Vrijeme čitanja: 4 zapisnik
(Zadnja izmjena: 29/10/2021)

Ulična umjetnost je moderan oblik umjetničkog izražavanja koji naše gradove čini ljepšim. Dobar ulica mural takođe mogu inspirisati da razmislite o društveno važnoj temi ili podsjećati na djela klasične majstora.

Gradovi Evrope su puna velikih mjesta prepuna street art i grafiti. Možete uzeti u dugim šetnjama ulicama prepun muralima i nikad ne dosadi. Evo nekih fascinantnih street art i gdje da ga vidim u Evropi:

 

Street Art u Londonu

London je jedan od najatraktivnijih gradova za one koji cijene street art i samih umjetnika. Među ulicama možete posjetiti da biste dobili svoju dozu fantastičan umjetnosti, Camden i Shoreditch ističu. kako god, Brick Lane i Southbank dobro su poznati destinacija, također. još, Ako tražite najpoznatijih lokacija, glave do Shoreditch.

Amsterdam u London Trains

Rotterdam u London Trains

Paris u London Trains

Brisel u London Trains

 

Pariz

Pariz je pun street art toplim mestima, jer često obuhvataju čitave ulice. Glave do 10. i 11. Arrondissements kroz rue Saint-Maur. To je pun Shepard Fairey crno-bijele portrete na zidovima zgrada, što ga čini veliku šetnju. Ovo 2km duga ulica ukršta sa rue Oberkampf, zanimljivo mjesto na street art perspektive.

Brisel u Pariz Trains

Londona do Pariza Trains

Marseille u Pariz Trains

Amsterdam u Pariz Trains

 

Berlin

Fascinating Street Art in berlin

 

Berlina East Side galerija je jedno od najboljih mjesta na svijetu za one koji uživaju Urban Art. Sam grad ima izvaljen street art scene, možda najbolje vidi u Kreuzberg i Mitte. Postoje dva okruga sa šarmantnim unutrašnjim uličicama i legendarni street art komada. Glava na istočnom kraju Kreuzberg četvrti bi se pronašli najbolji umjetnost.

Bremen u Berlin Trains

Leipzig Berlin Trains

Hanover u Berlin Trains

Hamburg Berlin Trains

 

Street Art in Rim

Rim imao je trnovit put prihvatanja street art, ali ovaj predivan grad je sada konačno omogućava Urban Art kreativce da se izraze. Postoji nekoliko okruga gdje street art postepeno se pojavljuju. kako god, najbolje mjesto za posjetiti može biti San Lorenzo, susjedstvo sa dosta živahne grafiti. Ako ste u posjetu Rimu u potrazi za nekim prekrasnim street art, fokusirati na Via Enotri, preko ausoni, Via dei Sardi i via dei Sabelli.

Milan u Rim Trains

Florence Rim Trains

Pisa Rim Trains

Napulj u Rim Trains

 

 

Grafiti u Frankfurtu

Frankfurt je grad koji se ne može očekivati ​​na listi za ljubitelje ulične umjetnosti, jer ima više Sterling reputaciju posao metropola. kako god, moglo bi se reći da je čak i gradovi kao da su podložni imaju jake ulične umjetnosti izražavanja, uglavnom u pobunu na visoke troškove života. Frankfurt ima puno street art oko željeznička stanica i centra grada. Hall of Fame na Ratswegkreisel je još jedan dobar mjesto za posjetiti.

Köln do Frankfurta Trains

Munich Frankfurt Trains

Hanover do Frankfurta Trains

Hamburg Frankfurt Trains

 

Amsterdam

Amsterdam Central Station street art

 

Amsterdam je street art scene je prilično jak, i Urban Art doseže čak muzejskih eksponata. Najbolja mjesta u Amsterdam za street art su Spuistraat, Wijdesteeg, i NDSM, uključujući i gradska područja grada. Možete uzeti street art tura iz Centralna stanica u Amsterdamu. Činjenica da je ova turneja postoji vam dovoljno govori o tome kako ponosan ovom gradu je svoje street art.

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

 

Kopenhagen

Kopenhagen je odličan grad ako želite vidi neke šarene i kreativnu uličnu umjetnost — čak i u domovima ljudi! Christiania je mjesto gdje ćete pronaći najbolje radove talentovanih urbanih umjetnika, kako bi bili sigurni da ne propustite.

Hamburg u Kopenhagen Trains

Hanover do Kopenhagena Trains

Berlina do Kopenhagena Trains

 

 

Ako ste spremni da vidi najbolje street art ponuditi Evropa ima; svi ovi gradovi su lako dostupni vlakom. Rezervirajte Vaše karte na vrijeme i pripremite se da bude fasciniran!

 

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, možete ili uzeti naše fotografije i tekst i samo dajte nam kredit sa linkom na ovaj blog post, ili kliknete ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ffascinating-street-art%2F%3Flang%3Dbs– (Malo spusti da vidi Embed Code)