Läsningstid: 8 minuter
(Senast uppdaterad: 13/05/2022)

Det finns många fantastiska städer att besöka i Europa. Varje stad och gata har sin egen karaktär och charm. Vibrerande, full av fantastiska kaféer, butiker, gatukonst, sofistikerade konstgallerier, och miljövänligt, om du inte har varit på dessa 12 coolaste stadsdelar i Europa, här är några anledningar till att sätta ner din hinklista.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

 

1. Coolaste grannskap i Europa: Neukolln, Berlin

Långt från huvudet turistattraktioner i Berlin, stadsdelen Neukolln är ett institut på egen hand. Det häftiga grannskapet är en blandning mellan gammalt och nytt, kulturer, urbanitet, och grönområden för rekreation.

Kabab, konstgallerier, och takbarer intill gröna parker gör stadsdelen Neukolln till en av de coolaste i Europa. Efter en härlig dag utomhus den stora Tempelhofer Feld, eller Britzer Garden kan du fortsätta till den idylliska byn Richardplatz eller parkeringen Klunkeranich som vändes på takbaren.

Frankfurt till Berlin med ett tåg

Leipzig till Berlin med tåg

Hannover till Berlin med ett tåg

Hamburg till Berlin med ett tåg

 

Gardens in Neukolln, Berlin Germany

 

2. Holesovice, Prag

Gröna parker, ölträdgårdar med utsikt över floden, och det samtida konstmuseum är bara några av de dolda pärlorna i Prags coolaste stadsdel Holesovice. Holesovice är hem för tjeckiska konstnärer och unga familjer, som tillbringar sin fritid i Letna Park och äter i de många bistroerna runt omkring.

Det en gång industriområdet i Prag har idag förvandlats till ett kreativt utrymme för designers och kreativa sinnen. Så, det är inte förvånande att ett av de coolaste stadsdelarna i Europa har underliga kaféer, designbutiker, och konstcentra.

Nürnberg till Prag med tåg

München till Prag med ett tåg

Berlin till Prag med ett tåg

Wien till Prag med ett tåg

 

Landscape of Holesovice, Prague

 

3. Coolaste grannskap i Europa: Ostiense, Rom

Ostiense är inte det typiska italienska grannskapet, men det är just det som sätter det i 10 coolaste stadsdelar i Europa. A tidigare fabrik förvandlades till ett konstmuseum, gatukonst istället för fontäner, trendiga kaféer, och 1 icke-katolska kyrkogården där romantiska poeter Keats och Shelley hittade sin plats för evig sömn Ostiense är som ingen annan huva.

Den en gång grå fläcken i den italienska huvudstaden har lite efter lite förvandlats till en plats med levande färger och kreativitet. Dessutom, här kan du besöka den extraordinära pyramiden Caius Cestius och beundra dess fresker, på väg till Eataly för italiensk mat. Om du vill leva som en lokal, boende i trendiga Ostiense är mycket billigare än i de trånga turistdistrikten i Rom.

Milano till Rom med ett tåg

Florens till Rom med ett tåg

Venedig till Rom med ett tåg

Neapel till Rom med ett tåg

 

4. South Pigalle Neighborhood Paris

Promenader ner SoPi, till Rue des Martyrs, hem till över 200 kaféer, chokladtillverkare, och barer, South Pigalle är it-platsen i Paris. Förutom att South Pigalle är en foodies -himmel, det coola grannskapet är där du kan upptäcka fantastiska museer och konst. Ett av de mest speciella museerna är museet för romantiskt liv. I Musee de La Vie Romantique kan du utöka dina kunskaper om den romantiska perioden i fransk historia.

För en paus från det fina livet, du kan bege dig till Pigalles färgglada basketplan. Pigalles basketplan är renoverad, designad i levande färger, för den bästa basketmatchen någonsin. Paris är en stor semesterdestination och en av de mest fantastiska semesterorter med stora basketplaner i Europa.

Amsterdam till Paris med ett tåg

London till Paris med ett tåg

Rotterdam till Paris med ett tåg

Bryssel till Paris med ett tåg

 

atmosphere in South Pigalle Neighborhood In Paris

 

5. Coolaste grannskap i Europa: Arbat, moskva

Den färgglada och livliga stadsdelen Arbat är en frisk andedräkt i den myllrande stadskärnan i Moskva. Du hittar Arbat full av charm, med de färgglada byggnaderna, kaféer, och gatukonst. När du promenerar längs Arbat, du kommer att upptäcka den kosmopolitiska stadens själ. Den berömda Gamla Arbat -gatan ligger i det historiska kvarteret Arbat i Moskva bevarade dess betydelse som handelscentrum, från 1400 -talet.

Idag, stadsdelen Arbat är full av eleganta butiker, souvenirbutiker, hantverk, och många fler skatter. Dessutom, medan detta område är mycket turistiskt, du kommer att tycka att det är avslappnat, och natursköna. Att njuta av det bästa av Arbat, fäst några dagar i din resa till Moskva, minst. Den här vägen, du kan utforska det bästa i Moskva och skönheten i en av de mest fantastiska platserna att besöka i Ryssland.

 

 

6. 7stadsdelen Budapest

Unga och roliga, det sjunde distriktet i Budapest är ett underland för resenärer. Med fantastiska barer, de bästa flyktrummen i Budapest, en kvällsmarknad, och kulturevenemang, det här grannskapet surrar alltid, på ett bra sätt. Denna coola stadsdel är också det judiska kvarteret i Budapest, så du kan också besöka den stora synagogan, ett landmärke i sig.

Dessutom, de gamla gatorna har blivit en grogrund för föryngringen av den ungerska kulturen. Förutom restauranger och butiker, huvudattraktionen i 7distriktet är ruinbarerna. Firar din bästa väns bröllop, eller födelsedagsbash i en gammal knäpp bar är en upplevelse speciell bara för Budapests coolaste stadsdel.

Wien till Budapest med ett tåg

Prag till Budapest med ett tåg

München till Budapest med ett tåg

Graz till Budapest med tåg

 

Bar in the 7th District of Budapest

 

7. Coolaste grannskap i Europa: Langstrasse Zürich

Översatt som den längsta gatan, stadsdelen Langstrasse i Zürich bryter allt du vet om det punktliga landet. Langstrasse är Zürichs bad boy, höft, äventyrlig, med starka neonljus och alltid redo att festa. Langtrasse har enmazing matställen, barer, och klubbar för en sovmatta, välj bara.

Dessutom, den coolaste stadsdelen är en av de vänligaste HBT -destinationerna i Europa. Här kan du få ditt spår i den hbt-vänliga Les Garcons bar/pizzaställe, till exempel. För att sammanfatta, denna fantastiska stadsdel sover sällan och kommer att tillgodose dig i sina många etniska restauranger, parter, och efterfester förstås.

Interlaken till Zürich med ett tåg

Luzern till Zürich med ett tåg

Bern till Zürich med ett tåg

Genève till Zürich med ett tåg

surreal picture in a Coolest Neighborhood in Langstrasse Zurich

 

8. Amsterdam norra

Med stora grönområden, vacker arkitektur, och den charmiga lilla byn, Amsterdam-Noord har allt. Det svala grannskapet ligger tvärs över floden IJ, så Noords ger fantastiska picknickplatser och platser för livemusik. Förutom alla dessa charmar, Amsterdam-Noord är hem för Europas högsta svängning, för adrenalinälskare.

i alla fall, om du planerar mer aktiv semester då är floden perfekt för utomhus aktiviteter. Cykling, löpning, och även båtliv, River IJ är perfekt. Slutsatsen är att Amsterdam-Noord är en nederländsk liten värld inne i den vackra Amsterdam-staden. Alternativen är oändliga, och stämningen är fantastisk, inte förvånande resenärer fortsätter att komma tillbaka till ett av de coolaste stadsdelarna i Europa.

Bryssel till Amsterdam med ett tåg

London till Amsterdam med ett tåg

Berlin till Amsterdam med tåg

Paris till Amsterdam med tåg

 

Tulips By the canal in Amsterdam-Noord

 

9. Coolaste grannskap i Europa: Shoreditch London

De flesta resenärer vet Shoreditch tack vare den fantastiska Brick Lane -marknaden. i alla fall, Shoreditch är det bästa stället att shoppa enstaka bitar i de stora oberoende butikerna. Detta är bara ett exempel på de unika sidorna med det graffitimålade grannskapet. Shoreditch kanske inte är bild-perfekt, men den har definitivt en egen själ.

Just för att Shoreditch inte är det typiska klassiska engelska kvarteret, det har blivit ett hem för lokala artister. Dessutom, denna stadsdel är det bästa stället att prova gatumat på marknaden eller popup-fönster, ta en film på takbiografen och leta efter den dolda väggkonsten runt hörnet. För att sammanfatta, Shoreditchs speciella karaktär gör det till det coolaste kvarteret i London.

Amsterdam till London med ett tåg

Paris till London med ett tåg

Berlin till London med ett tåg

Bryssel till London med ett tåg

 

Coolest graffiti in Neighborhoods In Europe: Shoreditch London

 

10. Findhorn, Skottland

På den vackra skotska kusten med utsikt över Atlanten, Findhorn är magiskt. Medan den ligger i Morayshire, vissa kallar det en uppgörelse, snarare än ett grannskap i stadens termer. Findhorn är ett fantastiskt semestermål, särskilt ett semestermål vid havet. Här, du hittar stora möjligheter för vattensporter roligt eller avkopplande på stranden.

Dessutom, Findhorn har en fantastisk ekoby, och fritidsresor är väldigt trendiga nuförtiden. Denna gröna sida ger en trendig atmosfär till det avslappnade området, tillsammans med det fantastiska landskapet och atmosfären.

 

Findhorn seaside, Scotland

 

11. Coolaste grannskap i Europa: Vesterbro, köpenhamn

Alla som bor på Vesterbro kommer att säga att det här coola grannskapet har några små väldigt olika stadsdelar i det. En är ung, förförisk, och en gång har Köpenhamns red lights -distrikt och den andra en fransk chic över sig. Vesterbro är full av kontrast, så alla som besöker Köpenhamn för första gången kommer att hitta något som passar dem.

Med andra ord, Vesterbro är ett av de coolaste stadsdelarna i Europa eftersom det har något fantastiskt att erbjuda för alla. Från grönområden till fina restauranger, eleganta butiker, och Absalon gemenskapshus där du kan äta middag med lokalbefolkningen, Vesterbros gemenskap är mycket välkomnande och lättsam. Därför, det är inte konstigt att Vestrbro ligger i toppen 10 coolaste stadsdelar i Europa varje år.

 

Coolest Neighborhoods In Northern Europe: Vesterbro, Copenhagen

 

12. Porta Venezia, Milano

Den mest fashionabla stadsdelen i Milano, Porta Venezia är värd för Milanos modevecka och stänger toppen med en smäll 12 coolaste stadsdelar i Europa. Konst, italiensk mat, runt hörnet från de bästa shoppingplatserna i Milano, men avslappnad Porta Venezia är lilla Italien, bort från det trånga turistcentrumet.

Port Venezia ståtar med villaväxlade konstgallerier, kaféer, och trädgårdar, som den fantastiska Giardini Publici. Porta Venezias fantastiska atmosfär lockar lokalbefolkningen, expats, och resenärer att umgås, blanda, och fest under Milan Gay -paraden, och varje dag tills dess. Så, om du planerar a helgetur i Milano, bättre att göra det en vecka lång, minst.

Florens till Milano med ett tåg

Florens till Venedig med ett tåg

Milano till Florens med ett tåg

Venedig till Milano med ett tåg

 

Porta Venezia, Milan

 

Vi på Rädda ett tåg kommer gärna att hjälpa dig att planera en resa till 12 coolaste stadsdelar i Europa.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg ”12 coolaste grannskap i Europa” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Fcoolest-neighborhoods-europe%2F – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)