Vrijeme za čitanje: 7 minuta
(Ažurirano: 07/08/2021)

Mnogo je prekrasnih i lijepih znamenitosti u Europi. Iza svakog ugla, postoji spomenik ili vrt za posjetiti. Jedna od najuzbudljivijih i najzanimljivijih znamenitosti je veličanstvena fontana, a mi smo ručno odabrali 10 najljepših fontana u Europi.

Glazbeni, ekstravagantno, Europske fontane su spektakularne. Od Pariza do Budimpešte, u centru grada ili na otoku, ovi 10 nevjerojatne fontane itekako vrijede posjetiti.

 

1. Fontana Trevi u Rimu

Najveća i najpoznatija fontana u Rimu je fontana Trevi. Ova veličanstvena fontana razlijeva se 2,824,800 kubika vode svaki dan. Također, u rimsko doba bio je središnji izvor vode. Tako, vidjet ćete da fontana Trevi na križanju tri ceste "Tre Vie" fontana tri ceste.

U slučaju da niste znali, fontana Trevi jedno je od sedam europskih čuda. Stoga, ne čudi da je na najljepšoj fontani u Europi prikazano mnogo filmova, poput Rimski praznik.

Gdje je fontana Trevi u Rimu?

Prekrasna fontana Trevi udaljena je samo 10 minuta hoda od Španjolskih stepenica. Tramvajem možete ići i do stanice Barberini.

Cijene vlakova od Milana do Rima

Cijene vlakova od Firence do Rima

Cijene vlakova od Pise do Rima

Cijene vlakova od Napulja do Rima

 

Fontana Trevi jedna je od najljepših fontana u Rimu i Italiji

2. Fontana Trocadero

Najistaknutija značajka fontane Trocadero je fontana Varšave u središtu. Slivnog je oblika, s 12 fontane koje ga okružuju. Stoga, prizor Eiffelovog tornja i fontane apsolutno je epski.

U prekrasni vrtovi a fontane su u početku bile dio palače Trocadero, stvoreni su u 1878 s univerzalnim izlaganjem. Okrenuta prema rijeci Seni, u pozadini Palais du Chaillot, i ispred Eiffelovog tornja, fontana Trocadero je savršeno izletište u Parizu, i Europa.

Kako doći do Trocadera?

Do vrtova Trocadero i fontane možete doći metroom, do stanice Trocadero.

Cijene vlakova od Amsterdama do Pariza

London - Pariz cijene vlakova

Cijene vlakova od Rotterdama do Pariza

Cijene vlakova od Bruxellesa do Pariza

 

3. Fontana Latona u Versaillesu

Tamo su 55 fontane u vrtovima Versailles, ali najljepša i najznačajnija je fontana Latona. Fontana La Latona nadahnuta je Ovidijevim Metamorfozama, Latona, majka Apolona i Diane, prikazan sa svojom djecom u ovoj slavnoj fontani.

Suočen s Velikim kanalom, viziju kralja Luja XIV. možete lako uočiti i diviti se s bilo kojeg mjesta u Versaillesu. Tijekom visoke sezone možete uživati ​​u glazbenom showu na fontani koji se održava 3 puta tjedno.

Kako doći do Latone?

Versajska palača nalazi se u gradu Versaillesu, samo 45 nekoliko minuta vožnje vlakom iz Pariza. Vlakom možete doći do stanice Versailles Chateau Rive Gauche. Tada je samo nekoliko minuta hoda od stanice do palače i vrtova.

Cijene vlakova La Rochelle - Nantes

Cijene vlakova od Toulousea do La Rochellea

Cijene vlakova od Bordeauxa do La Rochellea

Cijene vlakova od Pariza do La Rochellea

 

Fontana Latona u Versaillesu

 

4. Eftelingova fontana

Najupečatljivija predstava glazbenih fontana u Europi je predstava glazbenih fontana u tematskom parku Efteling. Zapanjit ćete se 12 minuta svjetlosne i vodene emisije, gdje žabe vodu pretvaraju u prekrasnu baletnu predstavu.

Sustav fontana Aqunura izgrađen je za Efteling 60 obljetnica. Zaključiti, glazbena emisija sjajan je kraj obiteljskog putovanja u divno Tematski park Efteling.

Kako doći do fontane Efteling?

Ovaj nevjerojatni park udaljen je samo sat vremena od Amsterdama, tako da je savršen za zabavnu obitelj jednodnevni izlet iz Amsterdama.

Cijene vlakova od Bruxellesa do Amsterdama

Cijene vlakova od Londona do Amsterdama

Cijene vlakova od Berlina do Amsterdama

Cijene vlakova od Pariza do Amsterdama

 

 

5. 1o Najljepše fontane u Europi: Trafalgar fontana

Sirene i Tritoni središnji su kipovi u fontani Trafalgar Square. Međutim, za razliku od ostalih fontana, ne stoji legenda iza izbora ovih morskih bića. Najljepša fontana u Londonu izvorno je izgrađena godine 1841 kako bi se minimalizirao prostor za demonstrante.

Pronaći ćete fontanu Trafalgar Square neposredno ispred Nacionalne galerije u Londonu. U Dodatku, trebali biste znati da tamo Londonci dolaze zbog božićne zabave. Tako, imat ćete još jedan sjajan razlog da posjetite jednu od najljepših fontana u Europi.

Kako doći do fontane Trafalgar u Londonu?

Do stanice podzemne željeznice Charing Cross možete putovati iz bilo kojeg mjesta u Londonu.

Cijene vlakova od Amsterdama do Londona

Cijene vlakova od Pariza do Londona

Cijene vlakova od Berlina do Londona

Cijene vlakova od Bruxellesa do Londona

 

Trafalgar fontana London UK

 

6. Fontana Swarovski u Innsbrucku

Tirol je jedna od najljepših regija u Austriji, kao i dom sjedišta Swarovski. Swarovski fontana nalazi se u kristalnim svjetovima Swarovski, kompleks zabave i hrane. Zapravo je dizajniran za proizvođača kristalnog stakla, Swarovski.

Fontana je oblikovana poput muške glave. To je jedna od najneobičnijih fontana u Europi, i svakako je vrijedno posjetiti kada planinarite Austrijom.

Kako doći do Fontana Swarovski U Inzbruk?

Možeš putovati vlakom od Innsbrucka do Swarovskog za manje od sat vremena.

Cijene vlakova München - Innsbruck

Cijene vlakova od Salzburga do Innsbrucka

Cijene vlakova Oberstdorf do Innsbruck

Cijene vlakova od Graza do Innsbrucka

 

Swarovski fontana u Innsbrucku jedna je od najunikatnijih i najljepših fontana u Europi

 

7. Jet Deau u Ženevi

Vodeni mlaznjak, mlaz vode na engleskom, je najviša fontana u Europi i do koje može doći 400 metara. U početku, fontana je izgrađena za kontrolu viška tlaka hidrauličkog postrojenja u La Coulouvreniere, ali je ubrzo postao simbol moći.

Stoga, prilično je teško propustiti Jet Deau kada posjetite Ženevu. Zapravo, mogli biste naći put do Ženevskog jezera, ako jednostavno slijedite mlaz vode.

Cijene vlakova od Lyona do Ženeve

Cijene vlakova od Züricha do Ženeve

Cijene vlakova od Pariza do Ženeve

Cijene vlakova od Berna do Ženeve

 

Jet Deau u Ženevi je najposebnija fontana u Švicarskoj

 

8. Fontana Stravinskog, Pariz

Fontana Stravinskog u Centru Pompidou glazbena je počast ruskom skladatelju, Igor Stravinski. Usne jarkih boja, klaun, i druge nečuvene skulpture čine ovu ekscentričnu fontanu jednom od najneobičnijih fontana u Europi. Dizajn su kreirali kipar Jean Tinguely i slikar Niki de Saint Phalle. Oba umjetnika imaju vrlo različite stilove: dadaistička industrija s jedne strane, a svijetla s druge strane. Tako, zajedno, njihov rad slavi najfiniju modernu klasičnu glazbu 20. stoljeća.

Nesumnjivo, fontana Stravinski zaokupit će vašu pažnju kad joj se divite izbliza. To je zapravo poput svjedočenja cirkuske predstave na ulazu u svjetski poznati centar Pompidou.

Kako doći do Fontana Stravinskog?

Fontaine Stravinsky nalazi se na ulazu u centar Pompidoua. Metroom možete doći do stanice Hotel de Ville.

Cijene vlakova od Pariza do Marseillea

Cijene vlakova od Marseillea do Pariza

Marseilles do Clermont Ferrand Cijene vlakova

 

9. Glazbena fontana otoka Margaret u Budimpešti

Najveća fontana u Mađarskoj svakog sata prikazuje prekrasnu glazbenu i lasersku predstavu. Svibnja do listopada, je najbolje vrijeme za posjet Margaretinom otoku u Budimpešti. Možete uživati ​​u pikniku dok gledate spektakularnu emisiju vode i svjetla.

Još jedna značajka koja čini Krizikovu fontanu jednom od 10 najljepše fontane u Europi, jest da postoji plan glazbene emisije za djecu i odrasle.

Kako doći do Otočna fontana Margaret?

Do fontane otoka Margaret iz središta grada Budimpešte možete doći tramvajem.

Cijene vlakova od Beča do Budimpešte

Cijene vlakova od Praga do Budimpešte

Cijene vlakova München - Budimpešta

Cijene vlakova od Graza do Budimpešte

 

Glazbena fontana Margaret Island u Budimpešti je najljepša fontana i mjuzikl u Europi

 

10. Križikova fontana u Pragu

Plesna fontana, Križikova česma, nalazi se u blizini praškog izložbenog centra. Počevši od 8 od ponoći do ponoći, moći ćete uživati ​​u najboljim svjetlima i najboljoj glazbi. Tamo su 4 prikazuje kada se svaki u glazbi i svjetlima potpuno razlikuje od drugog.

Glazbena fontana Krizik izgrađena je u 1891 za izložbeni centar. Od tada zabavlja gužvu. Večer s predstavom bit će sjajan završetak prekrasnog dana u Pragu.

Kako dođem do Krizik?

Do fontane Krizik lako možete doći tramvajem do stanice Vystaviste.

Cijene vlakova od Nürnberga do Praga

Cijene vlakova München - Prag

Cijene vlakova od Berlina do Praga

Cijene vlakova od Beča do Praga

 

Križikova fontana u Pragu

 

ovdje na Spremi Vlak, rado ćemo vam pomoći pronaći najjeftinije karte za vlak do bilo koje od prekrasnih fontana u Europi.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu „10 najljepših fontana u Europi"Na vašu stranicu? Možete uzeti naše slike i tekst i daju nam kredit sa linkom na ovaj post na blogu. Ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/most-beautiful-fountains-europe/?lang=hr U- (Spustite se malo vidjeti Embed Code)