Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 21/02/2021)

Att köpa tågbiljetter i Europa är alltid spännande. För det första, på Save A Train vi letar alltid efter billiga biljetter för dig tåg. Vi har utforskat ämnen som nice hotell och vackra tågresor. Men det hetaste ämnet i tåget industrin är miljö. Den Coradia Ilint är världens första låg ridning tåg. Det är förmodligen det mest miljövänliga tåget på planeten.

 

Ny låg-ridning tåg i Europa

De Coradia Ilint är en vätebaserad låg-ridning tåg. Den resor mellan Tyskland och Tjeckien. Det nya tåget har nyligen avslutat en 4-veckors provkörning. Under testerna, tåget gick på 80 KM per timme. Tester bedömde också pauserna för tåget. Andra aspekter är fortfarande bli prövad att säkerställa en smidig tågresa.

Berlin till München Tåg

Frankfurt till Munich Tåg

Wien till Munich Tåg

Stuttgart till Munich Tåg

 

Väte endast tåg

Det nya tåget är världens första vätgasdrivna bränslecelltåg. Den använder också elkraft för drag. Vilket betyder att den kommer att avge nollutsläpp endast avger kondensvatten och ånga. Tåget är tyst. Den Coradia Ilint låg ridning tåg har följande unika aspekterna;

  1. Ren energiomvandling
  2. Flexibel energilagring på grund av batterier
  3. Smart hantering av dragkraft och tillgänglig energi

Toyota försökte också genomföra denna väte förhållningssätt till sina bilar Det verkar som om metoden fungerar bara med tåg. Tåget är planerad att lanseras i Storbritannien 2021. Coradia Dom är lågridande tåg lanserades framgångsrikt utöver Tyskland i början av 2018. För att tåget ska fungera behöver det en egen vätgastankstation som för närvarande ligger på Salzgitter-spåren.

Köln Frankfurt Tåg

Munich till Frankfurt Tåg

Hannover till Frankfurt Tåg

Hamburg till Frankfurt Tåg

 

 

press~~POS=TRUNC Kommentarer

Didier Pfleger, vice vd för Alstom Tyskland och Österrike sa;

“Denna provkörning är en viktig milstolpe på grund av miljöskydd och teknisk innovation”

“Dessutom idag vår nya drivsystem, hittills framgångsrikt visat på testringen, används på ett tåg för första gången - ett stort steg mot renare rörlighet i Europa”

Frankfurt till Berlin Tåg

Luxemburg till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

 

Se detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Maksim Tsurkov (@m_tsurkov)

 

Totalt finns det 14 Coradia Ilint låg ridning tåg i Europa. Dessa tåg kommer att ersätta de nuvarande tågen eftersom de använder diesel. mest anmärkningsvärda, tågen kan täcka 1000 km på en tank påfyllning.

Anak Dongen, Statssekreterare vid förbundsministeriet för transport och digital infrastruktur (BMVI), sa:

“Utsläppsfri, energieffektiv och kostnadseffektiv – Tågsätt med bränslecelldrivan är de flesta av alla miljövänligt alternativ till diesellokomotiv. För att stärka industriområdet Nedre sachsen, vi vill finansiera LNVG projekt genom att investera runt 8.4 miljoner euro. Medlen skall tillhandahållas från National innovation för vätgas och bränsleceller Teknologi

https://twitter.com/AlstomUK/status/928617417693126658

 

Köpa tågbiljetter i Europa. dessutom, kanske du letar efter vackra resor eller helt enkelt snabbaste och billigaste vägar för att komma till din destination, Vi har du täckning. Gå in nu för att Rädda ett tåg, Det tar bara 3 minuter att använda vår sökmotor för att få de bästa värderade biljetter tillgänglig.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fworlds-first-low-riding-train%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)