Lesetid: 5 minutter
(Sist oppdatert: 21/10/2022)

Etter å ha planlagt ferien i Europa i flere måneder, det verste som kan skje er forsinkelser og, i verste fall, kanselleringer av reiser. Togstreik, overfylte flyplasser, og kansellerte tog og flyreiser forekommer noen ganger i reiselivsnæringen. Her i denne artikkelen, vi vil gi råd om hva du skal gjøre i tilfelle en togstreik i Europa og Storbritannia.

 

Togstreik i Europa & Storbritannia:

Så langt, 2022 vil bli husket som året reisebransjen blomstret på grunn av Covid-19 avslapping, men så var det alltid noen streiker på grunn av overbelastningen i denne bransjen. I juli 2022, det ble kunngjort at jernbanearbeidere og ansatte var i streik for første gang i 25 år. Følgelig, dette påvirket Eurostar, intercity tog, metroen, busstjeneste, og trafikk over hele Storbritannia.

derimot, England er ikke alene i dette kaoset. Jernbanearbeidere i Nederland, og Italia protesterte i august og september 2022. Dermed, regionale tog fra Amsterdam til Rotterdam, Milan, og andre regionaltog stoppet tjenesten mellom 1 dag til 3 dager.

 

Hvorfor er det togstreik i Europa?

Årsakene til togstreik i Europa varierer. derimot, hovedårsakene til togstreik er lave lønninger, vold mot jernbanepersonell, inflasjon, og de økende levekostnadene. For eksempel, togstreik skjedde i Italia på grunn av vold mot personalet, så jernbanearbeiderne ba om ytterligere sikkerhetsbeskyttelse. På den andre siden, inflasjon var hovedårsaken til togstreik over hele Storbritannia og Skottland.

 

Hold deg oppdatert

Det er lett å glemme alt på ferie, og å sjekke nyhetene er ikke på noens ferieplaner. derimot, holde ørene åpne, chatter med lokalbefolkningen, eller til og med med andre turister kan være svært nyttig og informativ. I tillegg. sjekke de lokale nyhetene på nettet på reisemålet ditt kan spare deg for bekymringer, og uventede endringer i reiseruten din.

For eksempel, riksbanen har lagt ut kunngjøringer på sine nettsider om arbeidskamper. De spesifikke streikedatoene ble oppført med retningslinjer for passasjerer. Så, sjekke nyhetene kan spille en stor rolle når planlegger en europareise.

Frankfurt til Berlin Togene

Leipzig Berlin Togene

Hanover til Berlin Togene

Hamburg til Berlin Togene

 

 

Bestilling av togbilletter: Les Den lille skriften

Booking en togbillett har aldri vært enklere. Dessuten, i dag du bestill togbilletten online og trenger ikke skrive den ut, Det er tilstrekkelig å vise frem e-billetten på mobilen ved ombordstigning på toget. derimot, folk flest gidder ikke å lese jernbanepolicyen eller den lille skriften før de fullfører bestillingen. Denne måten, passasjerer går lett glipp av spesielle instruksjoner angående endringer i rutetider, forsinkelser, og i ekstreme situasjoner – togstreik.

I tillegg, hvis du regner med å spørre på jernbanestasjonen, da kan du bli overrasket. Noen ganger slutter stasjonsansatte seg til jernbanearbeiderne i protest, og dermed, billettkontorene stenger også for streikene. Derfor, du bør alltid lese den lille skriften mens du bestiller billetter og i kunngjøringer om streikdato på nettet.

Brussel til Amsterdam Tog

London til Amsterdam Tog

Berlin til Amsterdam Tog

Paris til Amsterdam Tog

 

Train strikes in Europe and UK

 

Last ned reiseapper

Laster ned nyttige apper før du reiser har blitt en av de viktigste tingene å gjøre for å ha en fantastisk tur. Lagre et tog-app på mobilen gjør det å reise med tog til det tryggeste og mest komfortable. Appen hjelper deg å få de beste billettene til de beste prisene og holde deg oppdatert på reisen din.

Det beste med apper er at du vil motta umiddelbare oppdateringer om togreisen din uansett hvor du er. For eksempel, dersom det er forsinkelser eller endringer i togavgangstiden, du mottar et varsel, som er spesielt nyttig ved togstreik i Europa.

 

FAQ: Hva du skal gjøre i tilfelle en togstreik?

Hva skal jeg gjøre i tilfelle det opprinnelige toget mitt blir kansellert?

Sjekk jernbaneselskapets nettside for alternative togtider eller kontakt jernbaneagenten du kjøpte billetten fra. Som oftest reduseres togtilbudet, så du kan enten ta et tidligere eller senere tog. Denne måten, du reiser fortsatt med tog, som er rask og mest behagelig sammenlignet med å ta bussen eller leie en bil.

Hva du skal gjøre hvis du ankommer jernbanestasjonen og finner ut om togets kansellering?

Hvis du ankommer jernbanestasjonen og innser at toget er kansellert, sjekk først når neste tog går. Hvis den foreslåtte togplanen er utilstrekkelig, og du kan komme for sent til destinasjonen, du kan vurdere å ta en taxi. Du kan få refusjon for togbilletten din ved å kontakte jernbanestasjonskontoret eller online hvis du bestilte togbilletten på nettet.

Salzburg Wien Togene

München til Wien Togene

Graz til Wien Togene

Praha til Wien Togene

 

What To Do In Case Of A Train Strike?

 

Kan jeg få refusjon for togbilletten min i tilfelle togstreik?

Ved togstreik, du kan få refusjon for togbilletten din etter avgangstiden til det originale toget. Med andre ord, du kan ikke be om refusjon før den opprinnelige reisetiden. derimot, du bør sjekke når du bestiller togbilletten på jernbaneselskapets nettside for refusjonspolicy i tilfelle togstreik, forsinkelser, og kanselleringer.

Interlaken til Zürich Togene

Lucerne til Zürich Togene

Bern til Zürich Togene

Geneva til Zürich Togene

 

Forberedelse til ferie krever mer enn å velge dato og bestille flyreiser, overnatting, og en togbillett. En flott reise begynner med å finne de beste togbillettene. Vi kl Lagre et tog hjelper deg gjerne med å forberede deg til en togtur, finn de beste togbillettene til de beste prisene, og guide deg gjennom togreisen.

 

 

Vil du legge inn blogginnlegget vårt "Hva skal gjøres i tilfelle en togstreik i Europa" på nettstedet ditt? Du kan enten ta bilder og tekst eller gi oss kreditt med en lenke til dette blogginnlegget. Eller klikk her: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/en/what-to-do-train-strike-europe/ – (Rull ned litt for å se inn kode)