Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 25/02/2022)

pengangkutan, dalam setiap bentuk, adalah tulang belakang mana-mana negara dan ekonominya. Itu hanya melalui jalan raya, kereta api, dan udara yang kita dapat menghubungkan dunia dengan cara yang menjadi jauh lebih kecil daripada yang sebenarnya. Oleh itu, apabila kita melihat industri utama di seluruh dunia, pengangkutan adalah salah satu yang paling aktif, sentiasa berubah untuk kemajuan masa depan kita.

Trend terkini dalam industri pelancongan dan pengangkutan adalah untuk mewujudkan pilihan yang lebih hijau. Langkah yang sangat diperlukan untuk menyelamatkan persekitaran kita, perkembangan baru dalam pengangkutan sudah mengusahakan prinsip ini. Walau bagaimanapun, kemajuan ini juga melanggar batas bagaimana kita telah menempuh perjalanan selama satu abad yang lalu. Dan dengan melakukan ini, mereka membawa kita ke masa depan perjalanan yang akan lebih cepat, lebih selamat, dan secara harfiah keluar dari dunia ini.

 

Masa Depan Perjalanan: Pelancongan Angkasa

Ruang telah menjadi sempadan terakhir umat manusia untuk jangka masa yang paling lama. Walau bagaimanapun, sejak kita memijak bulan puluhan tahun yang lalu, belum ada yang penting untuk menggembirakan orang awam. Walaupun begitu, ada perlumbaan berterusan untuk membawa orang ke angkasa, untuk bersantai. Pelancongan angkasa adalah perkara besar seterusnya, dan walaupun ia mungkin mahal dan eksklusif, ini adalah langkah besar menuju masa depan, yang kemungkinan besar akan melibatkan menjajah Marikh atau membuat stesen angkasa yang boleh dihuni di mana beratus-ratus individu dapat tinggal bersama. Walau bagaimanapun, sementara para saintis mungkin telah mengambil langkah ke arah yang benar, kita mungkin perlu menunggu beberapa generasi sebelum ada kemajuan yang nyata.

Tiket Dusseldorf ke Munich

Tiket Dresden ke Munich

Tiket Paris ke Munich

Tiket Bonn ke Munich

 

The Future Of Travel

 

Industri Pelancongan Dan Pengangkutan: Kereta Tanpa Pemandu

Tanyakan kepada sesiapa sahaja mengenai idea pengangkutan mereka pada masa akan datang, dan mereka lebih cenderung menyebut kereta tanpa pemandu. Sudah ada kereta api di seluruh dunia yang menggunakan prinsip ini. lebih-lebih lagi, untuk jangka masa paling lama, saintis dan pemimpin industri telah berusaha untuk menjadikan jalan raya lebih selamat dengan memasukkan teknologi ke dalam harian kita pengalaman memandu. Apa yang menjadikan kereta tanpa pemandu patut ditunggu adalah bahawa ia akan merevolusikan industri ini dengan pelbagai cara. Dari menjadi lebih mesra alam ke keselamatan jalan raya, orang akan dapat menempuh jarak yang lebih jauh tanpa perlu memandu berjam-jam.

Tiket Amsterdam ke Paris

Tiket London ke Paris

Tiket Rotterdam ke Paris

Tiket Brussels ke Paris

 

Masa Depan Perjalanan: kereta api

Salah satu yang tertua bentuk pengangkutan awam sekitar, kereta api masih jelas mempunyai tempat di masa depan kita. Mengejutkan, mungkin lebih dari sebelumnya. Walaupun teknologi baru diciptakan untuk menjadikan sistem kereta api lebih selamat, lebih pantas, dan lebih senang, keperluan asas untuk sistem sedemikian akan meningkat seiring. Keretapi sudah menjadi penyamaan sosial kerana golongan kaya sering berada di samping kelas pekerja termiskin tetapi kerana pertambahan penduduk dunia yang pesat, terutamanya di negara perindustrian, sistem kereta api yang cekap dan berpatutan akan sangat penting untuk memerangi kesesakan lalu lintas. Ini juga akan memberi kesan besar kepada alam sekitar kerana kereta api akan dapat berjalan dengan cekap menggunakan tenaga bersih dan pada masa yang sama mengambil kereta berat gas yang banyak dari jalan raya dan menurunkan pelepasan CO2 bumi.

Tiket Munich ke Zurich

Tiket Berlin ke Zurich

Tiket Basel ke Zurich

Tiket Vienna ke Zurich

 

sbb train

 

Hiploop

Hyperloop digambarkan sebagai "modus pengangkutan utama baru pertama di 100 tahun. " Ia melibatkan perjalanan dengan kelajuan supersonik di dalam tiub, menghubungkan satu destinasi dengan yang lain. Hyperloop boleh digunakan untuk mengangkut kargo dan orang. Walau bagaimanapun, walaupun Elon Musk yang penuh teka-teki berada di barisan hadapan dalam teknologi ini, sebilangan negara adalah skeptikal mengenai Hyperloop dan jika ia benar-benar bernilai melabur wang. Walaupun begitu, perjalanan melalui bentuk pengangkutan baru ini lebih dekat dengan kenyataan daripada yang kita jangkakan, dengan ujian dan pembinaan tiub sudah berjalan di California dan mungkin Eropah tidak lama lagi.

Tiket Hamburg ke Copenhagen

Tiket Zurich ke Hamburg

Tiket Hamburg ke Berlin

Tiket Rotterdam ke Hamburg

 

 

Realiti maya

Yang ini khusus untuk pelancong dengan kerusi berlengan, yang gemar mengunjungi tempat-tempat baru tetapi lebih suka melakukannya dari keselesaan kediaman mereka. Walaupun VR telah menjadi komersial, tak lama lagi, kita akan melihat integrasi antara VR, IR, dan AR, membawa kepada pengalaman yang sedekat mungkin dengan kehidupan nyata. Dari melawat tujuh keajaiban dunia hingga menyelam ke Great Barrier Reef, teknologi baru ini akan membantu orang melihat dunia seperti sebelumnya.

Tiket Milan ke Rom

Tiket Florence ke Rome

Tiket Pisa ke Rom

Tiket Naples ke Rome

 

Kami dengan senang hati akan membantu anda mencari pilihan tiket terbaik yang ada. Pesan tiket kereta api anda dengan Simpan Kereta Api!

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “Masa Depan Perjalanan” ke laman web anda? Samada anda boleh mengambil gambar dan teks kami dan memberi kami kredit dengan link ke laman blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/future-of-travel/?lang=ms ‎- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)

  • Jika anda ingin berbuat baik kepada pengguna anda, anda boleh membimbing mereka terus ke laman arahan laluan kereta api kami.
  • Di pautan berikut, anda akan mencari laluan kereta api yang paling popular – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml, <- link ini adalah untuk English laluan halaman pendaratan, tetapi kita juga mempunyai https://www.saveatrain.com/pl_routes_sitemap.xml, dan anda boleh menggantikan pl ke fr atau nl dan lebih banyak bahasa pilihan anda.