Läsningstid: 7 minuter
(Senast uppdaterad: 18/06/2021)

Om du precis har flyttat till Nederländerna eller funderar på att hoppa på ett tåg till besök för ett par dagar, du förmodligen undrar vad 10 De flesta speciella händelser i Nederländerna är. Du kommer att bli glad att veta att det finns en hel del att se fram emot, oavsett vilken tid på året du besöker.

Liksom episka pop festivaler, Det är unika Särskilda evenemang i Nederländerna att du inte hittar någon annanstans: fester relaterad till Holländska monarkin, väderkvarnar, och tulpaner. Dessa händelser är alla fantastiska sätt att njuta och bli nedsänkt i den holländska sätt att göra saker!

 

Speciella händelser i Nederländerna 1: Nyårsdagen Dive (Nieuwjaarsduik)

Detta är en av dem speciella händelser i Nederländerna som inte är för räddhågad! Om du vill påbörja året färska, ta en kylig dyka längs nyårsdagen (NYÅRSDAGEN). Denna holländska festivalen startades av en simtur klubb i 1960. Det finns 209 dykplatser i Nederländerna kan du ta ett dopp. Fastän, dyka in i Nordsjön vid Scheveningen, Haag, är det mest populära plats med upp till 60,000 människor. efteråt, frossa simmare presenteras med en kopp erwtensoep, en varm köttig Ärtsoppa.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

New Years speciella händelser i Nederländerna

 

Speciella händelser i Nederländerna 2: kinesiskt nyår

Visste du att Nederländerna har en av de största kinesiska samhällen i Europa? Vi tror att det är definitivt värt en plats på vår topp 10 De flesta speciella händelser i Nederländerna! De lever främst i Amsterdam, Rotterdam, och Haag, i vilken det finns en rad evenemang för att fira det kinesiska nyåret. i Amsterdam, bege dig till Dam och Nieuwmarkt / Zeedijk att se dragon parader, lejon danser, och fyrverkerier. Du kan också delta i särskilda aktiviteter i De Bijenkorf varuhuset, inklusive kalligrafi verkstäder, musikföreställningar, och teceremonier, eller i Buddhistiska tempel Fo Guang Shan Han Hua.

Dagen är också om mat, och i Amsterdam, du kan äta god mat på gatumarknader, på Sea Palace (Europas första flytande kinesisk restaurang), eller vid en av de många kinesiska restauranger längs Stormsteeg och Geldersekade. I Haag, du kommer hitta kinesiska festivaler i atrium i stadshuset och i Den Haags Chinatown runt Wagenstraat. Här hittar du evenemang i Rotterdam som ledde fram till det kinesiska nyåret, toppade genom en dag av firandet kring kinesiska wijkpark det gamla väst och Westkruiskade Chinatown. Om du är vidskeplig, på kinesisk nyårsafton äter en rå fisk sallad (yu Sheng) att bringa lycka eller FAI hai, en typ av tång, för välstånd. Gong Xi Fa Cai! (Gott nytt år!)

Bremen till Amsterdam Tåg

Hannover till Amsterdam Tåg

Bielefeld till Amsterdam Tåg

Hamburg till Amsterdam Tåg

 

Kinesiska speciella händelser i Nederländerna

 

Speciella händelser i Nederländerna 3: Keukenhof (Mars-maj)

De Keukenhof är utan tvekan den mest kända trädgård i Nederländerna. Blicka i förundran över miljontals flerfärgat tulpaner blommande i denna vackra holländska park från slutet av mars till mitten av maj. Keukenhof, som betyder köksträdgård, har funnits sedan 15-talet och omfattar en jättestor 32 hektar. Dessa dagar, Keukenhof positiv 800.000 årligen besökare.

En av höjdpunkterna i 2018 Temat var den gigantiska blomsterlökar mosaik, med en yta på 250m2 och består av 50.000 tulpaner, pärlhyacinter, och crocuses. Vad kommer nästa upplaga medföra?

Dortmund Amsterdam Tåg

Essen till Amsterdam Tåg

Düsseldorf till Amsterdam Tåg

Köln till Amsterdam Tåg

 

Keukenhof, Speciella händelser i Nederländerna

 

4: National Restaurant Week

Om Special Events i Nederländerna inkluderar gratis mat, du kan räkna mig! På 50% av, det är praktiskt taget en stjäla! Besök denna Dutch festival för foodies, där du kan äta i några av de bästa restaurangerna i Nederländerna för galna rabatt.

Hundratals deltagande restauranger i många holländska städer erbjuda en överraskning trerätters middagsmeny för särskild avgift 28,50 euro. Michelin medverkade restauranger ta ut en extra avgift, och restauranger som anges i topp 250 kräver också ett litet tillägg. Oavsett om du är en foodie med en begränsad budget eller helt enkelt nyfiken på att prova några olika fina matställen utan att alltför mycket av ett hål i plånboken, då du kommer att älska Restaurant Week. Detta erbjudande sker två gånger per år i Nederländerna.

För att göra det enklare att boka ett bord, organisatörerna av händelsen har gjort en lista över de 500 restauranger som deltar, per stad, på Restaurant Week webbplats.

Bonn till Amsterdam Tåg

Aachen till Amsterdam Tåg

Koblenz till Amsterdam Tåg

Frankfurt till Amsterdam Tåg

National Restaurant Week, holland

 

5: Kings Day (april 27)

En av de mest speciella händelser i Nederländerna, om inte en av de mest roliga och kaotiska, är På Kings Day, which är kung Willem Alexander's födelsedag. holländska städer värd gatufester, loppmarknader, och aktiviteter, vrida hela Nederländerna till den största festivalen av året. Du kan definitivt lägga detta till en av de mest speciella händelser i Nederländerna! Människor sig ut för att fira, spela musik, klä upp i orange, och har en allround-bra, om inte kaotisk, tid. Kings Night firas kvällen innan Kings Day, med vilda fester i centrum attrahera folkmassor från mil runt.

Osnabrück till Amsterdam Tåg

Lubeck till Amsterdam Tåg

Bremerhaven till Amsterdam Tåg

Kiel till Amsterdam Tåg

 

Speciella händelser i Nederländerna 6: blomma

Har du någonsin bevittnat en nio meter lång flottör, täckt av blommor och glider genom gatorna, som drivs av något annat än arbetskraft? Väl, du är på väg att! blomma Zundert är den största blomman paraden i världen helt gjord av frivilliga. Varje år varje by försöker bygga den vackraste float någonsin byggt. Besök denna mycket speciella händelse i Zundert som du kommer att bli överväldigade. Corso Zundert handlar om att se och, i den, troende!

Kassel till Amsterdam Tåg

Mannheim till Amsterdam Tåg

Fulda till Amsterdam Tåg

Heidelberg till Amsterdam Tåg

blomma, Speciella händelser i Nederländerna

 

Speciella händelser i Nederländerna 7: Lindring av Leiden (Lindring av Leiden)

De 10 De flesta speciella händelser i Nederländerna måste inkludera tradition, självklart. Händelsen Leiden är en av dem! Det firar den spanska belägringen och efterföljande lindring av staden i 1574. Leiden blir en stor festival i två dagar i rad. Njut paraden, tivoli, marknadsföra, konserter, parter, fyrverkeri, och traditionella rätter.

Trots tivoli och många fester, Leidens Ontzet är en fest med många traditioner med historiska betydelser. Morgonen tre oktober börjar med reveljen på stadshuset. Gratis sill och vitt bröd sedan ges ut på Leiden Waag. Du kan sedan njuta av en musikalisk sammankomst i Van Der Werf park och service i Pieterskerk. På kvällen människor traditionellt äter en morot och lök gryta kallas hutspot. Festligheterna avslutas med en grand fyrverkeri show.

Trier till Amsterdam Tåg

Luxemburg till Amsterdam Tåg

Antwerpen till Amsterdam Tåg

Gent till Amsterdam Tåg

Lindring av Leiden Holland

 

Speciella händelser i Nederländerna 8: Sail Amsterdam

SAIL startar traditionellt med Parad: hundratals fartyg seglar in i IJ och bildar en unik syn som du aldrig kommer att glömma. Under de följande dagarna, flera matcher på vattnet sker, inklusive Skutsjesilen(segling med en typisk frisiska fartyg). Kungliga Nederländska flottan kommer också att visa sina färdigheter på vattnet.

Bredvid all aktivitet på vattnet, Det finns också mycket att göra på kajer, vilket gör det så speciellt. Seglet Programmet har underhållning, konst, kultur, musik, och sport- och barn aktiviteter.

SAIL Amsterdam garanterar en imponerande och ojämförlig flotta av Tall Ships, segling arv craft, moderna fartyg, örlogsfartyg, och repliker.

Liege till Amsterdam Tåg

Leuven till Amsterdam Tåg

Bruges till Amsterdam Tåg

Oostende till Amsterdam Tåg

Sail Amsterdam, Speciella händelser i Nederländerna

 

Speciella händelser i Nederländerna 9: tält~~POS=TRUNC dagar

Särskilda campingplatser, prisvärd camping, och camping i det vilda är möjliga i Nederländerna under tält dagar (Från tältet). Organisationen av Tältning dagar samarbetar med många partners. Nämligen; camping webbplatser, Föreningen för bevarande av naturminnen i Nederländerna, liksom Forestry Commission. Du får chansen att campa i de mest intressanta, billig, och vilda platser i Noordoostpolder. Det är också super kul för både barn och vuxna!

Genk till Amsterdam Tåg

Hasselt till Amsterdam Tåg

Namur till Amsterdam Tåg

Kortrijk till Amsterdam Tåg

Tälta i skogen

 

Speciella händelser i Nederländerna 10: Parkpop

Parkpop är en av de största pop händelserna i Nederländerna, hålls årligen den sista söndagen i juni. Vad gör det så speciellt, är att det är helt gratis!

En vanlig händelse eftersom 1981, denna nationella pop festival har lagt Haag på kartan. Tack vare gratis musikfestivaler i stor skala. Under många år, Det var även den största fri pop musikfestival i hela Europa! Du kan förvänta dig över 350.000 människor på den här sköna festival.

Om du kommer från en annan del av Haag, det är en bra idé att cykla till arenan Zuiderpark.

Bryssel till Haag Tåg

Antwerpen till Haag Tåg

Gent till Haag Tåg

Brygge till Haag Tåg

Parkpop händelse i Nederländerna

 

Vi har namngett 10 De flesta speciella händelser i Nederländerna, men det finns otaliga andra. Få på ett tåg med hjälp av Spara A Train och se själv!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “10 De flesta speciella händelser i Nederländerna” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fspecial-events-netherlands%2F%3Flang%3Dsv- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)