Реадинг Тиме: 7 минута
(Последње ажурирано: 07/08/2021)

У Европи има много дивних и прелепих знаменитости. Иза сваког угла, постоји споменик или врт који треба посетити. Једна од најузбудљивијих и најневероватнијих знаменитости је величанствена фонтана, а ми смо изабрали ручно 10 најлепших фонтана у Европи.

Музички, екстравагантно, Европске фонтане су спектакуларне. Од Париза до Будимпеште, у центру града или на острву, ове 10 невероватне фонтане су потпуно вредне посете.

 

1. Фонтана ди Треви у Риму

Највећа и најпознатија чесма у Риму је фонтана Треви. Ова величанствена фонтана се разлива 2,824,800 кубика воде сваки дан. такође, у римско доба био је централни извор воде. Тако, видећете да фонтана Треви на раскрсници три пута „Тре Вие“ фонтана три пута.

У случају да нисте знали, фонтана Треви је једно од седам европских чуда. стога, није изненађујуће што је на најлепшој фонтани у Европи приказано много филмова, као Римски празник.

Где је фонтана ди Треви у Риму?

Очаравајућа фонтана Треви налази се на само 10 минута хода од Шпанских степеница. Трамвајем можете и да стигнете до станице Барберини.

Цене возова Милано до Рима

Цене возова од Фиренце до Рима

Цене возова из Писе за Рим

Напуљ за Рим цене возова

 

Trevi Fountain is one of the Most Beautiful Fountains In Rome and Italy

2. Фонтана Троцадеро

Најистакнутија карактеристика фонтане Троцадеро је фонтана Варшаве у центру. Сливног је облика, са 12 фонтане које га окружују. стога, призор Ајфелове куле и фонтане је апсолутно епски.

Тхе прелепе баште а фонтане су у почетку биле део палаче Троцадеро, настали су у 1878 са универзалним излагањем. Суочен са реком Сеном, у позадини Палаис ду Цхаиллот, и испред Ајфеловог торња, фонтана Троцадеро је савршено излетиште у Паризу, и Европа.

Како доћи до Троцадеро-а?

До вртова Троцадеро и фонтане можете доћи метроом, до станице Троцадеро.

Цене возова од Амстердама до Париза

Лондон-Париз цене возова

Цене возова од Ротердама до Париза

Цене возова од Брисела до Париза

 

3. Чесма Латона у Версају

Постоје 55 фонтане у баштама версаиллес, али најлепша и најзначајнија је чесма Латона. Чесма Ла Латона инспирисана је Овидовим метаморфозама, Латона мајка Аполона и Дајане, приказан са својом децом у овој славној чесми.

Окренута ка Великом каналу, визију краља Луја КСИВ можете лако уочити и дивити јој се било где у Версају. Током високе сезоне можете уживати у музичкој емисији фонтана која се одржава 3 пута недељно.

Како доћи до Латоне?

Версајска палата се налази у граду Версају, само 45 минута вожње возом из Париза. Можете возом да стигнете до станице Версаил Цхатеау Риве Гауцхе. Тада је само неколико минута хода од станице до палате и баште.

Цене возова Ла Роцхелле до Нантес

Цене возова од Тулуза до Ла Рошел

Цене возова од Бордеаука до Ла Роцхелле

Цене возова од Париза до Ла Рошел

 

The Latona Fountain In Versailles

 

4. Ефтелинг фонтана

Најупечатљивија представа музичке фонтане у Европи је представа музичке фонтане у тематском парку Ефтелинг. Бићете запањени 12 минутна емисија светлости и воде, где жабе трансформишу воду у прелепу балетску представу.

Систем фонтана Акунура конструисан је за Ефтелинг 60 годишњица. Закључити, музичка представа је сјајан крај породичног путовања у дивно Тематски парк Ефтелинг.

Како доћи до фонтане Ефтелинг?

Овај невероватни парк удаљен је само сат времена од Амстердама, па је савршен за забавну породицу једнодневни излет из Амстердама.

Цене возова од Брисела до Амстердама

Лондон-Амстердам цене возова

Цене возова Берлин - Амстердам

Цене возова Париз-Амстердам

 

 

5. 1о Најлепше фонтане у Европи: Трафалгар фонтана

Сирене и Тритони су централне статуе у фонтани Трафалгар Скуаре. Међутим, за разлику од осталих чесми, не стоји легенда иза избора ових морских створења. Најлепша фонтана у Лондону првобитно је саграђена 1841 да се простор за демонстранте сведе на минимум.

Наћи ћете фонтану Трафалгар Скуаре испред Националне галерије у Лондону. Додатно, требали бисте знати да тамо Лондонци долазе на божићну забаву. Тако, имаћете још један сјајан разлог да посетите једну од најлепших фонтана у Европи.

Како доћи до фонтане Трафалгар у Лондону?

До станице метроа Цхаринг Цросс можете путовати из било ког места у Лондону.

Цене возова од Амстердама до Лондона

Цене возова од Париза до Лондона

Цене возова Берлин - Лондон

Цене возова од Брисела до Лондона

 

Trafalgar Fountain London UK

 

6. Чесма Сваровски у Инсбруку

Тиролска је једна од најлепших аустријских регија, као и дом седишта Сваровски. Сваровски фонтана налази се у кристалним световима Сваровски, комплекс забаве и хране. Заправо је дизајниран за произвођача кристалног стакла, Сваровски.

Чесма је обликована као мушка глава. То је једна од најнеобичнијих фонтана у Европи, и свакако вреди посетити када пешачите Аустријом.

Како доћи до Фонтана Сваровски у Инзбрук?

Можете путовање возом од Инсбрука до Сваровског за мање од сат времена.

Цене возова од Минхена до Инзбрука

Цене возова Салзбург до Иннсбруцк

Цене возова Оберстдорф до Иннсбруцк

Цене возова из Граца до Иннсбруцка

 

Swarovski Fountain In Innsbruck is the one of the Most Unique and Beautiful Fountains in Europe

 

7. Јет Деау у Женеви

Воденим млазом, млаз воде на енглеском, је највиша фонтана у Европи и до које може доћи 400 метара. у почетку, фонтана је изграђена за контролу вишка притиска хидрауличног постројења у Ла Цоулоуврениере, али је убрзо постао симбол моћи.

стога, прилично је тешко пропустити Јет Деау када посетите Женеву. заправо, могли бисте наћи пут до Женевског језера, ако једноставно пратите млаз воде.

Цене возова од Лиона до Женеве

Цене возова од Цириха до Женеве

Цене возова од Париза до Женеве

Цене возова од Берна до Женеве

 

Jet Deau In Geneva is The Most Special Fountain In Switzerland

 

8. Чесма Стравински, Париз

Чесма Стравински у Центру Помпидоу музичка је почаст руском композитору, Игор Стравински. Усне јарких боја, кловн, и друге нечувене скулптуре чине ову ексцентричну фонтану једном од најнеобичнијих фонтана у Европи. Дизајн су креирали вајар Јеан Тингуели и сликар Ники де Саинт Пхалле. Оба уметника имају врло различите стилове: дадаистичка индустрија с једне стране, а светао с друге стране. Тако, заједно, њихов рад слави најфинију модерну класичну музику 20. века.

Несумњиво, фонтана Стравински привући ће вам пажњу када јој се дивите изблиза. То је заправо као да присуствујете циркуској представи на улазу у светски познати центар Помпидоу.

Како да дођем до Чесма Стравински?

Фонтаине Стравински је на улазу у центар Помпидоу. Метроом можете доћи до станице Хотел де Вилле.

Цене возова од Париза до Марсеја

Цене возова из Марсеја до Париза

Марсеј до Цлермонт Ферранд Воз цене

 

9. Музичка фонтана острва Маргарет у Будимпешти

Највећа фонтана у Мађарској сваког сата приказује дивну музичку и ласерску представу. Маја до октобра, је најбоље време за посету острву Маргарет у Будимпешти. Можете уживати у пикнику док гледате спектакуларну представу воде и светла.

Још једна карактеристика која чини фонтану Кризикова једном од 10 најлепше фонтане у Европи, је да постоји план музичке емисије за децу и одрасле.

Како да дођем до Чесма на острву Маргарет?

До фонтане острва Маргарет из центра Будимпеште можете доћи трамвајем.

Цене возова од Беча до Будимпеште

Цене возова Праг до Будимпешта

Цене возова од Минхена до Будимпеште

Цене возова из Граца до Будимпеште

 

The Margaret Island Musical Fountain In Budapest is Most Beautiful Fountains and Musical in Europe

 

10. Крижикова фонтана у Прагу

Плесна фонтана, Крижик чесма, налази се у близини прашког изложбеног центра. Почевши од 8 од поноћи до поноћи, моћи ћете да уживате у најбољим светлима и најбољој музици. Постоје 4 показује када се сваки у музици и светлима потпуно разликује од другог.

Године изграђена је музичка фонтана Кризик 1891 за изложбени центар. Од тада забавља гужву. Вече са представом биће сјајан завршетак бајног дана у Прагу.

Како могу доћи до Кризик?

До фонтане Кризик лако можете доћи трамвајем до станице Вистависте.

Цене возова од Нирнберга до Прага

Цене возова од Минхена до Прага

Цене возова Берлин - Праг

Цене возова од Беча до Прага

 

Krizik Fountain In Prague

 

ovde у Сачувајте Влак, радо ћемо вам помоћи да пронађете најјефтиније карте за воз до било које од прелепих фонтана у Европи.

 

 

Да ли желите да уградите наш пост на блогу „10 најлепших фонтана у Европи“На вашу страницу? Можете или узети наше фотографије и текст и да нам дају кредит, позивајући се на овај блог пост. Или кликните овде: хттп://ифрамели.цом/ембед/хттпс%3А%2Ф%2Фввв.савеатраин.цом%2Фблог%2Фмост-беаутифул-фоунтаинс-еуропе%2Ф%3Фланг%3Дср Сігналы абмеркавання- (Спустите мало да види Ембед Цоде)

  • Ако желите да будете добри према својим корисницима, можете их водити директно у нашим возом одредишне странице.
  • У следећем линку, наћи ћете наше најпопуларније возне руте - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml, <- овај линк је за енглеске руте одредишне странице у, али такође имамо https://www.saveatrain.com/tr_routes_sitemap.xml, и можете заменити тр у пл или нл и више језика по вашем избору.