Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 21/10/2022)

Selepas merancang percutian anda di Eropah selama berbulan-bulan, perkara terburuk yang boleh berlaku ialah kelewatan dan, dalam senario terburuk, pembatalan perjalanan. Kereta api menyerang, lapangan terbang yang sesak, dan kereta api dan penerbangan yang dibatalkan kadangkala berlaku dalam industri pelancongan. Di sini dalam artikel ini, kami akan menasihati apa yang perlu dilakukan sekiranya berlaku mogok kereta api di Eropah dan United Kingdom.

  • Pengangkutan Rel Adalah Cara Mesra Alam Untuk Perjalanan. Artikel ini ditulis untuk mendidik tentang Train Travel oleh Save A Train, yang Laman web Tiket Keretapi Termurah Di Dunia.

 

Kereta Api Mogok Di Eropah & UK:

Setakat ini, 2022 akan diingati sebagai tahun industri pelancongan berkembang pesat berikutan kelonggaran Covid-19, tetapi kemudiannya selalu terdapat beberapa mogok kerana beban yang berlebihan dalam industri ini. Dalam Julai 2022, telah diumumkan bahawa pekerja dan kakitangan rel mogok buat kali pertama di 25 tahun. akibatnya, ini terjejas Eurostar, kereta api antara bandar, metro, perkhidmatan bas, dan lalu lintas di seluruh Britain.

Walau bagaimanapun, England tidak bersendirian dalam kekacauan ini. Pekerja kereta api di Belanda, dan Itali membantah pada bulan Ogos dan September 2022. Oleh itu, kereta api serantau dari Amsterdam ke Rotterdam, Milan, dan kereta api serantau lain menjeda perkhidmatan mereka antara 1 hari ke 3 hari.

 

Mengapa Terdapat Kereta Api Mogok Di Eropah?

Sebab-sebab mogok kereta api di Eropah berbeza-beza. Walau bagaimanapun, sebab utama mogok kereta api adalah gaji yang rendah, keganasan terhadap kakitangan kereta api, inflasi, dan kos sara hidup yang semakin meningkat. Sebagai contoh, mogok kereta api berlaku di Itali kerana keganasan terhadap kakitangan, jadi pekerja kereta api meminta perlindungan keselamatan tambahan. Sebaliknya, inflasi adalah sebab utama mogok kereta api di seluruh UK dan Scotland.

 

Kekal Kemas Kini

Sangat mudah untuk melupakan segala-galanya semasa bercuti, dan menyemak berita bukan pada rancangan percutian sesiapa. Walau bagaimanapun, menjaga telinga anda terbuka, berbual dengan penduduk setempat, atau bahkan dengan pelancong lain boleh menjadi sangat membantu dan bermaklumat. Sebagai tambahan. menyemak berita tempatan dalam talian di destinasi perjalanan anda boleh menjimatkan kebimbangan anda, dan perubahan yang tidak dijangka pada jadual perjalanan anda.

misalnya, kereta api nasional telah menyiarkan pengumuman di laman webnya mengenai tindakan perindustrian. Tarikh mogok khusus telah disenaraikan dengan garis panduan untuk penumpang. jadi, menyemak berita boleh memainkan peranan yang besar apabila merancang perjalanan Eropah.

Frankfurt ke Berlin Kereta api

Leipzig untuk Trains Berlin

Hanover untuk Trains Berlin

Hamburg untuk Trains Berlin

 

 

Tempahan Tiket Kereta Api: Baca Cetakan Kecil

Tempahan tiket kereta api tidak pernah menjadi lebih mudah. tambahan pula, hari ini awak menempah tiket kereta api dalam talian dan tidak perlu mencetaknya, mengemukakan e-tiket pada telefon bimbit anda semasa menaiki kereta api adalah memadai. Walau bagaimanapun, kebanyakan orang tidak peduli membaca polisi kereta api atau cetakan kecil sebelum melengkapkan tempahan. Dengan cara ini, penumpang mudah terlepas arahan khas mengenai perubahan jadual, kelewatan, dan dalam situasi yang melampau – mogok kereta api.

Sebagai tambahan, jika anda berkira-kira untuk bertanya di stesen kereta api, maka anda mungkin terkejut. Kadang-kadang kakitangan stesen menyertai pekerja rel sebagai protes, dengan demikian, pejabat tiket ditutup untuk mogok juga. Oleh itu, anda hendaklah sentiasa membaca cetakan kecil semasa menempah tiket dan dalam pengumuman tarikh mogok dalam talian.

Brussels untuk Trains Amsterdam

London untuk Trains Amsterdam

Berlin untuk Trains Amsterdam

Paris untuk Trains Amsterdam

 

Train strikes in Europe and UK

 

Muat turun Apl Perjalanan

Memuat turun aplikasi berguna sebelum melancong telah menjadi salah satu perkara penting yang perlu dilakukan untuk melakukan perjalanan yang hebat. Apl Simpan A Train pada telefon bimbit anda menjadikan perjalanan dengan kereta api paling selamat dan paling selesa. Aplikasi ini membantu anda mendapatkan tiket terbaik pada kadar terbaik dan kekal dikemas kini dalam perjalanan anda.

Perkara terbaik tentang apl ialah anda akan menerima kemas kini segera tentang perjalanan kereta api anda di mana sahaja anda berada. misalnya, jika terdapat kelewatan atau perubahan pada masa berlepas kereta api, anda menerima pemberitahuan, yang amat berguna sekiranya berlaku mogok kereta api di Eropah.

 

Soalan Lazim: Perkara Yang Perlu Dilakukan Sekiranya Kereta Api Mogok?

Apa yang perlu dilakukan sekiranya kereta api asal saya dibatalkan?

Semak tapak web syarikat rel untuk jadual kereta api alternatif atau hubungi ejen Rail tempat anda membeli tiket. Selalunya perkhidmatan kereta api dikurangkan, jadi anda boleh sama ada menaiki kereta api awal atau lewat. Dengan cara ini, anda masih melakukan perjalanan dengan kereta api, yang cepat dan paling selesa berbanding menaiki bas atau menyewa kereta.

Apa yang perlu dilakukan jika anda tiba di stesen kereta api dan mengetahui tentang pembatalan kereta api?

Jika anda tiba di stesen kereta api dan menyedari kereta api itu dibatalkan, periksa dahulu bila kereta api seterusnya. Sekiranya jadual tren yang dicadangkan tidak mencukupi, dan anda mungkin tiba lewat ke destinasi anda, anda boleh pertimbangkan untuk menaiki teksi. Anda boleh menerima bayaran balik untuk tiket kereta api anda dengan menghubungi pejabat stesen kereta api atau dalam talian jika anda menempah tiket kereta api dalam talian.

Salzburg untuk Trains Vienna

Munich untuk Trains Vienna

Graz ke Kereta api Vienna

Prague untuk Trains Vienna

 

What To Do In Case Of A Train Strike?

 

Bolehkah saya menerima bayaran balik untuk tiket kereta api saya sekiranya berlaku mogok kereta api?

Sekiranya berlaku mogok kereta api, anda boleh menerima bayaran balik untuk tiket kereta api anda selepas waktu berlepas kereta api asal anda. Dalam kata lain, anda tidak boleh meminta bayaran balik sebelum masa perjalanan asal anda. Walau bagaimanapun, anda harus menyemak semasa menempah tiket kereta api di laman web syarikat kereta api untuk polisi bayaran balik mereka sekiranya berlaku mogok kereta api, kelewatan, dan pembatalan.

Interlaken untuk Trains Zurich

Lucerne untuk Trains Zurich

Bern untuk Trains Zurich

Geneva untuk Trains Zurich

 

Bersedia untuk bercuti memerlukan lebih daripada memilih tarikh dan menempah penerbangan, penginapan, dan tiket kereta api. Perjalanan yang hebat bermula dengan mencari tiket kereta api terbaik. Kami di Simpan Kereta Api akan gembira untuk membantu anda membuat persediaan untuk perjalanan kereta api, dapatkan tiket kereta api terbaik pada harga terbaik, dan membimbing anda melalui perjalanan kereta api.

 

 

Adakah anda ingin membenamkan catatan blog kami "Apa Yang Perlu Dilakukan Sekiranya Terjadi Mogok Kereta Api Di Eropah" ke tapak anda? Anda boleh sama ada mengambil gambar dan teks kami atau memberi kami kredit dengan pautan ke catatan blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/en/what-to-do-train-strike-europe/ - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)