Време за четене: 5 минути
(Последната актуализация на: 21/10/2022)

След като сте планирали почивката си в Европа в продължение на месеци, най-лошото нещо, което може да се случи, е забавянето и, в най-лошия случай, отмяна на пътуване. Влакови стачки, пренаселени летища, а отменени влакове и полети понякога се случват в туристическата индустрия. Тук в тази статия, ще ви посъветваме какво да правите в случай на влакова стачка в Европа и Обединеното кралство.

  • Железопътен транспорт е екологично чист начин за пътуване. Тази статия е написана, за да се образоват за Пътуване с влак от Save A Train, В Уебсайт на най-евтините влакове В света.

 

Влакови стачки в Европа & Обединеното кралство:

До тук, 2022 ще бъде запомнена като годината, в която туристическата индустрия процъфтява поради отпускането на Covid-19, но след това винаги имаше някои стачки поради претоварването в тази индустрия. През юли 2022, беше обявено, че железопътните работници и персонал стачкуват за първи път през 25 години. следователно, това повлия Евростар, междуградски влакове, метрото, автобусен транспорт, и трафик в цяла Великобритания.

въпреки това, Англия не е сама в този хаос. Железопътни работници в Холандия, и Италия протестира през август и септември 2022. По този начин, регионални влакове от Амстердам до Ротердам, Милан, и други регионални влакове спряха услугата си между 1 ден до 3 дни.

 

Защо има влакови стачки в Европа?

Причините за влаковите стачки в Европа са различни. въпреки това, основните причини за стачките на влаковете са ниските заплати, насилие над железопътния персонал, инфлация, и нарастващите разходи за живот. Например, влакови стачки се случиха в Италия поради насилие срещу персонала, така че железничарите поискаха допълнителна защита. От друга страна, инфлацията беше основната причина за влаковите стачки в Обединеното кралство и Шотландия.

 

Бъдете в течение

Лесно е да забравите за всичко на почивка, и проверката на новините не е в ничии ваканционни планове. въпреки това, държите ушите си отворени, разговаряйки с местните, или дори с други туристи може да бъде много полезно и информативно. В допълнение. проверката на местните новини онлайн във вашата дестинация може да ви спести притеснения, и неочаквани промени в маршрута ви.

Например, националните железници са публикували съобщения на уебсайта си относно стачни действия. Конкретните дати на стачката бяха изброени с насоки за пътниците. Така, проверката на новините може да играе голяма роля, когато планиране на европейско пътуване.

Франкфурт до Берлин Влаковете

Лайпциг до Берлин Влаковете

Хановер до Берлин Влаковете

Хамбург до Берлин Влаковете

 

 

Резервация на билети за влак: Прочетете дребния шрифт

Резервация на билет за влак никога не е било по-лесно. Освен това, днес ти резервирайте билет за влак онлайн и не е необходимо да го отпечатвате, достатъчно е да представите електронния билет на мобилния си телефон при качване във влака. въпреки това, повечето хора не си правят труда да четат железопътната политика или дребния шрифт, преди да завършат резервацията. Насам, пътниците лесно пропускат специални инструкции относно промени в графика, закъснения, а в екстремни ситуации – влакови стачки.

В допълнение, ако разчитате да питате на гарата, тогава може да се изненадате. Понякога персоналът на гарата се присъединява към железопътните работници в знак на протест, по този начин, билетните каси също затварят заради стачките. Следователно, винаги трябва да четете дребния шрифт, докато резервирате билети и в онлайн съобщенията за дати на стачка.

Брюксел до Амстердам Влаковете

Лондон до Амстердам Влаковете

Берлин до Амстердам Влаковете

Париж до Амстердам Влаковете

 

Train strikes in Europe and UK

 

Изтеглете приложения за пътуване

Изтегля се полезни приложения преди пътуване се превърна в едно от основните неща, които трябва да направите, за да имате фантастично пътуване. Приложение Save A Train на вашия мобилен телефон прави пътуването с влак най-безопасното и удобно. Приложението ви помага да получите най-добрите билети на най-добрите цени и да сте в течение на вашето пътуване.

Най-хубавото на приложенията е, че ще получавате незабавни актуализации за вашето пътуване с влак, където и да сте. Например, ако има закъснения или промени в часа на заминаване на влака, получавате известие, което е особено полезно в случай на влакови стачки в Европа.

 

ЧЗВ: Какво да направите в случай на влакова стачка?

Какво да направя в случай, че първоначалният ми влак е отменен?

Проверете уебсайта на железопътната компания за алтернативни графици на влаковете или се свържете с железопътния агент, от който сте закупили билета. Най-често влаковата услуга е намалена, така че можете да вземете по-ранен или по-късен влак. Насам, все още пътувате с влак, което е бързо и най-удобно в сравнение с автобуса или наемането на кола.

Какво да направите, ако пристигнете на гарата и разберете за отмяната на влака?

Ако пристигнете на гарата и разберете, че влакът е отменен, първо проверете кога е следващият влак. Ако предложеното разписание на влаковете е недостатъчно, и може да пристигнете късно за вашата дестинация, можете да вземете такси. Можете да получите възстановяване на сумата за вашия билет за влак, като се свържете с офиса на жп гарата или онлайн, ако сте резервирали билета за влак онлайн.

Залцбург до Виена Влаковете

Мюнхен до Виена Влаковете

Грац до Виена Влаковете

Прага до Виена Влаковете

 

What To Do In Case Of A Train Strike?

 

Мога ли да получа възстановяване на парите за билета си за влак в случай на влакова стачка?

В случай на влакова стачка, можете да получите възстановяване на сумата за вашия билет за влак след часа на заминаване на вашия оригинален влак. С други думи, не можете да поискате възстановяване на сумата преди първоначалното време на пътуване. въпреки това, трябва да проверите при резервиране на билета за влак на уебсайта на железопътната компания за тяхната политика за възстановяване на суми в случай на стачки във влаковете, закъснения, и анулации.

Интерлакен до Цюрих Влаковете

Люцерн до Цюрих Влаковете

Берн до Цюрих Влаковете

Женева до Цюрих Влаковете

 

Подготовката за ваканция изисква повече от избор на дата и резервиране на полети, настаняване, и железопътен билет. Страхотното пътуване започва с намирането на най-добрите билети за влак. Ние в Запазете влак ще се радваме да ви помогнем да се подготвите за пътуване с влак, намерете най-добрите билети за влак на най-добрите цени, и ще ви преведе през пътуването с влак.

 

 

Искате ли да вградите нашата публикация в блога „Какво да направите в случай на влакова стачка в Европа“ във вашия сайт? Можете или да направите нашите снимки и текст, или да ни дадете кредит с връзка към тази публикация в блога. Или кликнете тук: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/en/what-to-do-train-strike-europe/ – (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочите директно към нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/pl_routes_sitemap.xml, и можете да промените / pl на / tr или / de и повече езици.