Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 02/09/2022)

Art bawah tanah di stesen keretapi bawah tanah seolah-olah baru muzium rakyat. Mereka menjadi baru mesti lihat destinasi untuk seni dan reka bentuk peminat. Siapa sangka? Sebahagian daripada ruang awam yang paling memberi inspirasi, menggabungkan seni dan reka bentuk berskala besar boleh didapati di banyak bandar’ stesen metro. lebih-lebih lagi, Art bawah tanah membawa lebih daripada satu percikan warna untuk kereta bawah tanah.

Stesen Subway melihat peningkatan dalam jumlah penumpang dan pelancongan. Oleh itu, Akibatnya, mereka melihat peningkatan dalam rasa masyarakat.

Seni dalam pengangkutan juga boleh membawa kepada penurunan dalam banyak cara lain, seperti: Pengeluaran gas rumah hijau, vandalisme, dan komuter kebosanan! yang faedah nampaknya tidak berkesudahan! Inilah sebabnya kami teruja untuk berkongsi pilihan terbaik kami Art bawah tanah – stesen kereta bawah tanah yang menarik.

 

Kualiti Pengangkutan = Kualiti Kehidupan

Menurut satu kajian yang dibuat oleh Institut Pembangunan Bandar Perancis. Parisians membelanjakan secara purata 23 hari setahun pada pengangkutan. Dan ini tidak terkecuali. Orang di seluruh penggunaan dunia Pengangkutan awam berulang-alik untuk bekerja.

Adakah kamu tahu: bahawa kajian telah menunjukkan bahawa kualiti pengangkutan secara langsung mempengaruhi kualiti kehidupan pengguna transit? yang pengalaman perjalanan dengan transit harus menjadi tarikan dalam dirinya. "Seni awam boleh menarik keluar identiti ruang, membantu pemahaman sejarah atau kepentingan budaya kejiranan dan penduduknya. "

projek Art bawah tanah boleh didapati di seluruh dunia. dari ukiran, mosaik, dan lukisan. Kepada usaha yang lebih besar seperti pemasangan, ukiran, dan pelepasan. Berikut adalah beberapa picks kami.

 

subway hallway

 

Art bawah tanah – stesen kereta bawah tanah yang menarik: Stockholm, Sweden

Ia tidak akan menjadi kejutan kepada sebahagian dari kamu bahawa Sweden adalah yang pertama dalam senarai kami untuk meneroka Art Bawah Tanah. Jika anda melihat penggunaan di bawah ibu negara Sweden, anda akan mendapati web rumit laluan kereta api bawah tanah.

Terdapat lebih daripada 90 daripada 100 stesen dalam 110km yang sistem terowong. Mereka kadang-kadang dirujuk sebagai "seni terpanjang di dunia Galeri". Mereka telah dihiasi dengan lukisan, pemasangan, mosaik, dan ukiran oleh 150 artis sejak tahun 1950-an.

 

underground art in sweden

 

Berikut adalah beberapa imej Seni Underground menarik

 

Underground Art - Fascinating subway stations

mesmerizing subway station

bellow ground interior design

 

Juga berasa teruja untuk diterokai ini menakjubkan keping Art Bawah Tanah? Simpan Kereta Api boleh membawa anda ke sana! Menempah tiket kereta api dalam beberapa minit tanpa yuran tersembunyi!

 

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Funderground-art-subway-stations%2F%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)