Läsningstid: 7 minuter
(Senast uppdaterad: 07/08/2021)

Det finns många underbara och vackra landmärken i Europa. Bakom varje hörn, det finns ett monument eller en trädgård att besöka. En av de mest spännande och anmärkningsvärda sevärdheterna är en magnifik fontän, och vi har handplockat 10 av de vackraste fontänerna i Europa.

Musikalisk, extravagant, Europas fontäner är spektakulära. Från Paris till Budapest, i stadens centrum eller på en ö, dessa 10 fantastiska fontäner är helt värda ett besök.

 

1. Trevifontänen i Rom

Den största och mest kända fontänen i Rom är Fontana di Trevi. Den här magnifika fontänen spiller runt 2,824,800 kubikfot vatten varje dag. Också, under romartiden var det en central vattenkälla. Således, ser du att Trevi-fontänen på korsningen av tre vägar "Tre Vie" de tre vägar fontänen.

Om du inte visste det, Fontana di Trevi är ett av Europas sju underverk. Därför, Det är inte förvånande att den vackraste fontänen i Europa har presenterat många filmer, som romersk högtid.

Var är Trevifontänen i Rom?

Den hisnande Trevifontänen ligger bara 10 minuters promenad från Spanska trappan. Du kan också ta spårvagnen till Barberini station.

Tågpriserna från Milano till Rom

Florens till Rom tågpriser

Pisa till Rom tågpriser

Neapel till Rom tågpriser

 

Trevi Fountain is one of the Most Beautiful Fountains In Rome and Italy

2. Trocadero-fontänen

Det mest anmärkningsvärda inslaget i Trocadero-fontänen är Warszawas fontän i centrum. Det är handfatformat, med 12 fontäner som omger den. Därför, scenen för Eiffeltornet och fontänen är helt episk.

De vackra trädgårdar och fontäner var ursprungligen en del av Trocadero Palais, de skapades i 1878 med den universella redogörelsen. Vänd mot floden Seine, i bakgrunden Palais du Chaillot, och på framsidan av Eiffeltornet, Trocadero fontänen är perfekt picknickplats i Paris, och Europa.

Hur man kommer till Trocadero?

Du kan ta dig till Trocaderos trädgårdar och fontänen med tunnelbana, till Trocadero station.

Amsterdam till Paris tågpriser

London till Paris tågpriser

Rotterdam till Paris tågpriser

Bryssel till Paris tågpriser

 

3. Latona-fontänen i Versailles

Det finns 55 fontäner i trädgården Versailles, men det vackraste och mest anmärkningsvärda är Latona-fontänen. La Latona-fontänen inspirerades av Ovids Metamorphoses, Latona mor till Appollo och Diana, avbildas med sina barn i denna härliga fontän.

Mot Canal Grande, du kan enkelt upptäcka och beundra kung Louis XIV: s vision var som helst i Versailles. Under högsäsong kan du njuta av fontänens musikaliska show som äger rum 3 gånger i veckan.

Hur man kommer till Latona?

Versailles palats ligger i Versailles stad, bara 45 minuter med tåg från Paris. Du kan ta tåget till Versailles Chateau Rive Gauche station. Sedan är det bara en kort promenad från stationen till palatset och trädgårdarna.

La Rochelle till Nantes tågpriser

Toulouse till La Rochelle tågpriser

Bordeaux till La Rochelle tågpriser

Paris till La Rochelle tågpriser

 

The Latona Fountain In Versailles

 

4. Efteling-fontänen

Den mest imponerande musikaliska fontänutställningen i Europa är den musikaliska fontänutställningen i temaparken Efteling. Du kommer att bli förvånad över 12 minuter ljus och vatten visar, där grodor förvandlar vatten till en vacker balettshow.

Aqunura-fontänsystemet konstruerades för Efteling 60 årsdag. För att sammanfatta, den musikaliska showen är ett bra slut på en familjeresa till det underbara Efteling temapark.

Hur man kommer till Efteling-fontänen?

Den här fantastiska parken ligger bara en timme från Amsterdam, så det är perfekt för en rolig familj dagstur från Amsterdam.

Bryssel till Amsterdam tågpriser

London till Amsterdam tågpriser

Berlin till Amsterdam tågpriser

Paris till Amsterdam tågpriser

 

 

5. 1o De vackraste fontänerna i Europa: Trafalgar fontän

Sjöjungfrur och tritoner är de centrala statyerna i Trafalgar Square-fontänen. i alla fall, till skillnad från de andra fontänerna, det finns ingen legend bakom valet av dessa havsdjur. Den vackraste fontänen i London byggdes ursprungligen i 1841 för att minimera utrymme för demonstranter.

Du hittar Trafalgar Square-fontänen precis framför National Gallery i London. Dessutom, du borde veta att det är där Londonbor kommer för julkul. Så, har du en annan bra anledning att besöka en av de vackraste fontänerna i Europa.

Hur man kommer till Trafalgar-fontänen i London?

Du kan resa till tunnelbanestationen Charing Cross från vilken punkt som helst i London.

Amsterdam till London tågpriser

Paris till London tågpriser

Berlin till London tågpriser

Bryssel till London tågpriser

 

Trafalgar Fountain London UK

 

6. Swarovski-fontänen i Innsbruck

Tyrolregionen är en av de vackraste regionerna i Österrike, samt hem till Swarovskis huvudkontor. Swarovski-fontänen ligger i Swarovski Crystal Worlds, ett komplex av nöjen och mat. Det var faktiskt designat för tillverkaren av kristallglas, Swarovski.

Fontänen är formad som en mans huvud. Det är en av de mest ovanliga fontänerna i Europa, och definitivt värt ett besök när du vandrar i Österrike.

Hur man kommer till Swarovski-fontänen I Innsbruck?

Du kan resa med tåg från Innsbruck till Swarovski på mindre än en timme.

München till Innsbruck tågpriser

Salzburg till Innsbruck tågpriser

Oberstdorf till Innsbruck tågpriser

Graz till Innsbruck tågpriser

 

Swarovski Fountain In Innsbruck is the one of the Most Unique and Beautiful Fountains in Europe

 

7. Jet Deau i Genève

Vattenstråle, en vattenstråle på engelska, är den högsta fontänen i Europa och kan nå 400 meter. Initialt, fontänen byggdes för att kontrollera övertrycket från en hydraulisk anläggning vid La Coulouvreniere, men blev snart en symbol för makt.

Därför, det är ganska svårt att sakna Jet Deau när du besöker Genève. Faktiskt, du kan hitta vägen till Genèvesjön, om du helt enkelt följer vattenstrålen.

Lyon till Genèves tågpriser

Zürich till Genèves tågpriser

Paris till Genèves tågpriser

Bern till Genèves tågpriser

 

Jet Deau In Geneva is The Most Special Fountain In Switzerland

 

8. Stravinskij fontän, Paris

Stravinskij-fontänen i Centre Pompidou är en musikalisk hyllning till den ryska kompositören, Igor Stravinsky. Ljusa färgade läppar, en clown, och andra upprörande skulpturer gör denna excentriska fontän till en av de mest ovanliga fontänerna i Europa. Designen skapades av skulptören Jean Tinguely och målaren Niki de Saint Phalle. Båda artisterna har väldigt olika stilar: en dadaistisk industri på ena sidan, och ljus å andra sidan. Så, tillsammans, deras verk firar den finaste moderna klassiska musiken på 1900-talet.

Otvivelaktigt, Stravinskij-fontänen kommer att fånga din uppmärksamhet när du beundrar den på nära håll. Det är faktiskt som att bevittna en cirkusföreställning vid ingången till det världsberömda Pompidou-centret.

Hur tar jag mig till Stravinskij fontän?

Fontaine Stravinsky ligger vid ingången till Pompidous centrum. Du kan ta tunnelbanan till Hotel de Ville station.

Paris till Marseilles tågpriser

Marseilles till Paris tågpriser

Marseilles till Clermont Ferrand tågpriser

 

9. Margaret Island Musical Fountain I Budapest

Den största fontänen i Ungern visar en underbar musik- och lasershow varje timme. Maj till oktober, är den bästa tiden att besöka Margaret Island i Budapest. Du kan njuta av en picknick medan du tittar på den spektakulära vatten- och ljusshowen.

En annan funktion som gör Krizikova-fontänen till en av 10 Europas vackraste fontäner, är att det finns en musikalisk showplan för barn och vuxna.

Hur tar jag mig till Margaret Island fontän?

Du kommer till Margaret Island-fontänen från Budapests centrum med spårvagn.

Wien till Budapest tågpriser

Prag till Budapest tågpriser

München till Budapest tågpriser

Graz till Budapest tågpriser

 

The Margaret Island Musical Fountain In Budapest is Most Beautiful Fountains and Musical in Europe

 

10. Krizik-fontänen i Prag

Den dansande fontänen, Krizik fontän, ligger nära Prags utställningscenter. Med början från 8 pm till midnatt, du kommer att kunna njuta av de bästa lamporna och den bästa musiken. Det finns 4 visar när var och en skiljer sig helt från varandra i musik och ljus.

Krizik musikaliska fontän byggdes i 1891 för utställningscentret. Sedan dess har det underhållit folkmassorna. En kväll med show kommer att bli ett bra slut på en fantastisk dag i Prag.

Hur kommer jag till Krizik?

Du kan enkelt komma till Krizik-fontänen med spårvagn till station Vystaviste.

Nürnberg till Prags tågpriser

München till Prags tågpriser

Berlin till Prag tågpriser

Wien till Prag tågpriser

 

Krizik Fountain In Prague

 

Här på Rädda ett tåg, Vi hjälper dig gärna att hitta de billigaste tågbiljetterna till någon av de vackra fontänerna i Europa.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg “De 10 vackraste fontänerna i Europa”På din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/most-beautiful-fountains-europe/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)