vår första Easy dagsutflykt från Milano är Italiens tredje största sjö för dagen med tåg, och uppleva en lyxig kryssning runt dess vatten. Finns det något bättre sätt att uppleva den fantastiska alplandskap från fören på båten, samt att få en chans att ta en smygtitt på den vackra vattnet fastigheter på dess stränder.

Den centrala delen av Comosjön är den mest besökta del av sjön, och även om de norra och södra delarna av sjön har också sina intressanta platser dessa är i allmänhet mindre imponerande: självklart, ha alla de största attraktionerna ganska nära varandra är också praktiskt för besökare med begränsad tid.

Notera att ibland städer är nära varandra, men åtskilda av sjön! Inga problem, det finns regelbundna färjor över sjön så är reser runt lätt (bilfärjor är mindre frekventa och operera från färre färjeterminaler än passagerarfärjor).

Florens till Como Tåg

Milan till Como Tåg

Turin till Como Tåg

Genoa Hur Tåg

Lake Como is the best Day Trips From Milan By Train

 

2. St. Moritz, Schweiz

Du kanske blir förvånad att lära sig att Schweiz är bara en dagsutflykt bort från Italiens huvudstad. Hoppa på Bernina Express från Tirano och du kommer att vara där på bara två och en halv timme.

Resan i sig är värt det: Detta är den brantaste järnväg resa i världen, stigande från 429 meter upp till över 1800 i de schweiziska bergen. Den fantastiska alpint landskap sett från tågfönstret kommer att innebära att du inte vill lämna tåget.

Du kommer att hamna i den schweiziska staden St. Moritz, en av Schweiz mest kända skidorterna. Det är där de rika och berömda bringa sin semester eller äger en stuga.

St. Moritz är inte den typiska sceniska alpina staden. Vi anser att lyxig är en mer lämplig beskrivning än skön. Omgivningarna är vackra men och i kombination med den speciella atmosfären i staden, en underbar semester är absolut garanterad.

St. Moritz är en perfekt bas för att utforska den södra delen av kantonen Graubunden. Det är inte en bra bas för dagsturer till andra delar av Schweiz, eftersom det skulle ta för mycket restid. Det är, i alla fall, en av våra topp 5 Dagsutflykter från Milano med tåg men! Bortsett från nattlivet i stan, huvudaktiviteterna här är utomhus. Om du gillar vandring, cykling, eller vintersporter, du kan njuta veckor i denna fantastiska region.

Zürich till St Moritz Tåg

Zermatt till St Moritz Tåg

Basel till St Moritz Tåg

Bergamo till Tirano Trains

 

 

3. 5 Dagsutflykter från Milano med tåg: Bergamo

Ett besök i Bergamo kombineras ofta med en resa till Comosjön, men det är väl värt en egen plats på vår 5 Dagsutflykter från Milano med tåg listan!

Med historiska väggar som sträcker sig fem kilometer för att omringa den gamla staden, och riklig medeltida arkitektur att titta på, det har betydande intriger för turister som vill ha en vacker plats att tillbringa dagen.

Ride bergbanan från botten till toppen av staden, och ta en titt på Bergamo väsentliga monument, såsom St. Maria Maggiore katedralen och Colleoni Chapel.

Sista, men inte minst, glöm inte att ta en stund för att uppskatta Bergamos otroliga omgivningar, med kullar sträcker sig för miles, hela vägen ner till fjärran Comosjön.

Milan till Bergamo Tåg

Mantua till Bergamo Tåg

Hur Bergamo Tåg

Tåg Cremona till Bergamo

Bergamo is one of the Day Trips From Milan By Train

 

4. Franciacorta

Franciacorta regionen erbjuder några spektakulära, prisbelönta viner som du kan prova, i bland strålande italienska landskap.

Får chansen att möta vinproducenter själva! Ställ frågor om processen för vinframställning, och vad som gör deras visst märke så läcker.

Franciacorta DOCG Området består av ungefär 3,000 hektar vinrankor som täcker ett underbart naturskönt rullande territorium strax söder om sjön Iseo i regionen Lombardiet i Italien. Detta är inom spotta avstånd från många andra berömda italienska vinregioner, såsom Piedmont i väster och Conegliano Valdobbiadene (hem super premium Prosecco) i öster.

Detta utmärkt läge gör Francia ett perfekt resmål för en romantisk semester eller en välförtjänt vinresa, bara en timmes resa från Milano, den är tillgänglig och vacker i lika hög grad.

Boutique vingårdar i Franciacorta verkligen erbjuda något speciellt, men shopping är också bra för! Franciacorta designen utlopp har gott om fynd att erbjuda en kunnig shopper, så se till att få tag på varorna här.

Cremona till Brescia Tåg

Bergamo till Brescia Tåg

Milan till Brescia Tåg

Treviglio till Brescia Tåg

Franciacorta is one of the Day Trips From Milan By Train

 

5. 5 Dagsutflykter från Milano med tåg: Venedig

Vår lista över 5 Dagsutflykter från Milano med tåg skulle inte vara komplett utan inklusive Venedig! Vad kan vara bättre än att ta en dagstur från Milan till en av Italiens mest prisade romantiska städer, Venedig? Även om det är svårt att passa alla Venedigs läckerheter på bara en dag, du kan säkert prova.

Wander sin svala, Kullerstensgator. Ta en kopp kaffe i den berömda Piazza San Marco. Kanske även sträcka att rida en gondol genom kanalerna för en verkligt speciell upplevelse.

Du kommer utan tvekan vara lämpligt charmas av den glittrande lagunen. Njut av den fantastiska arkitekturen som kännetecknar en av Italiens Mest populära städer för turister.

Om du fortfarande har tid, bege dig till en av Venedig närliggande öar. Murano är känd för glasblåsning traditioner, och kanske köpa en prydnadssak att ta tillbaka hem.

Milan till Venedig Tåg

Padua till Venedig Tåg

Bologna till Venedig Tåg

Rom till Venedig Tåg

Venice Italy

 

Redo att uppleva 5 Dagsutflykter från Milano med tåg? Huvud på över till Rädda ett tåg Nu! Inga dolda avgifter, inget krångel!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “5 Lätt dagsutflykter från Milano med tåg” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/day-trips-milan-train/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)