Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 20/08/2022)

Europa är fullt av rik historia och mångfald. Faktiskt, oavsett var du går, du kommer förmodligen se resterna av tidigare civilisationer. Ibland, dessa platser är obebodda ruiner. Å andra sidan, dessa platser kan vara platser som har överlevt tidens tand och integreras i den moderna världen. Rädda ett tåg tar dig med på en tur i 10 vackraste medeltida städerna i Europa. Förbered dig på att se vackra städer som blandar historia och modernt liv med element som går tillbaka till medeltiden.

 

1. Vackraste medeltida stad i Europa – Delft, Nederländerna

Om du letar efter en stad som omfattar en medeltida känsla i den moderna världen, ser längre än Delft. Delft kan ringa en klocka för alla som åtnjuter konsten eftersom den är nära förknippade med - Talsmålaren Vermeer. Faktiskt, om du någonsin besöker staden, du kommer att känna som om du är på att måla själv. Du kan fortfarande känna essensen av målningen medan promenad genom stan. När det gäller medeltida byggnader, det finns ett stadshus i renässansstil och en medeltida kyrka med ett imponerande lutande torn. Bortsett från betydande medeltida arkitektur som kommer att förvåna dig, Delft har också otaliga kanaler som går genom staden och göra den unik atmosfär.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

Delft The Netherlands is a Beautiful Medieval Town

 

2. Hallstatt, Österrike

Hallstatt kan verka bekant för människor att följa pittoreska turistmål på Instagram. Det finns många fantastiska bilder från området, och när du besöker staden, du vet varför. Ta en dålig bild kommer att kräva en stor insats på grund av den fantastiska vattnet och staden har, vilket är en fantastisk syn. Också, hela utseendet och känslan av stad kommer att lämna dig i vördnad. Hela stället har en Barock känsla, och det är så imponerande att det var en Unescos världsarv webbplats. Upplev den medeltida känsla av Hallstatt på din nästa resa Österrike.

Munich till Hall Tåg

Innsbruck till Hallstatt Tåg

Passau till Hallstatt Tåg

Rosenheim till Hallstatt Tåg

 

3. Vackraste medeltida stad i Europa – Echternach, Luxemburg

verkligeneinte är den äldsta staden i Luxemburg, och det ligger runt väggarna i Klostret Echternach. Det är hem till en massa gamla och imponerande historiska platser, såsom Kyrkan av Sankt Petrus och Paulus, den Basilica of Saint willibrord kan du njuta av, en gotisk stil marknadsplats, och en Romersk villa som går tillbaka till tiden för det romerska riket. Promenader genom gatorna i Echternach kommer att kännas som du är i medeltiden. i alla fall, det kommer att ha alla bekvämligheter i den moderna världen och inte den mörka medeltiden.

Antwerpen till Luxemburg Tåg

Bryssel till Luxemburg Tåg

Metz till Luxemburg Tåg

Paris till Luxemburg Tåg

 

Echternach Luxemburg

 

4. Carcassonne, Frankrike

Carcassonne är en medeltida stad som är avskärmad från resten av världen. Muren och tornen som går tillbaka till 13-talet och verkligen ge staden utseendet och känslan av en medeltida by. Idag, Carcassonne är en UNESCO World Heritage Site som ger dig känslan av att du har rest tillbaka i tiden. Detta förtrollande och magiska atmosfär drar in otaliga turister som vill uppleva den gamla världen atmosfären.

Narbonne till Carcassonne

Toulouse till Carcassonne

Montpellier till Carcassonne

Nimes till Carcassonne

 

Carcassonne is a Beautiful Medieval Town in France

 

5. Vackraste medeltida stad i Europa – Heidelberg, Tyskland

Heidelberg ligger i en helt beboelig yta. Faktiskt, området har varit hem till folk för år. Närheten till floden Neckar och ett gynnsamt klimat har gjort platsen ett bra hem. Genom åren, Heidelberg har varit ett centrum för människor. Faktiskt, detta syns i atmosfären och arkitekturen i staden. En utsökt Barock centrum och ett otroligt slott är bara två saker att visa er rikedom och storhet området har skröt hela tiden. Hieldberg var inte ett mål under andra världskriget, vilket innebär att det fortfarande bär en hel del av dess historia. Ta en promenad genom denna fantastiska plats och se allt det har att erbjuda.

Frankfurt till Heidelberg Tåg

Stuttgart till Heidelberg Tåg

Nürnberg till Heidelberg Tåg

Bonn till Heidelberg Tåg

 

Heidelberg Germany Most Beautiful Medieval town

 

6. Bern, Schweiz

När det gäller medeltida städer i Centrala Europa, Bern i Schweiz är ett måste-besök. Den vackra, gamla staden är en av de vackraste städerna i Europa. Det är fullt av gallerior som går tillbaka till medeltiden och fontäner som skildrar olika konstnärliga siffror. Faktiskt, när det kommer till konsten, Bern har en av de största samlingar av konst från konstnären Paul Klee. Förutom den arkitektoniska skönhet och historiska byggnader i staden, det är också en härlig floden som går igenom det. Floden Aare, går genom staden och gör det mycket pittoresk. Mark Bern är en plats att utforska på din nästa resa till Schweiz.

Zürich till Bern Tåg

Genève till Bern Tåg

Interlaken till Bern Tåg

 

Bern Switzerland is one of the Most Beautiful Medieval towns

 

7. Vackraste medeltida stad i Europa – Saint Gimignano, Italien

Saint Gimignano är en lärobok kulle stad från Toscana. Det lockar tusentals besökare med sin medeltida italienska se. Den största attraktionen i San Gimignano är silhuett av en fantastisk torn som går tillbaka till 14: e århundradet. När det område som omfattades av regeln i Florens, alla utom fjorton av de sjuttio två tornen förstördes. Idag är staden upptagen på UNESCOS Världsarvslista, och det är ett måste för alla som har intresse av Italiens rika och fascinerande historia.

Florens till San Gimignano Tåg

Arezzo till San Gimignano Tåg

Pisa till San Gimignano Tåg

Lucca San Gimignano Tåg

 

Most Beautiful Medieval Town In Europe - San Gimignano Italy

 

8. begagnade, Belgien

Många hänvisar till begagnade som nordens Venedig. Det är fullt av kanaler, stenlagda vägar, och pittoreska torg som omges av höga torn och kyrkor. Dessa är bara några av de attraktioner som ger tusentals turister till denna fascinerande stad. Promenader genom Brygge kommer att lämna dig i förundran över den blandning av natur och arkitektoniska underverk. Det finns ingen brist på medeltida byggnader i staden, och du kan vara säker på att ett besök till denna stad kommer att lämna dig förvånad över den skönhet och frid i området utstrålar.

Bryssel till Brygge Tåg

Antwerpen till Brygge Tåg

Halle två Brugge Tåg

Gent till Brygge Tåg

 

Bruges Belgium Canal

 

9. Vackraste medeltida stad i Europa – Lillafured, Ungern

Lillafured den är en perfekt blandning av natur och medeltida arkitektur. Beläget intill Sjön Hamori i Ungern, Det är ett måste besöka plats. Det byggdes ursprungligen som en utväg av greve Andras Bethlen. i alla fall, över tid, det blev en stad och ett härligt hotell. Det fantastiska slottet är omgiven av ett vattenfall, naturliga grottor, vandringsleder, och även hängande trädgårdar. Som du kan se, Lillafüred är perfekt destination för naturälskare.

Lillafured Most Beautiful Medieval towns in Europe

 

10. Montepulciano, Italien

Medan du går igenom det soliga och pittoreska toskanska böljande kullar, du kan stöta på en medeltida stad i bergen – Montepulciano. Den har allt du kan önska från en italiensk by. Den största attraktioner inkluderar saker som fantastiska vin, fornborg väggar, utsökt mat, och även varma källor. Det är verkligen en charmig plats som du kommer ihåg för alltid. Se till att stanna till om du någonsin reser genom Italien.

Siena till Montepulciano Tåg

Grosseto till Montepulciano Tåg

Florens till Montepulciano Tåg

Rom till Montepulciano Tåg

 

Montepulciano Italy old city

 

När det gäller medeltida städer, Europa är fullt av dem. Ta dig tid att besöka dessa vikar av kultur och historia kommer att berika era åsikter om vad människor är kapabla till. Boka Ett Tåg i tid och besöka de länder som mest drar ditt intresse.

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “10 Vackraste medeltida städerna i Europa” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbeautiful-medieval-towns-europe%2F%3Flang%3Dsv – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)