Läsningstid: 8 minuter
(Senast uppdaterad: 29/04/2022)

Oavsett om du är en diva, fashionista, queer, Gay, lesbisk, eller inte redo för självdefinitioner, dessa 10 fantastiska HBT-destinationer kommer att gå med och fira dig. Från att kyssa i Paris till att festa som en rockstjärna i Berlin, dessa fantastiska europeiska städer handlar om lika rättigheter, stolthet, och kärlek i alla regnbågens färger.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

 

1. Fantastiska HBT-vänliga destinationer i världen: Berlin

Allt började med grundandet av den första homosexuella och lesbiska organisationen i världen. 1897 är året som markerade första steget i Berlins förvandling till världens homosexuella och lesbiska huvudstad.

Skönhet och kärlek finns i alla former, färger, och sex. Berlin är en av de mest toleranta, öppen, och välkomna städer i världen. Berlin är en fantastisk HBT-destination i Europa och välkomnar alla typer av kärlek. I dag, berlin är den ultimata HBT-destinationen, men det har förtjänat sin popularitet först under 1900-talet, så super imponerande den långa vägen staden har gjort.

Nollendorfplatz i Schöneberg är hjärtat och den vilda själen i den ökända gayscenen i Berlin. Här, du kan festa, din, dryck, och njut av HBT-livet och kulturen.

Den bästa tiden att uppleva HBT-extravaganza är sommartid, i den episka CSD Berlin. Nästan 1 miljoner människor och hundratals dekorerade flottor skapar en av de största stolthetparaderna i världen, för lika rättigheter och frihet att älska i alla regnbågens färger.

Bästa sakerna att göra

Besök gay Schwules-museet, gayrörelsens första monument, den berömda Marietta baren, Café Berio, den äldsta Heile Welt gayklubben, eller för den bästa queer-festen i KitKat-Klub.

Frankfurt till Berlin med ett tåg

Leipzig till Berlin med tåg

Hannover till Berlin med ett tåg

Hamburg till Berlin med ett tåg

 

lesbian wedding

 

2. Fantastisk HBT-destination i Nederländerna: amsterdam

När du är det första landet i världen som legaliserar äktenskap av samma kön, du är också en av de mest fantastiska och HBT-vänliga destinationerna i världen. Så, roligt och fantastiskt Amsterdam var den första staden i Europa som var värd för Gay Games i 1998 och Amsterdams stolthet anses vara en av de bästa i världen.

Om du inte vet vilka platser du ska träffa i staden, stanna sedan vid Rosa punkt, platsen för information om HBT- vänliga platser i Amsterdam. Amsterdam har en fantastisk nattliv scen, men innan solen går ner, du bör promenera längs nästa gator och områden, där HBT-scenen andas och sparkar: Reguliersdwarsstraat, historiska Kerkstraat, Amstel, och sedan till Zeedijk och Warmoesstraat för den fantastiska HBT-nattlivet i Amsterdam.

Bästa sakerna att göra

Upptäck den ökända dragscenen i Queen's Head, smutta på en cocktail i Getto, bli inspirerad i Amsterdams LGTB-bokhandel, den glada, och festa på tabu- eller utgångsklubbarna på gatan Reguliersdwarsstraat. Dessutom, Amsterdams kanalstolthet är en av de mest unika stolthållningarna att besöka i världen.

Bryssel till Amsterdam med ett tåg

London till Amsterdam med ett tåg

Berlin till Amsterdam med tåg

Paris till Amsterdam med tåg

 

 

3. Bästa HBT-vänliga destinationen i Storbritannien: Brighton

Sedan 1930-talet har Brighton varit en säker tillflyktsort för alla som behövde utforska sin sexualitet. En gång kuststaden har blivit ett vänligt HBT-resmål i Storbritannien, nära men långt från huvudstaden.

Kemp Town stadsdel är HBT-området i Brighton, tack vare dess boutiquehotell, pubar, och restauranger. Här, du hittar fantastiska vibbar, en kylig atmosfär där du kan fira kärlek i alla former. Dessutom, om du planerar att gå hela vägen med din älskling, då har Brighton mer än ett fåtal bröllopslokaler som Royal Pavilion, och direkt därifrån börjar festligheterna på Charles Street eller Brighton beach.

Bästa sakerna att göra

Njut av en halvliter på puben The Bulldog, men slappna först av i Brighton Sauna, och avsluta natten i Revenge, den bästa hbt-nattklubben.

 

Awesome LGBT parties

 

4. Fantastisk HBT-vänlig stad i Tyskland: köln

Staden med fler pubar än människor, och mer stolthändelser än någon annanstans, Köln är en av de mest fantastiska och LGBTQ-vänliga destinationerna i Europa. Köln är så HBTQ-vänlig att den har en helt egen Gaily-turné, så att du kan upptäcka stadens bäst bevarade hemligheter för vilken smak och regnbågsfärg som helst.

Dessutom, Köln är den ultimata HBT-destinationen, för att den har 2 gay scener, Ja det är korrekt. Den gamla Heumarkt-Mathiasstrasse och den urbana Bermudatriangeln för den yngre publiken. Väst har de bästa festerna och dansklubbarna för att rocka din kropp och öster för avslappnade klassiska och traditionella hangout-platser.

Har inte tid att besöka båda? Inga problem! För med S-Bahn tunnelbanetåg, du kan resa fram och tillbaka så många gånger du vill och supersnabbt.

Bästa sakerna att göra

Missa inte Kölns Christopher Street Day, naturligtvis den världsberömda Köln Pride. Dessutom, Kölns marknadsplats för homosexuell jul, och Carnival i februari. För efterfesten, kolla in Deck 5 eller Amadeus.

Berlin till Aachen med tåg

Frankfurt till Köln med tåg

Dresden till Köln med tåg

Aachen till Köln med tåg

 

5. Fantastisk HBT-vänlig destination i Frankrike: Paris

Den mest romantiska staden i världen firar kärlek varje minut varje dag, och du är hjärtligt välkommen att fira din kärlek i alla regnbågens färger. Full av glam, stil, klass, och roligt, Paris är en av de mest fantastiska HBT- vänliga destinationer i världen.

Den underbara Marais är centrum för gayscenen i Paris, med alla populära HBT-platser på den berömda Place de la Bastille, Place de la Republique och rådhuset. Under hela året, från januari till juli, det finns fantastiska händelser tillägnad HBT-samhället: festivaler, konst, filma, och naturligtvis pride-paraden. Här, du kommer att känna dig som hemma, och har många sätt att utforska HBT-franska samhället och upptäcka Paris.

Bästa sakerna att göra

Raidd Barn för go-go-dansare och sexig dans, Debonair café på taket av Cite de la Mode et du Design för makron och fantastisk utsikt över Seinen, och bistro Badaboum i distriktet Bastille för alla nya och trendiga franska artister, och kyss med Eiffeltornet i bakgrunden.

Amsterdam till Paris med ett tåg

London till Paris med ett tåg

Rotterdam till Paris med ett tåg

Bryssel till Paris med ett tåg

 

LGBT parade & flag

 

6. Fantastisk HBT-vänlig stad i Österrike: wien

Den rika österrikiska historien och kulturen är full av berättelser om homosexuella kejsare, så att vara HBT- vänlig är en del av den här vackra stadens DNA. Därför, inte konstigt att i Wien kan du fortsätta 2 Gaystadsrundor för att upptäcka HBT-samhällets historia och liv. Dessutom, på samma sätt som de andra LGTB-vänliga destinationerna på vår lista, det finns fler LGTB-evenemang än du kan räkna under året.

En av årets mest speciella hbt-evenemang är Rainbow Ball. Hotel Schonbrunn är värd för den här stora bollen, där du kan dansa valsen och visa upp din stilfulla känsla för mode i fantastiska klänningar och smoking.

Bästa sakerna att göra

Smaka på wienerkaffe i Cafe Savoy, fest med Miss Candy in Heaven Wien-klubben, säger I Dos i en fantastisk alpin miljö, och ta dina bröllopsbilder när stadens anmärkningsvärda arkitektur finns runt omkring dig.

Salzburg till Wien med ett tåg

München till Wien med ett tåg

Graz till Wien med tåg

Prag till Wien med ett tåg

 

7. Fantastisk HBT-vänlig stad i Irland: Dublin

Kanske är Irland av många känt som mycket stränga, religiös, och fryst i tid. i alla fall, det är inte fallet med Dublin som är levande, roligt, och mycket HBT- vänlig. I 2015, homosexuellt äktenskap blev lagligt, en fantastisk milstolpe i Irlands förvandling till en liberal, och öppen nation.

Således, du hittar Dublin ett fantastiskt alternativ HBT- vänligt resmål till Amsterdam och berlin. Juni är stolthet i Dublin, men du bör också kolla in International Dublin Gay Theatre Festival, den största i världen.

Bästa sakerna att göra

Cocktails eller fester på George Bar, ett gayinstitut i Dublin, PantiBar, Oscars café, cruising, eller en gaybastu för att koppla av är de ultimata sakerna att göra för att verkligen njuta av det fantastiska LGTBQ-samhället i Dublin.

 

8. Fantastisk HBT-vänlig destination: Belgien

Gent och Bryssel är kända som 2 mest fantastiska HBT-vänliga destinationer i Belgien. Detta land var det andra som legaliserade samkönade äktenskap. I Bryssel, Rue du Marche au Charbon är centrum för HBT-scenen.

Till exempel, i Rainbow House, Du kan njuta av filmfestivalen Lesborama, Konst utställning, och många andra kulturella aktiviteter. i alla fall, om du vill flagga vad mamma naturen gav dig, sedan välkomnar Chez Maman divor i alla regnbågens färger och glittrar.

Luxemburg till Bryssel med ett tåg

Antwerpen till Bryssel med tåg

Amsterdam till Bryssel med ett tåg

Paris till Bryssel med ett tåg

 

LGBT flags in a street in belgium

 

9. Fantastisk HBTQ-vänlig destination: london

West End, pubar, arkitektur, drottningen. London är en ikon inte bara på grund av kungligheterna, men för att det är en fantastisk HBT-destination i Europa. Staden är ett mikrokosmos för världen, vilket betyder staden som välkomnar människor från alla hörn av världen, är också super varm och vänlig mot homosexuella, lesbisk, queer, eller transpersoner.

Exklusiva bokhandlar, Fantastisk takbarer, teater, och musik, London har så många spännande platser att njuta av det bästa av HBT-liv och kultur.

Saker att göra

Så, om du vill njuta av det bästa av LGTB i London, gå till Dlastone Superstore för bästa kabaret. För den bästa queer scenen, Glory puben är utmärkt, och var noga med att stanna till vid den äldsta HBT-bokhandeln i England, Gay's The Word.

Amsterdam Till London Med Ett Tåg

Paris till London med ett tåg

Berlin till London med ett tåg

Bryssel till London med ett tåg

 

10. Fantastiska HBT-vänliga destinationer: Milano

Till skillnad från de andra HBT-vänliga städerna på vår lista, HBT-rättigheter legaliseras inte i Milano. ändå, mode- och eleganshuvudstaden i världen skryter av en livlig homosexuell scen och till och med värd för en årlig LGTBQ-filmfestival.

När i Milano, stadsdelen Porta Venezia är hjärtat av HBT-livet och kulturen. På gatorna Lecco och San Martini, hittar du de coolaste gayvänliga barerna och klubbarna.

Florens till Milano med ett tåg

Florens till Venedig med ett tåg

Milano till Florens med ett tåg

Venedig till Milano med ett tåg

 

Milan LGBT nightlife

 

Det är väldigt lätt att träna resor runt Europa och resa med Rädda ett tåg men det är inte alltid lätt att hitta fantastiska HBT-vänliga destinationer, så det är därför vi skrev detta blogginlägg åt dig.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "10 fantastiska HBT-vänliga destinationer" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fawesome-lgbt-friendly-destinations%2F%3Flang%3Dsv ‎– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)