Läsningstid: 7 minuter
(Senast uppdaterad: 25/02/2022)

En familjesemester i Europa kan vara jättekul för föräldrar och barn i alla åldrar om du planerar det bra. Europa är slottets och broarnas land, gröna påkostade parker, och reserver var unga flickor och pojkar kan låtsas vara prinsessor och prinsar för en dag. Det finns fantastiska vandringsleder och massor av platser för äventyr i det stora utomhusområdet, men att resa med barn är en utmaning.

Från planering till förpackning, Vi har utformat den ultimata guiden till en drömmande familjeresa. Följ bara vår 10 bästa tipsen för en familjesemester i Europa för att säkerställa en episk familjeresa.

 

1. Tips för familjesemester i Europa: Få dina barn involverade

Hemligheten till en fantastisk familjesemester är när hela familjen är ombord och upphetsad. Europa är fullt av fantastiska landmärken, attraktioner, nöjesparker, och platser att besöka, och låta dina barn delta i planeringen av din resa till Europa blir en drömsemester. Gör din forskning i förväg, välj de sevärdheter du vill besöka, och fläckar som dina barn skulle älska, och sedan låta barnen välja 3-4 attraktioner på listan. På så sätt är alla glada och har något att se fram emot varje dag.

Bryssel till Amsterdam tågpriser

London till Amsterdam tågpriser

Berlin till Amsterdam tågpriser

Paris till Amsterdam tågpriser

 

kid sitting on a suitcase in an airport

 

2. Bo i AirBnB

Airbnb är billigare, mer privat, och har en hemtrevlig känsla, vilket är mycket viktigt för barn när de är långt hemifrån. Airbnb är ett utmärkt boendealternativ för en familjesemester i Europa eftersom hotell i Europa blir ganska dyra, även med en frukostavtal. Att bo på Airbnb ger dig ett kök för att laga dina måltider, lunch att gå, och frukost när du kan diskutera dagen.

Också, det finns gott om plats och integritet för barnen och föräldrarna, att vila efter en lång dag med att utforska.

Florens till Rom tågpriser

Neapel till Rom tågpriser

Florens till Pisa tågpriser

Rom till Venedigs tågpriser

 

3. Tips för familjesemester i Europa: Gå ut ur den livliga stadskärnan

Europa är fullt av natursköna naturreservat och nationalparker, med fantastiska vandringsleder och picknickplatser. Den naturliga storheten i Europa är så mångsidig att även om du reser med små barn, du kan fortfarande utforska vattenfall och synpunkter.

De flesta parker är tillgängliga via tåg från stora stadskärnor. Om du planerar i förväg och kommer förberedd, det finns ingen anledning till varför du inte ska ha kul utomhus och njuta av den friska luften, skogar, och temaparker.

Tågpriserna från Milano till Rom

Florens till Rom tågpriser

Pisa till Rom tågpriser

Neapel till Rom tågpriser

 

Get Out Of Busy City Center and do A Family Vacation In European Alps

 

4. Boka din transport

Att veta hur man tar sig runt en främmande plats är avgörande när du reser med barn. Du vill inte gå vilse och vandra runt i staden till fots eller resa från flygplatsen, oavsett väder. Därför, planering och bokning av ditt transportmedel i Europa kommer att lova en fantastisk familjesemester.

Kollektivtrafik är mycket pålitlig och bekvämt i Europa. Det finns många resealternativ inom och utanför stadens centrum. Att ta sig runt med tåg och spårvagn är perfekt för barn eftersom du kan nå överallt, undvik trafik på din reses budget.

Jämfört med hyra en bil och spendera mycket tid på att leta efter parkering eller bara fokusera på vägen, du kan njuta av åkturen och snacks, när en tågresor med barn i Europa. En enorm fördelen med att resa i Europa med barn med tåg är att barn reser gratis med ett Euro-järnvägskort.

AAmsterdam till London tågpriser

Paris till London tågpriser

Berlin till London tågpriser

Bryssel till London tågpriser

 

5. Tips för familjesemester i Europa: Lätt packning

Att resa i Europas tågstationer med barnvagnar och stora resväskor kan vara utmanande. Vissa tågstationer har inte hissar eller rulltrappor, så det är bäst att packa och resa lätt. Var noga med att packa en hopfällbar barnvagn och handbagage, detta sätt om barnen är tillräckligt gamla, de kan bära sitt eget bagage.

Förutom, packningslampa betyder att packa allt väsentligt för familjeresor. Således, hålla barnen sysselsatta på tågresor med färgämnen, ljudböcker, eller tecknad tittstid på iPad, kommer att vara till stor hjälp.

München till Salzburg tågpriser

München till Passau tågpriser

Nürnberg till Passau tågpriser

Salzburg till Passau tågpriser

 

6. Äta ute med barn i Europa

Du borde veta att restauranger i Europa inte erbjuder barnmat, så det är vuxna’ portioner för alla. Detta är särskilt viktigt att notera till exempel om du reser till Italien, du hittar inte barnstorlekar av pizza eller pasta, så var beredd.

Men, du behöver inte äta ute. Ett av våra bästa tips för att resa med barn i Europa är att ha familjens picknick. Mycket har sagts om Europas parker och natur eftersom de gröna påkostade markerna helt enkelt är utformade för att vara värd för din familjens picknick. Ta tag i bakverk, färsk frukt, och grönsaker på den lokala marknaden och du är redo för en lunchpicknick. Priserna på bondemarknaderna är betydligt billigare än i stormarknader och restauranger. För att fylla på allt, tänk bara på utsikten du kommer att njuta av med varje bit och helt gratis.

München till Zürich tågpriser

Berlin till Zürich tågpriser

Basel till Zürich tågpriser

Wien till Zürich tågpriser

 

Picnic is a good Tip For Family Vacation In Europe

 

7. Tips för familjesemester i Europa: Båtturer och gratis vandringsturer i Europa

Du kan göra allt själv med en karta och böcker och appar, men att gå med i en båt eller vandring är bäst. I de flesta europeiska städer finns det gratis stadsvandringar med en lokal guide. Den här glada guiden visar och berättar stadens bäst bevarade hemligheter, utan att du går vilse i gatorns labyrint. Guiden kommer också att peka ut lokala restauranger med fasta lunchmenyer och ge de bästa råd om vad man ska göra i staden.

Europa är fullt av kanaler och floder, så en båttur är ett annat roligt och unikt sätt att resa och utforska. Det blir både spännande för barnen och avkopplande för dig.

Interlaken till Zürichs tågpriser

Lucerne till Zürich tågpriser

Bern till Zürich tågpriser

Genève till Zürich tågpriser

 

Boat And Walking Tours while doing a Family Vacation In Europe

 

8. Gör tid för karusellturer

De flesta europeiska städer kommer att ha en ljus och vacker karusell i huvudtorget. Istället för att springa till nästa webbplats, sluta, och låt barnen åka så många turer som de vill. Njut av en karuselltur när Eiffeltornet ligger precis bakom dig, är ett minnesvärt ögonblick för småbarn och vuxna.

Amsterdam till Paris tågpriser

London till Paris tågpriser

Rotterdam till Paris tågpriser

Bryssel till Paris tågpriser

 

Make Time For Carousel Rides in a fun fair

 

9. Tips för familjesemester i Europa: Gör tid för "Oops"

Bara för att du är i Schweiz, garanterar inte att allt går smidigt på din familjeresa. När du reser med barn, allt kan hända, även i Europa, så var noga med att lämna tid för oops på resan. Ta dig tid för oplanerade överraskningar, förseningar, förändringar i planer tack vare griniga kiddos, och vara närvarande och redo att justera.

Salzburg till Wien tågpriser

München till Wien tågpriser

Graz till Wien tågpriser

Prag till Wien tågpriser

 

10. Visa barnens Europa utanför misshandlad väg

Ett av våra bästa tips för att resa med barn är att visa dem hur man gör resa utanför misshandlad väg i Europa. Undvik massorna på huvudtorgen, rader för gelato, och familjebilder, genom att ta dem till de dolda platserna, natursköna byar, och extraordinär natur.

Barn älskar sagor och äventyr, så ta dem till de platser som legender är gjorda av. Det är ett utmärkt sätt att tillbringa kvalitetstid tillsammans, göra det bästa av familjesemestern i Europa, och lär dem om Europas rika kultur och historia.

Europa är ett fantastiskt resmål för familjesemestern när som helst på året. Oavsett om du är en äventyrssökande familj eller vill ha sightseeing och museer, Europa har allt. Dessutom, Europa är familjevänligt när det gäller transport och speciella stadskort. Vår 10 bästa tipsen för en familjesemester i Europa kommer att vara till stor hjälp när du planerar din nästa eller till och med första resa till slottens och legendernas land.

Tågpriserna från Milano till Venedig

Padua till Venedigs tågpriser

Bologna till Venedigs tågpriser

Rom till Venedigs tågpriser

 

Hiking is among the best Tips For Family Vacation In Europe

 

Här på Rädda ett tåg, Vi hjälper dig gärna att planera Europas bästa familjesemester med tåg.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "10 bästa tips för familjesemester i Europa" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/tips-family-vacation-europe/?lang=sv Deen– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)