Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 21/10/2022)

Efter att ha planerat din semester i Europa i månader, det värsta som kan hända är förseningar och, i värsta fall, inställda resor. Tågstrejker, överfulla flygplatser, och inställda tåg och flyg förekommer ibland inom turistnäringen. Här i denna artikel, vi kommer att ge råd om vad vi ska göra vid en tågstrejk i Europa och Storbritannien.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

 

Tågstrejker i Europa & Storbritannien:

Än så länge, 2022 kommer att bli ihågkommen som året då resebranschen blomstrade på grund av Covid-19s avkoppling, men då var det alltid strejker på grund av överbelastningen i den här branschen. I juli 2022, det meddelades att järnvägsarbetarna och personalen strejkade för första gången i 25 år. Följaktligen, detta påverkade Eurostar, intercitytåg, tunnelbanan, busservice, och trafik över Storbritannien.

i alla fall, England är inte ensamt i detta kaos. Järnvägsarbetare i Nederländerna, och Italien protesterade i augusti och september 2022. Således, regionaltåg från Amsterdam till Rotterdam, Milano, och andra regionaltåg pausade sin trafik mellan 1 dag till 3 dagar.

 

Varför finns det tågstrejker i Europa?

Orsakerna till tågstrejker i Europa varierar. i alla fall, de främsta orsakerna till tågstrejker är låga löner, våld mot järnvägspersonal, inflation, och de stigande levnadskostnaderna. Till exempel, tågstrejker inträffade i Italien på grund av våld mot personalen, så järnvägsarbetarna begärde ytterligare säkerhetsskydd. Å andra sidan, inflationen var huvudorsaken till tågstrejker över hela Storbritannien och Skottland.

 

Håll dig uppdaterad

Det är lätt att glömma allt på semestern, och att kolla nyheterna ingår inte i någons semesterplaner. i alla fall, hålla öronen öppna, chatta med lokalbefolkningen, eller till och med med andra turister kan vara mycket hjälpsamma och informativa. Dessutom. Att kolla de lokala nyheterna online på din resmål kan spara dig bekymmer, och oväntade ändringar i din resplan.

Till exempel, riksbanan har lagt ut meddelanden på sin hemsida om stridsåtgärder. De specifika strejkdatumen listades med riktlinjer för passagerare. Så, att kolla nyheterna kan spela en stor roll när planerar en europaresa.

Frankfurt till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

 

Bokning av tågbiljetter: Läs det finstilta

Boka en tågbiljett har aldrig varit enklare. dessutom, idag du boka tågbiljetten online och behöver inte skriva ut det, Det räcker att visa upp e-biljetten på din mobil när du går ombord på tåget. i alla fall, de flesta bryr sig inte om att läsa järnvägspolicyn eller det finstilta innan de slutför bokningen. Den här vägen, passagerare missar lätt särskilda instruktioner om tidtabellsändringar, förseningar, och i extrema situationer – tågstrejker.

Dessutom, om du räknar med att fråga på tågstationen, då kan du bli förvånad. Ibland ansluter sig stationspersonalen till järnvägsarbetarna i protest, Således, Biljettkontor stänger också för strejker. Därför, du bör alltid läsa det finstilta när du bokar biljetter och i meddelanden om strejkdatum online.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

Train strikes in Europe and UK

 

Ladda ner reseappar

Laddar ner användbara appar innan du reser har blivit en av de viktigaste sakerna att göra för att få en fantastisk resa. Spara ett tåg-app på din mobil gör det att resa med tåg till det säkraste och bekvämaste. Appen hjälper dig att få de bästa biljetterna till de bästa priserna och hålla dig uppdaterad om din resa.

Det bästa med appar är att du får omedelbara uppdateringar om din tågresa var du än befinner dig. Till exempel, om det blir förseningar eller ändringar av tågets avgångstid, du får ett meddelande, vilket är särskilt användbart vid tågstrejker i Europa.

 

FAQ: Vad man ska göra vid en tågstrejk?

Vad ska jag göra om mitt ursprungliga tåg ställs in?

Kolla järnvägsbolagets webbplats för alternativa tågtidtabeller eller kontakta järnvägsagenten du köpte biljetten av. Oftast minskar tågtrafiken, så du kan antingen ta ett tidigare eller senare tåg. Den här vägen, du reser fortfarande med tåg, vilket är snabbt och bekvämt jämfört med att ta bussen eller hyra en bil.

Vad ska du göra om du anländer till tågstationen och får reda på tågstoppet?

Om du kommer till tågstationen och inser att tåget är inställt, kolla först när nästa tåg går. Om det föreslagna tågschemat är otillräckligt, och du kan komma sent till din destination, du kan överväga att ta en taxi. Du kan få en återbetalning för din tågbiljett genom att kontakta järnvägsstationens kontor eller online om du bokade tågbiljetten online.

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

 

What To Do In Case Of A Train Strike?

 

Kan jag få återbetalning för min tågbiljett i händelse av en tågstrejk?

Vid tågstrejk, du kan få återbetalning för din tågbiljett efter det ursprungliga tågets avgångstid. Med andra ord, du kan inte begära återbetalning före din ursprungliga restid. i alla fall, du bör kontrollera när du bokar tågbiljetten på järnvägsbolagets webbplats för deras återbetalningspolicy i händelse av tågstrejker, förseningar, och avbokningar.

Interlaken till Zürich Tåg

Lucerne till Zürich Tåg

Bern Zürich Tåg

Genève Zürich Tåg

 

Att förbereda sig för en semester kräver mer än att välja datum och boka flyg, boende, och en tågbiljett. En fantastisk resa börjar med att hitta de bästa tågbiljetterna. Vi på Rädda ett tåg hjälper dig gärna att förbereda dig för en tågresa, hitta de bästa tågbiljetterna till de bästa priserna, och guidar dig genom tågresan.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "Vad ska man göra vid tågstrejk i Europa" på din sida? Du kan antingen ta våra bilder och text eller ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/en/what-to-do-train-strike-europe/ – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)