Waktu membaca: 8 minit
(Lepas Kemaskini: 05/11/2021)

Mendebarkan, menakutkan, interaktif, dunia bawah tanah, atau vila kuno, yang 12 bilik melarikan diri terbaik di dunia, bukan untuk yang lemah hati. Sebaliknya, hanya yang berani, pemain pasukan yang mahir dan pencinta teka-teki akan berjaya menyelamatkan dunia, dan membongkar rahsia yang sudah lama dilupakan. Sekiranya anda fikir anda mendapat apa yang diperlukan, kemudian tempah salah satu daripadanya 12 bilik melarikan diri terbaik di dunia, dan cuba mengatasi kemungkinan.

  • Pengangkutan Rel Adalah Cara Mesra Alam Untuk Perjalanan. Artikel ini ditulis untuk mendidik tentang Train Travel oleh Save A Train, yang Laman web Tiket Keretapi Termurah Di Dunia.

 

1. Bilik Sherlocked Escape Amsterdam

Dinamakan sebagai detektif yang paling terkenal di dunia, Bilik melarikan diri Sherlocked adalah salah satu bilik melarikan diri yang paling menarik di dunia. Di Sherlocked anda boleh memilih antara 2 pengalaman yang sangat berbeza; Arkitek atau Lorong. Satu adalah 60 beberapa minit, dan yang kedua adalah 80 beberapa minit, kedua-duanya sesuai untuk kumpulan 4 orang, ibu bapa dan remaja sangat dialu-alukan.

Walau bagaimanapun, perbezaan utama antara kedua-dua bilik melarikan diri adalah aktiviti tentu saja. The Architect akan meminta anda menyelesaikan misteri di ruang baru untuk menyimpan rahsia yang paling tersembunyi di dunia. Sebaliknya, Vault akan meminta anda menukar personas menjadi pencuri untuk mencuri objek berharga dari peti keselamatan yang sangat dilindungi. Banyak sebelum anda mencuba dan gagal, tetapi geng anda boleh menjadi orang yang berjaya dalam operasi rahsia dan rumit ini. jadi, bilik melarikan diri ini bergabung perkara paling unik untuk dilakukan di Amsterdam.

Brussels ke Amsterdam Dengan Keretapi

London ke Amsterdam Dengan Keretapi

Berlin ke Amsterdam Dengan Keretapi

Paris ke Amsterdam Dengan Keretapi

 

Sherlocked Escape Room Amsterdam

 

2. Escape Hunt Seluruh Dunia

Bilik Escape Hunt mempunyai cawangan di banyak lokasi di dunia, dari England ke Singapura. Sekiranya anda menyukai makhluk luar biasa, Kisah Disney, dan Alice, maka anda akan menyukai bilik melarikan diri ini dan akan melakukan perjalanan untuk tujuan Escape Hunt, di setiap negara.

Escape Hunt room mempunyai senarai bilik melarikan diri, berbeza di setiap negara. Di Marseilles, anda akan mencari rakan setelah Houdini membuat mereka hilang di sarkas yang hebat, atau di UK menolong Alice dan rakan menyelamatkan Wonderland. jadi, teka-teki dan misteri dunia memerlukan pertolongan dan kepandaian anda di bandar-bandar hebat di seluruh Eropah dan Asia.

 

Escape Hunt Worldwide

 

3. Pencarian Enigma Di London

Terletak di Finsbury, tidak jauh dari London Bridge dan Thames River, Tawaran pelarian Enigma Quest 3 pencarian yang luar biasa. Sekiranya anda melancong dengan rakan, keluarga dengan anak-anak, atau pasangan mencari pengembaraan, maka anda boleh memilih antara ruang melarikan diri kapal selam dalam dan ketinggian berjuta-juta pound.

Sekiranya anda seorang pencari adrenalin, mungkin Thelma dan Louise seterusnya? maka teka-teki di Enigma Quest sangat sesuai untuk anda. Dalam Mission Wavebreak anda akan menyelamatkan dunia, dan dalam Million Pound Heist, anda perlu bekerjasama untuk mendapatkan hadiah terbaik dalam sejarah moden. jadi, jika anda fikir anda mempunyai apa yang diperlukan, kemudian Pencarian Enigma ruang melarikan diri di tengah kota London telah merancang pengembaraan epik 60 minit untuk anda.

 

 

4. Projek Paradoks 2: Bilik Melarikan Diri Kedai Buku Athens

Sekiranya anda seorang fanatik bilik melarikan diri, maka Projek Paradoks 2 di Athens adalah pengalaman melarikan diri yang terbaik. Tidak seperti bilik melarikan diri yang menakjubkan di dunia, misi Paradox Project menduduki seluruh rumah neoklasik di Athens. Betul, pencarian anda tersebar di banyak bilik dan petikan rahsia di rumah yang luar biasa ini.

lebih-lebih lagi, bilik melarikan diri dari Kedai Buku adalah 200 misi minit, yang mudah dibahagikan kepada 5-6 bilik melarikan diri bertema. jadi, anda sebenarnya akan menikmati yang terbaik dari semua dunia, dan itu adalah pengalaman melarikan diri yang tidak ternilai harganya. Satu set yang indah dengan teka-teki, pelbagai ruang, tangga, menanti para pencari keseronokan di sebuah kedai buku sebenar di Athens.

Amsterdam Ke London Dengan Keretapi

Paris ke London dengan Keretapi

Berlin ke London Dengan Keretapi

Brussels ke London dengan Keretapi

 

Paradox Project 2: The Bookstore Escape Room Athens

 

5. Tn. X Rumah Misteri Shanghai

Jika anda bosan dengan bangunan pencakar langit di Shanghai, Encik. Rumah teka-teki X akan menjadi percutian hebat dari bandar yang sibuk. Rumah melarikan diri yang menakjubkan ini mempunyai 5 bilik, masing-masing mempunyai misteri yang berbeza untuk diselesaikan. Anda pada dasarnya dikurung di dalam bilik selama satu jam, tanpa idea mengenai gambaran besar. Cabarannya adalah menggunakan semua yang ada di dalam bilik, dan juga jalan, untuk mencuba dan mencari jalan keluar dari bilik.

Encik. Bilik melarikan diri X penuh dengan misteri dan cabaran. Berbeza dengan bilik percutian hebat lain di dunia, di sini pasukan anda perlu menggunakan semua akal, pemerhatian, dan logik, hanya untuk mencari jalan keluar dari bilik. Encik. X Mystery House terletak di tengah-tengah Bridge 8 II, Daerah Huangpu, di mana pengembaraan bermula terus dari pintu masuk.

 

The Mr. X Mystery House Shanghai

 

6. Bot Escape Dan Bilik SOS Escape Dublin

Bilik Escape Boats yang luar biasa di bandar Dublin adalah salah satu yang teratas 10 bilik melarikan diri di dunia. di sini, anda perlu mengumpulkan semua akal dan tenaga anda dan mencari jalan keluar dari tongkang. sesungguhnya, Escape Boats dan bilik SOS terletak di tongkang, dari dok Dublin.

Oleh itu, Escape room Bot dan SOS adalah beberapa bilik pelarian khas di dunia. Jalan keluar penuh dengan teka-teki, pemecahan kod, dan penyelesaian misteri. Sekiranya bilik melarikan diri adalah sebahagian daripada perayaan khas, syarikat juga boleh mengatur makanan ringan dari bar berhampiran di terusan Dock.

 

Escape Boats And SOS Escape Rooms Dublin

 

7. Bilik ParaPark Escape Budapest

Misteri terbesar di Budapest menanti anda di ruang bawah tanah paraPark. Anda akan turun untuk mencari petunjuk di ruang melarikan diri pertama di Eropah. di sini, anda akan berada di tempat kejadian, Twin Peaks diilhamkan. jadi, bersiaplah untuk bermain detektif, dan bantu pasukan anda di luar kotak, seperti yang anda fikirkan di luar kotak, atau ruang bawah tanah, untuk perkara itu.

Tempat kejadian 95 berada di NYC, di mana geng berperang di jalanan, dan tragedi berlaku. jadi, anda akan dipanggil untuk mencari penyelesaian, simpan kertas untuk mencari penjenayah sebelum satu jam berakhir. Untuk menyimpulkan, ruang melarikan diri ParaPark adalah untuk pencinta cerita thriller dan jenayah yang kuat.

Vienna ke Budapest Dengan Keretapi

Prague ke Budapest Dengan Keretapi

Munich ke Budapest Dengan Keretapi

Graz ke Budapest Dengan Keretapi

 

8. Bilik Berlin

Bilik mempunyai 4 misi, masing-masing 75 beberapa minit, masing-masing mencabar, dan masing-masing akan membuat anda mengembara dari masa ke tempat lain. Mencari harta karun di Universiti Humboldt, magang dengan pemburu hantu terhebat, atau membantu penyiasat Berlin yang hebat untuk menangkap Pembunuh Berlin, jelas bahawa misi ini bukan untuk pemain permainan yang mudah takut.

Oleh itu, pilih cabaran anda dengan teliti, dan dilengkapi dengan akal, pakaian, dan hati yang berani. Bilik melarikan diri di Berlin adalah 2017 Pemenang Golden-Lock, direka untuk mencabar mana-mana peminat bilik melarikan diri. lebih-lebih lagi, bilik melarikan diri ini sememangnya bernilai perjalanan ke Berlin, untuk kali kedua dan kelima.

Frankfurt ke Berlin Dengan Keretapi

Leipzig ke Berlin Dengan Keretapi

Hanover ke Berlin Dengan Keretapi

Hamburg ke Berlin Dengan Keretapi

 

The Room Berlin

 

9. Bilik Escape Catacombs Paris

Bilik melarikan diri yang tidak biasa di Paris ini hanya untuk peminat paling berani. Sekiranya anda belum mengetahui namanya, bilik pelarian Catacombs membawa anda berabad-abad kembali ke tempat kegelapan di dunia bawah tanah Paris. Walaupun Paris adalah salah satu yang paling banyak bandar-bandar yang indah di dunia, katakombanya menyeramkan, dan ada yang akan mengatakan sedikit menakutkan.

Oleh itu, jika anda mengambil risiko, dan merinding bukan perasaan yang aneh, kemudian tempah bilik pelarian Catacombs. Bermain permainan ruang melarikan diri di sini akan menjadi pengalaman yang menggembirakan dan perubahan baru dari melawat taman, atau membeli-belah di Paris.

Amsterdam ke Paris Dengan Keretapi

London ke Paris Dengan Keretapi

Rotterdam ke Paris Dengan Keretapi

Brussels ke Paris Dengan Keretapi

 

Bridge In Paris

 

10. Bilik Escape Harry Potter Prague

Melarikan diri dari bilik Harry Potter adalah misi keluarga. Dekorasi dan teka-teki sesuai untuk kanak-kanak, dengan tokoh interaktif yang dapat dihubungi oleh kanak-kanak. tambahan, anda dan anak-anak akan menerima tongkat ajaib, supaya mereka dapat merasai dunia istimewa Harry Potter.

Bilik melarikan diri Harry Potter di Prague adalah 60 misi minit. Selama jam ajaib ini, pasukan anda perlu mencari tiga artifak yang tersembunyi dalam rahsia Harry Potter bilik melarikan diri, Harry Potter Escape Room adalah masa yang menyeronokkan dan menggembirakan untuk seisi keluarga di Prague.

Nuremberg ke Prague Dengan Keretapi

Munich ke Prague Dengan Keretapi

Berlin ke Prague Dengan Keretapi

Vienna ke Prague Dengan Keretapi

 

Harry Potter Escape Room Prague

 

11. Permainan Escape Luar Di Villa Borghese Rome

Semua orang pergi ke Itali untuk mencari makanan, vila, dan wain tempatan. Dengan kegilaan bilik melarikan diri menakluki dunia, Lokasi teratas di Itali telah menjadi bilik melarikan diri yang paling menakjubkan. Villa Borghese yang menakjubkan adalah titik permulaan untuk 2.5 jam penyelesaian teka-teki. Vila ini adalah ruang melarikan diri di luar di mana anda akan maju dari petunjuk ke petunjuk dengan kapal.

Bilik melarikan diri yang unik ini berada di Rom. jadi, apabila anda selesai menerokai Colosseum, anda akan menemui tempat-tempat tersembunyi yang indah di ibu negara Itali. Untuk menyimpulkan, Villa Borghese adalah bilik melarikan diri luar terbaik di Eropah. Tidak seperti ruang bawah tanah, perpustakaan, dan katakomb, di sini anda akan berinteraksi di lanskap Itali yang paling indah.

Milan ke Rom Dengan Keretapi

Florence ke Rom dengan Keretapi

Venice ke Rom Dengan Keretapi

Naples ke Rom dengan Keretapi

 

Villa Borghese Rome

 

12. Bilik Melarikan diri Makmal Bunschoten

Sejam dari Amsterdam, bilik melarikan diri Makmal di Bunschoten sangat bernilai pemanduan atau perjalanan kereta api dari mana-mana lokasi di Eropah. Bunschoten mempunyai 3 bilik melarikan diri, tetapi Makmal adalah yang terbaik, dan salah satu bilik melarikan diri terbaik di Eropah.

Untuk menyelesaikan misi yang mencabar, anda akan melangkah ke Dr. Makmal Steiner, sama seperti dia meninggalkannya 7o + tahun yang lalu. Misi anda adalah untuk mengetahui apa yang berlaku kepada doktor yang lemah, dan anda hanya perlu mengumpulkan semua kekuatan dan kepintaran anda untuk menyelesaikan misteri ini 60 minit. Jelas sekali, anda boleh membawa 2-3 rakan kongsi misi, jadi ingatlah untuk membuat tempahan terlebih dahulu.

 

The Laboratory Escape Room Bunschoten

 

di sini, di Simpan Kereta Api, kami akan dengan senang hati membantu anda menyelesaikan misteri terhebat di dunia. Setiap misi bilik melarikan diri yang hebat hanyalah perjalanan kereta api dari depan pintu rumah anda.

 

 

Adakah anda ingin memasukkan entri blog kami "12 Bilik Escape Terbaik Di Dunia" ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fms%2Fbest-escape-rooms-world%2F - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)

  • Jika anda ingin berbuat baik kepada pengguna anda, anda boleh membimbing mereka terus ke dalam halaman carian kami. Dalam link ini, anda akan menemui laluan kereta api kami yang paling popular - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Di dalam anda mempunyai pautan kami untuk halaman pendaratan English, tetapi kita juga mempunyai https://www.saveatrain.com/es_routes_sitemap.xml, dan anda boleh menukar bahasa / es ke / fr atau / de dan lebih banyak bahasa.