Време за четене: 7 минути
(Последната актуализация на: 24/05/2021)

От любимия на всички филм на Европа “хълмовете са живи от звука на музиката”. Всъщност следното 12 планините ще ви накарат да пеете и сърцето ви да танцува. От известните Алпи и Пиренеи до скрити камъни на Чешката република, присъединете се към нас на поход до 12 най-живописните планини в Европа.

  • Железопътен транспорт е екологично чист начин за пътуване. Тази статия е написана, за да се образоват за Пътуване с влак от Save A Train, В Уебсайт на най-евтините влакове В света.

 

1. Планината Матерхорн в Швейцария

От Горнергат до планински върхове Ротхорн, Матерхорн може да се възхищава от всяка точка на Цермат. Снежна шапка Matterhorn и нейната триъгълна форма, създават невероятно живописни гледки към планината.

През пролетта или зимата, известният Матерхорн е невероятна ваканционна дестинация в планината. Можете да намерите Matterhorn в швейцарските Алпи и да избирате между изкачване нагоре 4,478 метра, до пешеходен туризъм по най-популярния маршрут от Цермат през хижа Hornli.

Походът в Матерхорн е един от най-живописните походи в Европа, дълбоко в зелените швейцарски ливади. Така, ще имате много места за великолепни щракания и поемане на дъх, докато се любувате на красотата на природата.

Базел до Интерлакен с влак

Женева до Цермат с влак

Берн до Цермат с влак

Люцерн до Цермат с влак

 

Picturesque Mountains and lakes in Matterhorn Mountain Switzerland

 

2. Юнгфрау в долината Лаутербрунен, Швейцария

В красивата долина Lauterbrunnen и земя на 72 водопади, ще откриете великолепната планинска верига Юнгфрау. В 4,158 метра, Jungfrau е най-високата планина в Бернските Алпи.

Отново, можете да изберете да се изкачите нагоре или да се насладите на фантастичната гледка към планината Jungfrau от най-високия планински влак в Европа. От едната страна Мителланд до Вогезите, и ледника Aletsch от другата ви страна, абсолютно спираща дъха.

Люцерн до Лаутербрунен с влак

Женева до Лаутербрунен с влак

Люцерн до Интерлакен с влак

Цюрих до Интерлакен с влак

 

Hiking the Jungfrau mountain in Lauterbrunnen Valley Switzerland

 

3. Гросглокнер в Източен Тирол, Австрия

Най-високата планина Гросглокнер е заобиколена от 266 малки върхове в така наречения покрив на Австрия. Тази планинска верига създава една от спиращите дъха планински гледки в Европа. Гросглокнер е висок 3,798 метра, и Grossvenediger в 3,666 метра, създавайки една от най-живописните планински гледки в Австрия.

Ще ги намерите 2 гиганти в Хохе Таурен национален парк. Тук можете да отидете на планинско колоездене, туризъм или скално катерене. По този начин можете да се любувате на живописните гледки от всякакъв ъгъл.

Виена до Landeck Ischgl с влак

Мюнхен до Landeck Ischgl с влак

Залцбург до Landeck Ischgl С влак

Цюрих до Landeck Ischgl с влак

 

Hiker in Grossglockner, East Tyrol, Austria

 

4. Най-живописните планини в Европа: High Dachstein In Австрия

Втората по височина планина в Австрия е Хохер Дахщайн, разположен в очарователния град Халщат. Hoher Dachstein предлага най-живописните гледки към планини и езера през зимата и лятото. През лятото, ще се любувате на зелената и разцъфнала карстова планина. През зимата, отидете на ски от върха на планината.

въпреки това, най-живописните планински гледки в Халщат трябва да бъдат в 5 Точка на пръстите на езерото Халщат. Ако посещавате от април до септември, носете топли зимни слоеве, тъй като по това време на годината все още може да вали сняг и да замръзва. Можете да стигнете до тази невероятна гледка с кабинков лифт, освен ако не предпочитате пешеходни преходи по целия път за по-полезно и вълнуващо преживяване.

Мюнхен до Халщат с влак

Инсбрук до Халщат с влак

Пасау до Халщат с влак

Розенхайм до Халщат с влак

5. Шамони-Монблан, Франция

Шамони е най-високата планина в Алпите. Просто 15 минути от границата, Шамони е зимна чудеса. Тук, ще бъдете издухани от живописните гледки на Монблан.

Можете да направите влака на Мон Блан, или се насладете на живописните гледки от кафенетата и ресторантите в град Шамони. В допълнение, можете да се разходите до Aiguille du Midi или до Mer du Glace. Всяка дейност, която изберете, спиращите дъха планински гледки към една от най-живописните планини във Франция ще ви придружават навсякъде.

Лион до Ница с влак

Париж до Ница с влак

Кан до Париж с влак

Кан до Лион с влак

 

A Train in the snowy mountains of Chamonix-Mont-Blanc, France

6. Най-живописните планини в Европа: Пиренеите

Великолепните Пиренеи предлагат най-красивите гледки към планината. Седемте планини във Франция, Вогезите, Джура, Централния масив, Армориканския масив, и Корсиканския масив.

Тази планинска верига е толкова масивна, че ще трябва да изкачите пеша от Атлантическия океан до Средиземно море. Не само ще можете да посетите очарователните древни градчета, но ще имате и безценния шанс да се възхитите на друго природно чудо. Това чудо е, разбира се, Гранд Каскада де Гаварни или водопад Гаварние. С капка от 422 метра, това е вторият по височина водопад в Европа.

Следователно, вашите снимки ще бъдат абсолютно перфектни за National Geographic.

 

The Most Picturesque Mountains of The Pyrenees, Europe

7. Най-живописните планини в Европа: Вал Торенс във Франция

Високо в 2300 метра във френските Алпи, снежните планини Вал Торанс са най-живописните планини през зимата. Плъзнете склоновете, с чаша горещо какао край огъня, или да се наслаждавате на гледките от лифта, забележителностите са доста спиращи дъха.

въпреки това, докато повечето пътуват до Вал Торанс за ски, доста спира дъха през всеки друг сезон. Долината Тарентез е пълна с очарователни къщички, ливади, и река Изере, с планините Вал Торанс на заден план, създайте живописна природа, за да се възхищавате целогодишно.

Амстердам до Париж с влак

Лондон до Париж с влак

Ротердам до Париж с влак

Брюксел до Париж с влак

 

Skiing in the Picturesque Mountains of Val Thorens In France, Europe

8. Доломитите в Италия

Кога можете да избирате 7 точки за гледане, мястото е наистина грандиозно в пейзажа. Планините Доломити се простират в Южна Италия, са един от най-красивите природни резервати в Европа. освен това, това е една от най-популярните туристически дестинации в света.

Можете да изберете да се любувате на Доломитите на еднодневна екскурзия от Болцано, или на 20-километров преход в кръг. Дейностите, места за пикник и снимки, и пешеходни пътеки, са безкрайни. За всичко отгоре, гледките са абсолютно спиращи дъха, по всяко време на вашето пътуване.

По всички изброени по-горе причини, Доломитите са идеалната дестинация за почивка в италианските планини.

Милано до Венеция с влак

Флоренция до Венеция с влак

Болоня до Венеция с влак

Тревизо до Венеция с влак

 

Bicycles going uphill in the The Dolomites In Italy

9. Най-живописните планини в Европа: Планината Сноудън в Уелс

Маунт Сноудън е толкова красив, че не е изненадващо, че има собствено приложение за разходки. Snowdon се намира в Уелс, и след a 6-8 часове поход, можете да се насладите на зашеметяващата гледка към Сноудония, Ангълси, Пембрукшир, и Ирландия.

В допълнение, от височината на 1085 метра, вие също ще можете вижте всички красиви езера. Например, езерото Cwellyn и Mynydd Mawr предлагат невероятни гледки в края на езерото Cwellyn пътека.

 

Most Picturesque Mountains In Europe: Mount Snowdon In Wales

10. Adrspach-Teplice в Чешката република

Чехия е известна най-вече с красивата Прага. Много малко хора знаят за прекрасната Бохемия и скалното село, Адрспах-Теплице. Adrspach се намира близо до полската граница и напълно заслужава място на Удивителните природни чудеса на Европа.

Adrspach-Teplice е село, построено в центъра на скални образувания, издигане висок, с лабиринти, портокалов поток, и пътеки. Това очарователно място е открито само през 1824. Оттогава е специална дестинация за туристи, които търсят необикновеното.

Тук, можете да вървите по пътеката, през готическата порта и тайните проходи. Няма нищо като да се възхищавате на изумителните скални образувания отвътре и да стигнете до синьото езеро. Тъй като ще се разхождате в сърцето на тези гигантски скали, най-добре е да посетите през лятото, когато дните са по-дълги и има много светлина.

Нюрнберг до Прага с влак

Мюнхен до Прага с влак

Берлин до Прага с влак

Виена до Прага с влак

 

 

11. Регион Мюлертал в Люксембург

С някои от най-красивите гледни точки в Европа, планините Мюлертал в Люксембург предлагат живописни пътеки и скрити загадъчни места. Докато вървите в горите, покрай езерата и изворите, зелени скалисти хълмове, ще откриете, че сте влезли в детска приказка.

Регион Мюлертал има някои от най-специалните пейзажи и гледки в Европа. Замъци, пещери, мостове, и водопади, има прекрасни гледки, където и да погледнете. По този начин, туризъм или колоездене, не забравяйте да направите поне няколко дни, да се любувате на живописните планински гледки на Mullerthal.

Люксембург до Колмар с влак

Люксембург до Брюксел с влак

Антверпен до Люксембург с влак

Мец до Люксембург с влак

 

The Green Path of Mullerthal Region In Luxembourg

12. Най-живописните планини в Европа: Стансерхорн, Швейцария

Снежни върхове, яркозелени хълмове, и очарователни малки селски къщи в долината, гледките от Стансерхорн са най-прекрасните. Великолепната планина Стансерхорн е просто 20 на минути от Люцерн с влак и прави едно прекрасно еднодневно пътуване през разкошна Швейцария.

Тук можете да се качите на лифта до върха на планината за прекрасна панорамна гледка към швейцарските Алпи и езерата. Друг чудесен начин да се възхитите на живописните планински гледки на Стансерхорн е като изберете място за пикник. По този начин ще прекарате деня релаксиращ и вдишвайки красотата и Алпите’ свеж въздух.

Цюрих до Люцерн с влак

Берн до Люцерн с влак

Женева до Люцерн с влак

Констанц до Люцерн с влак

 

Peak of Stanserhorn, Switzerland

 

Тук, в Запазете влак, ще се радваме да ви помогнем да планирате ваканцията си до 12 най-живописните планини в Европа с влак.

 

 

Искате ли да вградите публикацията ни в блога „12-те най-живописни планини в Европа“ на вашия сайт? Можете или да ни снимки и текст и да ни даде заем с линк в този пост в блог. Или кликнете тук: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbg%2Fmost-picturesque-mountains-europe%2FСігналы абмеркавання– (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочва директно в нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/ru_routes_sitemap.xml, и можете да промените / RU до / FR / или де и повече езици.