Leestijd: 6 notulen
(Laatst geupdate op: 11/08/2023)

Ben je een treinliefhebber of iemand die graag nieuwe bestemmingen per spoor ontdekt?? Goed, we hebben leuk nieuws voor je! De Europese Unie (US) heeft onlangs uitgebreide regelgeving onthuld om het spoorvervoer te verbeteren. Deze nieuwe regels geven prioriteit aan een betere bescherming van passagiers, zorgen voor een soepelere en aangenamere reiservaring voor iedereen. Tenslotte, in dit artikel, we gaan dieper in op de details van de nieuwe EU-spoorwegregelgeving en hoe deze een positieve invloed zullen hebben op uw treinreizen.

  • Het vervoer per spoor is de eco-vriendelijke manier om te reizen. Dit artikel geeft informatie over treinreizen door Save A Train, De Goedkoopste treinkaartjes website In de wereld.

Inzicht in de nieuwe EU-spoorwegregelgeving

Beginnen met, laten we een beter begrip krijgen van de nieuwe EU-spoorwegregelgeving. De EU heeft deze regelgeving ontwikkeld treinreizigers te verbeteren’ rechten en een naadloze reiservaring bevorderen. De regels hebben betrekking op verschillende aspecten van het treinverkeer, variërend van passagiersrechten en toegankelijkheid tot het delen van gegevens tussen spoorwegexploitanten. Vandaar, door deze regelgeving ten uitvoer te leggen, de EU streeft ernaar de algehele kwaliteit en efficiëntie van het spoorvervoer te verbeteren, wat resulteert in een win-winsituatie voor alle reizigers.

Amsterdam naar Parijs Treinen

Londen naar Parijs Treinen

Rotterdam naar Parijs Treinen

Brussel naar Parijs Treinen

 

New EU Train Regulations

 

Compensatiebeleid bij overmacht

Eerder, treinreizigers in Europa zouden een geldelijke compensatie kunnen eisen die kan oplopen tot 25% van de ticketprijs bij een treinvertraging van meer dan een uur en 50% voor een vertraging van meer dan 2 uur. Nu, bedrijven zullen worden vrijgesteld van deze betalingen als de reden voor de vertraging overmacht is. Dit omvat bijvoorbeeld alles waar spoorwegexploitanten geen controle over hebben, stormen, overstromingen, aardbevingen, terroristische aanslagen, pandemieën, enzovoorts. Als een bedrijf objectief gezien een treinvertraging of uitval onder bijzondere omstandigheden niet kan voorkomen, passagiers mogen geen compensatie verwachten van 50% of 25%. Echter, bedrijven moeten nog steeds passagiers omleiden naar andere treinen of het ticket terugbetalen als de reis niet kan worden georganiseerd.

Ondertussen, Het is essentieel op te merken dat stakingen niet als geweld worden beschouwd overmacht. Als een Door de staking stranden passagiers op het station terwijl ze op een trein wachten, het bedrijf is ervoor verantwoordelijk dat zijn klanten de beoogde bestemmingen bereiken. Compensaties voor vertragingen moeten van kracht blijven.

Brussel naar Amsterdam Treinen

Londen naar Amsterdam Trains

Berlijn naar Amsterdam Treinen

Parijs naar Amsterdam Treinen

 

Zelfroutering en compensatie voor vertragingen

Een van de opvallende bepalingen van de nieuwe EU-spoorwegregelgeving is de introductie van zelfherroutering. In geval van vertraging van de reis, als de spoorwegmaatschappij niet binnen een redelijke termijn een oplossing biedt (typisch 100 notulen), Passagiers hebben het recht om het heft in eigen handen te nemen. Passagiers kunnen zelfstandig hun route wijzigen door kaartjes te kopen voor een andere trein of bus. De spoorwegmaatschappij moet de kosten van het nieuwe ticket vergoeden, ervoor zorgen dat passagiers vlot hun bestemming bereiken, zelfs tijdens vertragingen. Echter, het zou het beste zijn om te overwegen dat de kosten werkelijk moeten zijn “noodzakelijk en redelijk,” dus rijden in een VIP-optie op kosten van de vertraagde vervoerder zal niet werken.

Salzburg naar Wenen Treinen

München naar Wenen Treinen

Graz naar Wenen Treinen

Praag naar Wenen Treinen

 

Railway Timetable

Gegevens delen en verbeterde ticketopties

Het realtime delen van verkeers- en reisgegevens tussen spoorwegexploitanten verbetert de reiservaring. De nieuwe regelgeving is bedoeld om meer concurrentie tussen spoorwegexploitanten te bevorderen. Dit doen zij door informatie-uitwisseling over treintijden te stimuleren, Bezettingsgraad, en vertragingen. Bovendien, reizigers kunnen door deze toegenomen concurrentie aantrekkelijkere ticketopties verwachten. Het geeft hen een uitgebreider keuzeaanbod en meer flexibiliteit bij het plannen van hun treinreizen.

Als gevolg, de pas ontdekte mechanismen voor samenwerking en gegevensuitwisseling tussen spoorwegexploitanten kunnen mogelijk een rimpeleffect van positieve veranderingen in het hele reisecosysteem creëren. Als Reizen per spoor wordt handiger en veelzijdiger, het kan meer mensen ertoe aanzetten de trein te verkiezen boven andere vervoerswijzen, uiteindelijk bijdragen aan minder verkeersopstoppingen, lagere CO2-uitstoot, en een duurzamere transporttoekomst.

Interlaken naar Zurich Treinen

Luzern naar Zürich Treinen

Bern naar Zürich Treinen

Genève naar Zürich Treinen

 

Summer Solo Train Traveling

Verbeterde toegankelijkheid voor passagiers met beperkte mobiliteit

Onder de nieuwe EU-regelgeving, Spoorwegmaatschappijen moeten prioriteit geven aan de behoeften van passagiers met beperkte mobiliteit. Ze moeten ervoor zorgen dat hun reis ononderbroken en probleemloos verloopt, ook tijdens verstoringen. Dit betekent dat personen met een handicap of mobiliteitsproblemen betere toegankelijkheid en hulp kunnen verwachten wanneer ze met de trein reizen. Deze regels stellen passagiers in staat, waardoor ze met vertrouwen en gemoedsrust aan hun reis kunnen beginnen.

Volgens de nieuwe EU-spoorwegregelgeving, als een passagier met beperkte mobiliteit hulp nodig heeft, zij kunnen verzoeken om uitsluitend met begeleiders te reizen. In dit geval, de begeleider heeft recht op een gratis kaartje en een zitplaats naast de persoon die hij begeleidt. Verzoeken voor hulp onder de nieuwe regels worden geaccepteerd tot 24 uur voor vertrek. Dit is een uitstekend voordeel voor de treinsector omdat busbedrijven hebben uiterlijk een melding nodig 36 uur van tevoren, terwijl lucht- en watervervoerders dit nodig hebben 48 uur van tevoren.

Frankfurt naar Berlijn Treinen

Leipzig naar Berlijn Treinen

Hannover naar Berlijn Treinen

Hamburg naar Berlijn Treinen

 

Empty Train Station Platform

 

Duurzaamheid en comfort

Het engagement van de EU op het gebied van duurzaamheid blijkt duidelijk uit de nieuwe spoorwegregelgeving. De EU promoot het spoorvervoer als een groener alternatief, met als doel de CO2-uitstoot te verminderen en bij te dragen aan een groenere toekomst. Met deze regelgeving van kracht, de EU moedigt passagiers daartoe aan verkiezen treinen boven andere vervoerswijzen. Dit bevordert duurzame reisgewoonten en ondersteunt inspanningen voor milieubehoud.

verder, fietsliefhebbers kregen ook sterke aanmoediging en steun. Het opwindende nieuws is dat de nieuwe treinen en verbeterde rijtuigen speciale fietsruimtes zullen bevatten. Deze ruimtes zijn verplicht, wat betekent dat ze beschikbaar moeten zijn. daarom, als je een fietsliefhebber bent, deze speciaal aangewezen gebieden maken uw treinreis nog fietsvriendelijker.

 

 

De conclusie bij de nieuwe EU-spoorwegverordening

Inderdaad, Het implementeren van nieuwe EU-spoorwegregels betekent een verbetering van het treinverkeer voor passagiers over het hele continent. Het toont de erkenning van de spoorwegen aan’ cruciale rol in het verbinden van gemeenschappen, het bevorderen van het toerisme, en het bevorderen van de economische groei. De inspanningen van de EU om de passagiersrechten te verbeteren en een soepelere reiservaring te garanderen, zijn een voorbeeld van hun toewijding aan het creëren van een betrouwbaar en klantgericht spoorwegnetwerk.

Ten slotte, De nieuwe EU-regelgeving voor het spoorvervoer markeert een belangrijke stap voorwaarts in het prioriteren van passagiersbescherming en het verbeteren van de reiservaring. Deze regelgeving heeft tot doel het reizen met de trein gemakkelijker te maken, efficiënt, en leuk voor iedereen. Ze omvatten onder meer een verbeterde toegankelijkheid voor passagiers met beperkte mobiliteit. Een andere positieve verandering is de introductie van zelfherroutering. aanvullend, De toegenomen concurrentie tussen spoorwegexploitanten zal de reizigers ten goede komen. Met deze progressieve maatregelen van kracht, Passagiers kunnen vol vertrouwen aan hun treinreis beginnen. Hun rechten worden beschermd, en hun reiservaring is een prioriteit. De inzet van de EU om de kwaliteit van het spoorwegvervoer te verbeteren weerspiegelt haar visie op een duurzame en passagiersgerichte toekomst. Iedereen aan boord voor een vlottere reis, nog meer heerlijke treinreiservaring!

 

Een geweldige treinreis begint met het vinden van de beste kaartjes op de mooiste en meest comfortabele treinroute. wij bij Red een trein helpt u graag bij de voorbereiding van een treinreis en vindt de beste treinkaartjes tegen de beste prijzen.

 

 

Wil je onze blogpost "Hoe bereid je je voor op een treinreis" insluiten op je site?? U kunt onze foto ' s en tekst en geef ons krediet met een link naar deze blog post. Of klik hier: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fnl%2Fnew-european-rail-regulation%2F – (Scroll een beetje naar beneden naar de embed code te zien)