Čas branja: 7 minut
(Zadnja posodobitev: 07/08/2021)

V Evropi je veliko čudovitih in čudovitih znamenitosti. Za vsakim vogalom, tam je spomenik ali vrt za obisk. Ena najbolj vznemirljivih in izjemnih znamenitosti je čudovit vodnjak, in smo ročno izbrali 10 najlepših vodnjakov v Evropi.

Glasbeni, ekstravagantno, Evropske fontane so spektakularne. Od Pariza do Budimpešte, v središču mesta ali na otoku, ti 10 neverjetne fontane so popolnoma vredne ogleda.

 

1. Vodnjak Trevi v Rimu

Največji in najslavnejši vodnjak v Rimu je vodnjak Trevi. Ta čudovita fontana se razlije 2,824,800 kubičnih metrov vode vsak dan. tudi, v rimskih časih je bil osrednji vodni vir. Tako, boste videli, da je vodnjak Trevi na križišču treh cest "Tre Vie" vodnjak treh cest.

V primeru, da niste vedeli, vodnjak Trevi je eno od sedmih evropskih čudes. zato, ni presenetljivo, da je v najlepši fontani v Evropi bilo veliko filmov, kot Rimski praznik.

Kje je vodnjak Trevi v Rimu?

Dih jemajoča fontana Trevi je le 10 minut hoje od Španskih stopnic. S tramvajem se lahko odpeljete tudi do postaje Barberini.

Cene vlakov Milano do Rima

Cene vlakov od Firenc do Rima

Cene vlakov iz Pise v Rim

Neapelj do Rima cene vlakov

 

Trevi Fountain is one of the Most Beautiful Fountains In Rome and Italy

2. Vodnjak Trocadero

Najbolj izjemna značilnost vodnjaka Trocadero je vodnjak Varšave v središču. Je v obliki bazena, z 12 fontane, ki ga obkrožajo. zato, prizor Eifflovega stolpa in vodnjaka je popolnoma epski.

V čudoviti vrtovi in fontane so bile sprva del palače Trocadero, nastali so leta 1878 z univerzalno razstavo. Pogled proti reki Seni, v ozadju Palais du Chaillot, in na čelu Eifflovega stolpa, vodnjak Trocadero je popolno piknik mesto v Parizu, in Evropa.

Kako priti do Trocadera?

Do vrtov Trocadero in vodnjaka lahko pridete s podzemno železnico, do postaje Trocadero.

Cene vlakov Amsterdam - Pariz

London - cene vlakov v Parizu

Cene vlakov od Rotterdama do Pariza

Cene vlakov od Bruslja do Pariza

 

3. Vodnjak Latona v Versaillesu

obstajajo 55 vodnjaki na vrtovih Ljubljane Versailles, toda najlepši in najpomembnejši je vodnjak Latona. Vodnjak La Latona je navdihnil Ovidijeve Metamorfoze, Latona mati Appollo in Diana, upodobljena s svojimi otroki v tem veličastnem vodnjaku.

Soočenje z Velikim kanalom, vizijo kralja Ludvika XIV lahko preprosto opazite in občudujete od koder koli v Versaillesu. V visoki sezoni lahko uživate v glasbeni oddaji vodnjaka, ki poteka 3 krat na teden.

Kako priti do Latone?

Versajska palača se nahaja v mestu Versailles, samo 45 minut vožnje z vlakom iz Pariza. Z vlakom se lahko odpeljete do postaje Versailles Chateau Rive Gauche. Potem je od postaje do palače in vrtov le kratek sprehod.

Cene vlakov La Rochelle do Nantes

Cene vlakov Toulouse do La Rochelle

Cene vlakov od Bordeauxa do La Rochelle

Cene vlakov od Pariza do La Rochelle

 

The Latona Fountain In Versailles

 

4. Vodnjak Efteling

Najbolj impresivna predstava glasbenih vodnjakov v Evropi je predstava glasbenih vodnjakov v tematskem parku Efteling. Presenečeni boste nad 12 minutna svetlobna in vodna oddaja, kjer žabe vodo spremenijo v čudovito baletno predstavo.

Sistem vodnjakov Aqunura je bil zgrajen za Efteling 60 obletnica. Za zaključek, glasbena predstava je odličen zaključek družinskega potovanja po čudovitem Tematski park Efteling.

Kako do vodnjaka Efteling?

Ta čudovit park je le uro stran od Amsterdama, zato je kot nalašč za zabavno družino enodnevni izlet iz Amsterdama.

Cene vlakov Bruselj - Amsterdam

Cene vlakov London - Amsterdam

Cene vlakov Berlin - Amsterdam

Cene vlakov od Pariza do Amsterdama

 

 

5. 1o Najlepše fontane v Evropi: Vodnjak Trafalgar

Sirene in Tritoni so osrednji kipi na vodnjaku Trafalgar Square. Vendar, za razliko od drugih vodnjakov, za izbiro teh morskih bitij ni nobene legende. Najlepši vodnjak v Londonu je bil prvotno zgrajen leta 1841 da zmanjšate prostor za demonstrante.

Vodnjak Trafalgar Square boste našli tik pred Narodno galerijo v Londonu. Poleg tega, vedeti morate, da tam Londončani prihajajo na božično zabavo. Torej, imeli boste še en odličen razlog za obisk ene najlepših fontan v Evropi.

Kako priti do vodnjaka Trafalgar v Londonu?

Do podzemne postaje Charing Cross lahko potujete s katere koli točke v Londonu.

Cene vlakov Amsterdam - London

Cene vlakov od Pariza do Londona

Cene vlakov od Berlina do Londona

Cene vlakov od Bruslja do Londona

 

Trafalgar Fountain London UK

 

6. Vodnjak Swarovski v Innsbrucku

Tirolska je ena najlepših regij v Avstriji, kot tudi sedež podjetja Swarovski. Vodnjak Swarovski se nahaja v kristalnih svetih Swarovski, kompleks zabave in hrane. Pravzaprav je bil zasnovan za proizvajalca kristalnega stekla, Swarovski.

Vodnjak je oblikovan kot moška glava. Je ena najbolj nenavadnih fontan v Evropi, in vsekakor vreden ogleda na pohodništvu po Avstriji.

Kako priti do Vodnjak Swarovski leta Innsbruck?

Ti lahko potovanje z vlakom iz Innsbrucka v Swarovski v manj kot uri.

Cene vlakov od Münchna do Innsbrucka

Cene vlakov od Salzburga do Innsbrucka

Cene vlakov od Oberstdorfa do Innsbrucka

Cene vlakov od Gradca do Innsbrucka

 

Swarovski Fountain In Innsbruck is the one of the Most Unique and Beautiful Fountains in Europe

 

7. Jet Deau v Ženevi

Vodni curek, vodni curek v angleščini, je najvišji vodnjak v Evropi in lahko doseže 400 metrov. sprva, vodnjak je bil zgrajen za nadzor nadtlaka hidravlične naprave v La Coulouvreniere, a kmalu postal simbol moči.

zato, ob obisku Ženeve je težko zamuditi Jet Deau. Pravzaprav, lahko najdete pot do Ženevskega jezera, če preprosto sledite vodnemu curku.

Cene vlakov Lyon - Ženeva

Cene vlakov od Züricha do Ženeve

Cene vlakov od Pariza do Ženeve

Cene vlakov od Berna do Ženeve

 

Jet Deau In Geneva is The Most Special Fountain In Switzerland

 

8. Stravinski vodnjak, Pariz

Vodnjak Stravinskega v Centru Pompidou je glasbeni poklon ruskemu skladatelju, Igor Stravinski. Svetle barve ustnic, klovn, in druge nezaslišane skulpture naredijo ta ekscentrični vodnjak eden najbolj nenavadnih vodnjakov v Evropi. Zasnovo sta ustvarila kipar Jean Tinguely in slikar Niki de Saint Phalle. Oba umetnika imata zelo različna sloga: dadaistična industrija na eni strani, in svetel na drugi strani. Torej, skupaj, njihovo delo praznuje najboljšo sodobno klasično glasbo 20. stoletja.

Nedvomno, Vodnjak Stravinski bo pritegnil vašo pozornost, ko ga boste občudovali od blizu. Pravzaprav je tako, kot da bi bili priča cirkuski predstavi na vhodu svetovno znanega centra Pompidou.

Kako pridem do Stravinski vodnjak?

Fontaine Stravinsky je na vhodu v center Pompidouja. Podzemno železnico lahko pripeljete do postaje Hotel de Ville.

Cene vlakov od Pariza do Marseille

Cene vlakov iz Marseille v Pariz

Cene vlakov iz Marseille v Clermont Ferrand

 

9. Glasbena fontana na otoku Margaret v Budimpešti

Največji vodnjak na Madžarskem vsako uro prikaže čudovito glasbeno in lasersko predstavo. Maj do oktobra, je najboljši čas za obisk otoka Margaret v Budimpešti. Med gledanjem spektakularne razstave vode in luči lahko uživate v pikniku.

Še ena značilnost, zaradi katere je Krizikova fontana ena izmed 10 najlepši vodnjaki v Evropi, je, da obstaja načrt glasbene predstave za otroke in odrasle.

Kako pridem do Otok Margaretina fontana?

Do vodnjaka Margaret Island iz središča Budimpešte lahko pridete s tramvajem.

Cene vlakov od Dunaja do Budimpešte

Cene vlakov od Prage do Budimpešte

Cene vlakov od Münchna do Budimpešte

Cene vlakov za Gradec do Budimpešte

 

The Margaret Island Musical Fountain In Budapest is Most Beautiful Fountains and Musical in Europe

 

10. Križikov vodnjak v Pragi

Plesni vodnjak, Križikov vodnjak, se nahaja v bližini praškega razstavnega centra. Začeti od 8 od ponoči do polnoči, lahko boste uživali v najboljših lučeh in najboljši glasbi. obstajajo 4 prikazuje, kdaj se vsak v glasbi in lučkah popolnoma razlikuje od drugega.

Glasbeni vodnjak Krizik je bil zgrajen v Ljubljani 1891 za razstavni center. Od takrat zabava množice. Večer s predstavo bo odličen zaključek čudovitega dne v Pragi.

Kako pridem do Kriza?

Do vodnjaka Krizik lahko enostavno pridete s tramvajem do postaje Vystaviste.

Cene vlakov od Nürnberga do Prage

Cene vlakov Munchen - Praga

Cene vlakov Berlin - Praga

Cene vlakov Dunaj - Praga

 

Krizik Fountain In Prague

 

tukaj na Shrani vlak, z veseljem vam bomo pomagali najti najcenejše vozovnice za vlak do katere koli čudovite fontane v Evropi.

 

 

Ali želite vdelati našo objavo v spletnem dnevniku »10 najlepših fontan v Evropi"Na vašo spletno stran? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/most-beautiful-fountains-europe/?lang=sl Сігналы абмеркавання- (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)