Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 24/04/2020)

Det är en mycket välkänt faktum att Europa är den bästa destination för kvalitet ost. Och som en ost älskare, Du vill förmodligen veta vilken är den bästa ost Europa har att erbjuda och hur man hittar den.

Följ med när vi kör igenom listan av Europas finaste och mest berömda ostar. Vi avslöjar vilka platser är kända för specifika ostar. Vi diskuterar också hur man når dessa destinationer bekvämt och med stil med tåg att göra din europeiska ost resa som du aldrig kommer att glömma.

 

Schweiz

Schweiz är hem för över 450 sorter av ost som är bland de bästa ost Europa. Dess rik historia i ost kommer till ingen överraskning eftersom Schweiz har en lika imponerande rykte när det gäller deras mjölk. Tack vare Schweiz spektakulära bergssidan, boskap betar på färsk, rena gräs. Gräsätande kor producerar den bästa mjölken som gör ännu mer smakrika ostar.

Den härligt mild Emmental är kanske en av de mest berömda schweiziska ostar. Du hittar den ursprungliga Emmental beslutsfattare på Emmentaler Cheese Factory Schaukaeserei. Schweiz är också där du hittar härliga ostproducenter som gör Gruyere, granit, grön ost, Getmjölk Ricotta, Bregaglia, och Buffalo Mozzarella.

Du kan ganska mycket få de finaste schweiziska ostar i någon av Schweiz stora städer som Genève, zurich, eller Basel. Du kan nå dessa vackraste städer med tåg från andra större europeiska städer som Paris, Berlin, eller Rom. För att komma till de mindre byarna bekant känd som källan till dessa fina ostar, du kan ta två tåg, en till en storstad och en annan för att nå städerna.

Interlaken till Zürich Tåg

Lucerne till Zürich Tåg

Bern Zürich Tåg

Genève Zürich Tåg

 

https://www.youtube.com/watch?v = pq-XRME48nY

 

Frankrike

soft brie is the best cheese europe

 

När du tänker på bästa ost Europa har att erbjuda dig automatiskt tänker på franska ostar, utan tvekan den krämiga Brie och fina Camembert kommer att tänka på. i alla fall, Frankrike är också känd för sitt rika Roquefort, kanske en av de äldsta ostarna. Denna ost är för dem med en förvärvad smak.

Frankrike är också hem till Boursin, en krämig ost som är älskad av många kockar som den innehåller vackert i rätter. Chèvre är en annan berömd fransk ost. Det är en getost med en konsistens som beror på ålder av osten; de äldre är det, desto mer bitter och rika konsistensen. Tomme de Savoie är en fast komjölk ost med en smörig färgad-interiör och brunt grind.

Upptäcka dessa aromrik franska ostar genom att besöka din favorit franska städer. Ta tåget till Paris, Lyon, Marseille, och andra städer i Frankrike från de flesta större europeiska städer. Som en ost älskare, du kanske även vill besöka bondgårdar där lokalbefolkningen gör ostarna. Dessa är lätt att nå genom att fortsätta resan när du har nått de stora städerna med tåg.

Bryssel till Lyon tåg

London till Lyon Tåg

Tåg från Marseille till Lyon

Amsterdam till Lyon med tåg

 

Bästa Ost Europa – Italien

pizza best cheese europe

 

Den bästa ost i Europa finns i Italien, en av världens största osttillverkare i världen. Några av de mest kända ostarna i världen är italienska. Vem har inte hört talas om Mozzarella, Parmesanost, och Ricotta? Andra världsberömda ostar som kommer från Italien är Gorgonzola, mascarpone, provolone, och Pecorino. Dessa lokalt producerade ostar är av högsta kvalitet och använder traditionella recept.

Italienarna älskar sina ostar så mycket att de har bästa ost Europa festivaler är en del av deras kultur. En av de största ost festivaler är Bra Cheese Festival i Piedmont. Sicilien firar ”Festival of Ricotta Cheese” eller Ricotta och ost Festival varje år. Head to Tuscany den första söndagen i september och fira Pecorino ost Festival med lokalbefolkningen.

Olbia till Cagliari Tåg

Cagliari till Olbia Tåg

Sassari till Olbia Tåg

Olbia till Sassari Tåg

 

 

Ta tåget till Rom, florens, Milano, neapel, och andra större städer för att prova det bästa osten Europa direkt från producenterna, Rädda ett tåg.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss en kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-cheese-europe%2F%3Flang%3Dsv – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)