Waktu membaca: 6 minit
(Lepas Kemaskini: 05/12/2020)

Sesiapa sahaja di sini dari luar Eropah? Mengangkat tangan anda jika anda sebagai bingung dengan transit awam kerana saya. pasti, New York mempunyai kereta bawah tanah, dan Toronto mengendalikan metro, tetapi pada amnya, dunia berkembang dengan kereta. Oleh itu apabila kita mendapati diri kita membuat hop di kolam untuk mewah baguette Perancis, perkara yang boleh mendapatkan sedikit yang hangat. Hal ini terutama berlaku untuk kali pertama, yang sering tidak mempunyai idea bagaimana untuk menguruskan perjalanan Eropah mereka dengan kereta api, apatah lagi di mana mereka harus melakukan perjalanan.

Sama ada perbezaan antara Eurostar dan Rangkaian Kereta Api TGV (Thujan a Ghujung Vitesse) atau cuba menavigasi tempahan tempat duduk dan tiket maju, ia semua boleh menjadi yang lebih sedikit. Bagi mereka sebagai hilang kerana saya, kami telah berkumpul bersama-sama jadual perjalanan yang terbaik untuk memberikan anda lawatan Ultimate Eropah oleh Keretapi untuk Pemula.

 

Perjalanan Keretapi Eropah Untuk Perhentian Pemula 1: London

Terdapat beberapa sebab kita telah memilih London sebagai hentian pertama dalam perjalanan ini, tetapi secara keseluruhan ia hanya masuk akal yang paling. Dari Amerika Utara penerbangan ke London adalah kerap dan murah, yang bermaksud anda akan menjimatkan sejumlah wang yang serius kerana terbang ke Frankfurt atau hab Eropah yang lain.

London merupakan pusat yang besar dan anda akan tidak mempunyai masalah mencari perkara yang perlu dilakukan. Sekiranya anda peminat Harry Potter, bandar adalah penuh dengan rujukan buku dan filem. Sekiranya anda meminati teater, Soho adalah rumah bagi hiburan terbesar di Broadway, dan anda sering boleh mencari tiket pada harga diskaun.

Anda boleh dengan mudah menghabiskan minggu di sini tanpa aktiviti meletihkan, tetapi minimum, kami mengesyorkan empat hari. Setelah anda bersedia untuk meneruskan perjalanan, sudah tiba masanya untuk menuju ke destinasi seterusnya.

Tiket Amsterdam ke London

Tiket Paris ke London

Tiket Berlin ke London

Tiket Brussels ke London

 

Europe Train Trip to London

 

Hentian Keretapi 2: Paris

Anda tidak boleh memukul Eropah tanpa menghabiskan masa di paling romantis di dunia bandar. The City of Lights adalah mesti stop, sama ada ia adalah lawatan pertama atau kesepuluh anda anda, dan bernasib baik untuk pelancong, yang kereta api Eurostar berjalan hampir setiap jam dari London ke Paris. Perjalanan ini mengambil masa yang lebih sedikit 2 jam dan tiket kereta api boleh ditempah dengan harga murah terlebih dahulu.

Kami mengesyorkan menghabiskan sekurang-kurangnya empat hari di sini juga, tetapi kalau masa percutian anda terhad anda boleh menekannya menjadi dua.

Tiket Amsterdam ke Paris

Tiket London ke Paris

Tiket Rotterdam ke Paris

Tiket Brussels ke Paris

 

Train trip to Paris

 

Perjalanan Keretapi Eropah Untuk Perhentian Pemula 3: Barcelona

Walaupun Hentian seterusnya ini agak satu perjalanan dengan kereta api, anda boleh mengambil kesempatan daripada kereta tidur untuk menunda anda sebelum tiba di bandar pesisir ini. Bergilir-gilir di Gothic Quarter dan nikmati churros yang dicelup coklat sebelum menuju ke Parc Guell.

Salah satu bahagian terbaik di Barcelona adalah bahawa Sepanyol sangat murah jika dibandingkan dengan negara jirannya di utara, jadi anda akan mendapat banyak untuk anda wang di sini. Kami mengesyorkan menginap sekurang-kurangnya dua hari di sini untuk menerokai bandar.

 

Barcelona skyline during day light

 

Berhenti 4: Bagus Ville

Terkenal dengan pelantar laluan dan sangat berhampiran Cannes, Nice Ville semestinya berhenti dalam perjalanan kereta api Eropah anda. Walaupun bandar itu sendiri tidak sebesar modal Perancis, lokasi adalah berhampiran dengan beberapa lawatan sehari layak. pertama, kepala ke Monaco dan kehilangan lima dolar di kasino. Menikmati kereta mewah dan ikut formula 1 laluan di trek perlumbaan yang terkenal di dunia. Seterusnya, naik kereta api ke Cannes – jika anda berada di sana pada hari raya memerhatikan keluar untuk selebriti besar!

Kami mengesyorkan sekurang-kurangnya empat hari di sini untuk memberi ruang untuk semua perjalanan sehari itu.

 

 

Perjalanan Keretapi Eropah Untuk Perhentian Pemula 5: Rom

Modal Itali adalah pesta untuk mata. Dari Spanish Steps kepada Air Pancut Trevi, hampir tidak ada tempat anda tidak akan terpesona oleh seni bina yang menakjubkan. Jika itu tidak cukup, makanan yang bernilai slavering lebih. vies pasta buatan tangan dengan gelato segar dan mozzarella kerbau telah datang terus dari ladang.

Tidak ada jujur masa untuk dihabiskan di Rom, tetapi jika anda mesti meninggalkan membuat ia selepas sekurang-kurangnya lima hari.

Tiket Milan ke Rom

Tiket Florence ke Rome

Tiket Pisa ke Rom

Tiket Naples ke Rome

 

Europe Train Trip to Rome Italy

 

Berhenti 6: Venice

Saya akan ketinggalan jika saya tidak menyebut Venice semasa lawatan pertama anda. Walaupun saya tidak mempunyai pengalaman yang terbaik (terlalu ramai pelancong), bandar ini adalah satu kemestian-do. Antara gondola dan kapal awam, anda akan menemui jalan di seberang terusan ke beberapa laman web paling romantik di Eropah.

kami mengesyorkan menghabiskan sekurang-kurangnya dua hari di Venice sebelum menaiki kereta api ke destinasi anda yang seterusnya.

Tiket Milan ke Venice

Tiket Padua ke Venice

Tiket Bologna ke Venice

Tiket Rome ke Venice

 

A Stop In Venice

 

Perjalanan Keretapi Eropah Untuk Perhentian Pemula 7: Vienna

Di sini kita meninggalkan laluan yang paling mengembara dan menuju sedikit keluar dari jalan. Ia adalah untuk sebab yang baik, walaupun, sebagai lebih berpusat bertempat negara-negara Eropah tidak harus terlepas pandang. Ini mempunyai rasa dan bakat barat dengan beberapa perbezaan ketara. di Vienna, ini bermaksud mengamuk budaya kopi dan harga terendah. Apa lagi yang anda mahu?

Kami mengesyorkan sekurang-kurangnya dua hari di Vienna sebelum berpindah.

Tiket Salzburg ke Vienna

Tiket Munich ke Vienna

Tiket Graz ke Vienna

Tiket Prague ke Vienna

 

Europe Train Trip to Vienna in the winter

 

Berhenti 8: Prague

Bandar yang berusia seribu tahun ini terkenal dengan bandar lamanya. Apabila anda melawat, jangan lupa untuk berhenti di Jam Astronomi sebelum menuju ke melihat Yesus Infant. Jika anda berminat dalam sejarah, Ghetto Yahudi lama masih menanggung tanda-tanda tempat kediaman paksa. Walaupun pada masa kini kawasan tersebut telah diubahsuai secara meluas, anda masih boleh mengunjungi enam rumah-rumah ibadat yang.

Kami mengesyorkan tinggal di Prague sekurang-kurangnya tiga hari untuk menerokai bandar.

Tiket Nuremberg ke Prague

Tiket Munich ke Prague

Tiket Berlin ke Prague

Tiket Vienna ke Prague

 

Train trip to Prague

 

Perjalanan Keretapi Eropah Untuk Perhentian Pemula 9: Berlin

Satu bukti kepada kelahiran semula, Berlin hari ini adalah hab hip budaya Jerman. Sama ada anda ingin mengunjungi bar hipster atau Muzium Seni menyamar sebagai restoran makanan, Berlin adalah di mana anda mahu. Terdapat banyak perkara yang boleh dilakukan di sini, termasuk lawatan ke sisa-sisa Tembok Berlin. Sudah tentu, terdapat semua muzium tradisional dan galeri serta.

Kami mengesyorkan sekurang-kurangnya tiga hari di sini untuk menikmati semua Berlin tawarkan.

Tiket Frankfurt ke Berlin

Tiket Leipzig ke Berlin

Tiket Hanover ke Berlin

Tiket Hamburg ke Berlin

 

Europe Train Trip to Berlin

 

Berhenti 10: Amsterdam

Anda telah melihat terusan di Venice, tetapi tiada apa yang boleh menyediakan anda untuk kemas, bandar teratur Amsterdam. Modal Belanda adalah rumah kepada bot-bot dan basikal daripada kereta, dan anda boleh menghabiskan semua masa anda di sini gawping pada seni bina.

Kami mengesyorkan anda untuk melancong ke Amsterdam sekurang-kurangnya tiga hari di sini juga, walaupun anda akan melakukan lebih baik dengan empat atau lima.

 

Amsterdam house on canals

 

Tidak ada ia. Dari London ke Amsterdam dan mana-mana di antara, ini adalah panduan terbaik Eropah perjalanan kereta api pemula. di Amsterdam, anda bebas untuk kembali ke London dengan menggunakan Simpan Kereta Api, atau kepala rumah terus dari Belanda.

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “Perjalanan Keretapi Terbaik Eropah Untuk Pemula” ke laman web anda? Samada anda boleh mengambil gambar dan teks kami dan memberi kami kredit dengan link ke laman blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/europe-train-trip-beginners/?lang=ms ‎- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)

  • Jika anda ingin berbuat baik kepada pengguna anda, anda boleh membimbing mereka terus ke laman arahan laluan kereta api kami.
  • Di pautan berikut, anda akan mencari laluan kereta api yang paling popular – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml, <- link ini adalah untuk English laluan halaman pendaratan, tetapi kita juga mempunyai https://www.saveatrain.com/es_routes_sitemap.xml, dan anda boleh mengganti es ke fr atau tr dan lebih banyak bahasa pilihan anda.