Vrijeme čitanja: 8 zapisnik
(Zadnja izmjena: 13/05/2022)

U Evropi ima mnogo nevjerovatnih gradova za posjetiti. Svaki grad i ulica imaju svoj karakter i šarm. Vibrant, puni sjajnih kafića, butika, ulična umjetnost, sofisticirane umjetničke galerije, i ekološki prihvatljiv, ako niste bili na ovim 12 najhladnija naselja u Evropi, evo nekoliko razloga da odredite svoju listu kanta.

 

1. Najhladniji kvartovi u Evropi: Neukolln, Berlin

Daleko od glavnog Turističke atrakcije u Berlinu, četvrt Neukolln je institut za sebe. Kul četvrt je mješavina starog i novog, kulture, urbanost, i rekreacijske zelene površine.

Ćevapi, umjetničke galerije, i krovne rešetke pored zelenih parkova, četvrt Neukolln čini jednom od najhladnijih u Evropi. Nakon velikog dana na otvorenom, ogromni Tempelhofer Feld, ili Britzer Garden možete nastaviti do idiličnog sela Richardplatz ili parkirališta Klunkeranich okrenutog na krov..

Frankfurt do Berlina vlakom

Leipzig do Berlina vlakom

Hannover do Berlina vlakom

Hamburg do Berlina vlakom

 

Gardens in Neukolln, Berlin Germany

 

2. Holesovice, Prag

Zeleni parkovi, pivske bašte sa pogledom na reku, i savremeno umetnički muzej samo su neke od njih skriveni dragulji u najhladnijem praškom naselju Holesovice. Holesovice su dom čeških umjetnika i mladih porodica, koji svoje slobodno vrijeme provode u parku Letna i objeduju u brojnim bistroima u okolici.

Nekadašnja industrijska zona u Pragu danas se transformisala u kreativni prostor za dizajnere i dizajnere kreativni umovi. Dakle, nije iznenađujuće što se u jednom od najhladnijih kvartova u Evropi nalaze neobični kafići, dizajnerske radnje, i umjetnički centri.

Nirnberg do Praga vlakom

Minhen do Praga vlakom

Berlin do Praga vlakom

Beč do Praga vlakom

 

Landscape of Holesovice, Prague

 

3. Najhladniji kvartovi u Evropi: Ostiense, Rim

Ostiense nije tipično talijansko naselje, ali to je upravo ono što ga stavlja u 10 najhladnija naselja u Evropi. A bivša tvornica pretvorena u muzej umjetnosti, ulična umetnost umesto fontana, moderni kafići, i 1 nekatoličko groblje na kojem su romantični pjesnici Keats i Shelley pronašli svoje mjesto vječnog sna Ostiense nije kao nijedna druga kapuljača.

Nekada siva mrlja u glavnom gradu Italije malo -pomalo se pretvorila u mjesto živih boja i kreativnosti. štaviše, ovde možete posetiti izuzetnu piramidu Caja Cestiusa i diviti se njenim freskama, na putu za Eataly po talijansku hranu. Ako želite živjeti kao mještanin, smještaj u modernom Ostienseu mnogo je jeftiniji nego u prepunim turističkim četvrtima u Rimu.

Milano do Rima vlakom

Firenca do Rima vlakom

Venecija u Rim vlakom

Napulj do Rima vlakom

 

4. Južno Pigalle susjedstvo Pariz

Šetnja dolje SoPi, do Rue des Martyrs, kući do kraja 200 kafići, čokolade, i šipke, Južni Pigalle je mesto u Parizu. Osim što je South Pigalle raj za hranu, cool susjedstvo je mjesto gdje možete otkriti nevjerojatne muzeje i umjetnost. Jedan od najposebnijih muzeja je muzej romantičnog života. U Musee de La Vie Romantique možete proširiti svoje znanje o romantičnom razdoblju u francuskoj istoriji.

Za odmor od dobrog života, možete se uputiti do šarenog košarkaškog terena Pigalle. Pigalleovo košarkaško igralište je renovirano, dizajnirano u živim bojama, za najbolju košarkašku utakmicu ikada. Pariz je odličan destinacija za odmor i jedan od najvecih fantastične lokacije za odmor s odličnim košarkaškim terenima u Europi.

Voz od Amsterdama do Pariza

London vlakom do Pariza

Rotterdam do Pariza vlakom

Brisel do Pariza vozom

 

atmosphere in South Pigalle Neighborhood In Paris

 

5. Najhladniji kvartovi u Evropi: Arbat, Moskva

Šareni i živahni kvart Arbat je svež vazduh u prepunom centru Moskve. Naći ćete Arbat pun šarma, sa šarenim zgradama, kafići, i ulične umetnosti. Dok šetate Arbatom, otkrit ćete dušu kosmopolitskog grada. Čuvena ulica Stari Arbat u istorijskoj četvrti Arbat u Moskvi sačuvala je svoj značaj kao trgovačko središte, iz 15. vijeka.

Danas, naselje Arbat prepuno je elegantnih butika, prodavnice suvenira, zanati, i još mnogo blaga. Osim toga, dok je ovo područje vrlo turističko, naći ćete ga zaostalim, i scenski. Da biste uživali u najboljem od Arbata, odredite nekoliko dana svog putovanja u Moskvu, najmanje. Ovuda, možete istražiti najbolje iz Moskve i ljepotu jedne od njih najneverovatnija mesta za posetu u Rusiji.

 

 

6. 7četvrti Budimpešta

Mlado i zabavno, 7. okrug u Budimpešti je zemlja čuda za putnike. Sa odličnim barovima, najbolje sobe za bijeg u Budimpešti, večernja pijaca, i kulturna dešavanja, ovo naselje uvijek bruji, na dobar način. Ovo kul naselje je i jevrejska četvrt u Budimpešti, tako da možete posjetiti i veliku sinagogu, orijentir za sebe.

štaviše, stare ulice postale su plodno tlo za podmlađivanje mađarske kulture. Osim restorana i trgovina, glavna atrakcija u 7četvrti su ruševine barova. Slavimo najboljeg prijatelja vjenčanje, ili rođendanska zabava u starom, otkačenom baru iskustvo je posebno samo u najhladnijem kvartu Budimpešte.

Beč do Budimpešte vlakom

Prag do Budimpešte vlakom

Minhen do Budimpešte vlakom

Graz do Budimpešte vlakom

 

Bar in the 7th District of Budapest

 

7. Najhladniji kvartovi u Evropi: Langstrasse Zurich

Prevedeno kao najduža ulica, četvrt Langstrasse u Cirihu razbija sve što znate o tačnoj zemlji. Langstrasse je loš dječak Ciriha, hip, avanturistički, sa svetlim neonskim svetlima i uvek spreman za zabavu. Langtrasse ima azamrzavanje hrane, barovi, i klubove za noćnu kapu, samo odaberite.

štaviše, jedno od najhladnijih kvartova najprijatnije LGBT destinacije u Evropi. Ovdje možete započeti s radom u LGBT-prilagođenom baru/pizzeriji Les Garcons, na primjer. Zaključiti, ovo čudesno susjedstvo rijetko spava i ugostit će vas u brojnim etničkim restoranima, stranke, i after partyje naravno.

Interlaken do Züricha vlakom

Luzern do Zürich vlakom

Bern do Zürich vlakom

Ženeva do Zurich vlakom

surreal picture in a Coolest Neighborhood in Langstrasse Zurich

 

8. Sjeverni Amsterdam

Sa prostranim zelenim površinama, prekrasna arhitektura, i šarmantno malo selo, Amsterdam-Noord ima sve. Cool kraj je odmah preko rijeke IJ, pa Noords pruža nevjerojatno izletišta i lokacije svirki uživo. Pored svih ovih čari, Amsterdam-Noord dom je najvećeg zamaha u Evropi, za ljubitelje adrenalina.

kako god, ako planirate više aktivni odmor tada je rijeka savršena za aktivnosti na otvorenom. Biciklizam, trčanje, pa čak i vožnju čamcem, Rijeka IJ je savršena. Zaključak je da je Amsterdam-Noord holandski mali svijet unutar ljupkog grada Amsterdama. Opcija je bezbroj, i atmosfera je fantasticna, nije iznenađujuće što se putnici stalno vraćaju u jedno od najhladnijih naselja u Evropi.

Brisel do Amsterdama vlakom

London vlakom do Amsterdama

Berlin do Amsterdama vlakom

Pariz do Amsterdama vlakom

 

Tulips By the canal in Amsterdam-Noord

 

9. Najhladniji kvartovi u Evropi: Shoreditch London

Većina putnika zna Shoreditch zahvaljujući fantastičnom tržištu Brick Lane. kako god, Shoreditch je najbolje mjesto za kupovinu jedinstvenih komada u velikim nezavisnim buticima. Ovo je samo jedan primjer jedinstvenih strana kvarta oslikanog grafitima. Shoreditch možda nije savršena slika, ali definitivno ima svoju dušu.

Upravo zato što Shoreditch nije tipična klasična engleska četvrt, postao je dom za lokalne umjetnike. Osim toga, ovo urbano naselje najbolje je mjesto za isprobavanje ulične hrane na tržnici ili skočnih prozora, snimite film u krovnom kinu i potražite skrivenu zidnu umjetnost iza ugla. Zaključiti, Shoreditchov poseban karakter čini ga najhladnijim kvartom u Londonu.

Amsterdam do Londona vlakom

Pariz do Londona vozom

Iz Berlina u London vlakom

Brisel do Londona vozom

 

Coolest graffiti in Neighborhoods In Europe: Shoreditch London

 

10. Findhorn, Škotska

Na prekrasnoj škotskoj obali s pogledom na Atlantski ocean, Findhorn je čaroban. Dok se nalazi u Morayshireu, neki to zovu naselje, pre nego naselje u gradskom smislu. Findhorn je fantastično odredište za odmor, posebno odredište za odmor na moru. ovdje, pronaći ćete sjajne mogućnosti za zabavu na vodi ili opuštanje na plaži.

štaviše, Findhorn ima nevjerovatno eko selo, a rekreativno putovanje danas je vrlo u trendu. Ova zelena strana dodaje trendovsku atmosferu opuštenom području, zajedno sa sjajnim pejzažom i atmosferom.

 

Findhorn seaside, Scotland

 

11. Najhladniji kvartovi u Evropi: Vesterbro, Kopenhagen

Svi koji borave u Vesterbru reći će da ovo cool naselje ima nekoliko malih vrlo različitih naselja. Jedan je mlad, zavodljivo, i nekada Kopenhagenska četvrt crvenih svjetala, a druga ima francuski šik. Vesterbro je pun kontrasta, tako da će svako ko prvi put posjeti Kopenhagen pronaći nešto sjajno po svom ukusu.

Drugim riječima, Vesterbro je jedno od najhladnijih kvartova u Evropi jer svakome može ponuditi nešto nevjerovatno. Od zelenih površina do finih restorana, elegantni butici, i društvenu kuću Absalon u kojoj možete večerati s lokalnim stanovništvom, Vesterbrova zajednica je vrlo gostoljubiva i ležerna. stoga, nije ni čudo što je Vestrbro na vrhu 10 najhladnija naselja u Evropi svake godine.

 

Coolest Neighborhoods In Northern Europe: Vesterbro, Copenhagen

 

12. Porta Venezia, Milan

Najmodernije naselje u Milanu, Porta Venezia domaćin je Milanske sedmice mode i zatvara se na vrhu 12 najhladnija naselja u Evropi. umjetnost, italijanska hrana, iza ugla od najboljih shopping mjesta u Milanu, ipak opuštena Porta Venezia je mala Italija, daleko od prepunog turističkog centra.

Port Venezia ima umjetničke galerije pretvorene u vile, kafići, i vrtovi, poput zapanjujućih Giardini Publici. Odličan ambijent Porta Venezia privlači lokalno stanovništvo, iseljenici, i putnike na druženje, miješati, i zabava tokom gej parade u Milanu, i svaki dan do tada. Dakle, ako planirate a vikend bijeg u Milanu, bolje da potraje nedelju dana, najmanje.

Firenca do Milana vlakom

Firenca do Venecije vlakom

Milano do Firence vlakom

Venecija do Milana vlakom

 

Porta Venezia, Milan

 

Mi u Save A Train bit će vam drago pomoći vam u planiranju putovanja u 12 najhladnija naselja u Evropi.

 

 

Želite li ugraditi naš blog "12 najhladnijih susjedstava u Europi" na svoju web stranicu? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbs%2Fcoolest-neighborhoods-europe%2F – (Malo spusti da vidi Embed Code)