Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 20/09/2021)

När det gäller att besöka Europas mest berömda huvudstäder, London är utan tvekan högst upp på varje turists önskelista och det finns många saker att göra i London. Det har fått en lång, fascinerande historia; vackra landmärken och sevärdheter; och det finns massor av saker att göra det. Oavsett om du är en lättsam turist som vill lära känna lokal kultur, eller en äventyrare söker spänning, London har något i beredskap för dig.

Självklart, annat än att veta om vad man ska göra i London, det är också viktigt att ta reda på logistiken för din resa. Att ta sig dit med tåg är en av de mest naturliga alternativ, speciellt om du reser från större europeiska städer som Paris, amsterdam, eller Berlin. Här är en översikt av Londons aktiviteter och tåg som kommer att hjälpa dig planera din semester:

 

Vår favorit saker att göra i London

london eye wheel

 

I en stad så stor som London, minska ner listan över aktiviteter till några alternativ är nästan omöjligt. Du kommer aldrig att se alla sevärdheter och fånga alla autentiska London upplevelser under ett besök. Det är därför vi rekommenderar att du ställer dina prioriteringar i förväg.

För dig som letar efter saker att göra i London som är relaterade till handla, olika marknader kommer att vara markera av ditt besök. Letar du efter äkta, lokal mat? Kolla Borough Market och prova dess gastronomiska läckerheter, eller äta på en av restaurangerna i närheten. Om du är mer på humör för vissa varuhus handla, Liberty är ett bra ställe. alternativt, gå på jakt efter några häftiga antikviteter på Portobello Road Market.

Om din resa till London har mer av en pedagogisk karaktär, besöka några av de kulturella hotspots i staden. Från att delta i återuppbyggnaden av Shakespeares Globe att lära sig om Tower of London, du har mycket att göra. Vi rekommenderar också att njuta av samtida konst på Tate Modern på South Bank, samt besöker Southbank Centre.

Utrecht till London Tåg

Antwerpen till London Tåg

Strasbourg till London Tåg

Luxemburg till London Tåg

 

Eat well is among the things to do in london

Att ta sig till London med tåg från Paris, amsterdam, och Berlin

Du kan nå London från Paris, amsterdam, och Berlin enkelt via Eurostar, Intercity, och Thalys tåg. Några av utgångs destinationer kommer att ha ett mer naturligt sätt att nå London än andra. Till exempel, du kan gå ombord en Eurostar höghastighets direkt tåg till London från Paris, och vara där i drygt två och en halv timme.

När det gäller att resa till London från Amsterdam och Berlin, från Amsterdam, du kan ta Eurostar direkt eller ett annat bra alternativ är att först ta dig till Bryssel via Thalys och sedan gå ombord Eurostar i Bryssel till London. De resa tar cirka fyra timmar på det sättet och är det snabbaste sättet att nå London från Amsterdam med tåg.

Att ta sig till den brittiska huvudstaden från Berlin med tåg skulle kräva två ändringar. Den sista delen av resan är densamma som från Amsterdam, och sedan ombordstigning Eurostar. i alla fall, ett annat alternativ är att resa med tåg från Berlin till köln, där du skulle ombord på ett tåg till Bryssel. Det är det snabbaste tåget resa från Berlin till London och tar lite mindre än 10 timmar och sedan kan du göra allt du lärt dig om saker att göra i London.

Amsterdam till London Tåg

Rotterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

 

Redo att komma till London?

Om du har bestämt vad din favorit saker att göra i London kommer att vara, du bara behöver göra resan! Att ta sig dit med tåg är lätt, så gå och boka era platser för en fantastisk semester.

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss en kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-things-to-do-london%2F%3Flang%3Dsv – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)