Läsningstid: 8 minuter
(Senast uppdaterad: 02/07/2021)

En av de mest spännande familjesemesterna är på en spännande resa till en av de bästa nöjesparkerna i Europa. Endast i Frankrike, du kommer ha 3 fantastiska nöjesparker, och vi har handplockat 10 bästa nöjesparker i Europa för din nästa familjeresa. Världens bästa berg-och dalbaneturer, förtrollade skogar, magiska länder, älvor, och tidsresande attraktioner, väntar på dig, från Frankrike till Österrike och Storbritannien.

Järnvägstransporter är det mest miljövänliga sättet att resa. Denna artikel skrevs för att utbilda om tåg och gjordes av Save A Train, De billigaste tågbiljetterna i Europa.

 

1. Europa-Park i Rust Tyskland

Tysklands största nöjespark, nöjesparken Europa har mer än 100 attraktioner. Europa-Park är den näst mest populära nöjesparken i Europa, efter Disneyland i Paris. Om dina barn älskar berg-och dalbana, då kommer de att få en viskning på 13 berg-och dalbanor i parken.

Om du planerar en resa till Strasbourg, då borde du planera åtminstone 2 dagar för Europa-Park. Detta beror på det antal spännande attraktioner som redan nämnts, och de ytterligare fantastiska showerna. De yngsta kommer att njuta av en förtrollande elftur, och Big-Bobby-Car-banan för blivande tävlingsförare, medan de äldre barnen och föräldrarna kommer att blåsa bort på Blue Fire Mega-dalbana i det isländska landskapet.

Dessutom, om du verkligen planerar ett långt besök, då kan du bo på ett av hotellen på plats. På så sätt kan du få ut det mesta av ditt besök i Europe-Park, och upplev alla temat: Från Adventureland i Afrika till Grimm's Enchanted forest.

Hur man kommer till Europa-Park?

Europa-Park handlar om 3 timmar från Frankfurt, och du kan nå den med tågresor över Tyskland till Ringsheim. Sedan, du kan hyra en bil- eller bussöverföring.

Köln till Frankfurt med tåg

München till Frankfurt med tåg

Hannover till Frankfurt med tåg

Hamburg till Frankfurt med tåg

 

Europa-Park water slide

 

2. Disneyland Paris Frankrike

Det är förmodligen den mest kända temaparken på vår 10 bästa nöjesparker på Europas lista, Disneyland i Paris är en favorit bland besökare i alla åldrar. De charmiga karaktärerna från våra favorit Disney-historier hela tiden, locka miljoner besökare varje år.

Disneyland ligger i Chessy town, i Frankrike. Det är hem för Walt Disney-studio och attraktionspark, där du kan gå in i ett saga, och alla dina barndomsdrömmar går i uppfyllelse. Walt Disneys värld kommer till liv, i fantastiska attraktioner, och shower som Alice's labyrinth och Mickeys 4D-show.

Du kan utöka denna magi till en hel helg, och bo på Disney-hotellen, eller partnerhotell som bara ligger gratis från Disneyland.

Hur man kommer till Disneyland?

Disneyland är bara 20 minuter från Paris. Du kan komma hit direkt från Paris flygplats, eller Marne-la-Vallée Chessy tågstation.

Amsterdam till Paris med ett tåg

London till Paris med ett tåg

Rotterdam till Paris med ett tåg

Bryssel till Paris med ett tåg

 

Disneyland Paris castle

 

3. Wiener Prater temapark i Österrike

Prater Wien är den bästa nöjesparken i Österrike, och en av 10 bästa nöjesparker i Europa. Din familj kommer att ha en fantastisk tid på de många vilda berg-och dalbanorna, och virtual reality-attraktioner, som Dr. Archibald.

Dessutom, det finns go-cart, hemsökta slott, och till råga på allt, det jätte pariserhjulet i Österrike. Detta stora pariserhjul är öppet året runt och är ett av Wiens främsta landmärken.

Hur man kommer till Wiens nöjespark Prater?

Prater nöjespark ligger i Wiens andra distrikt, och du kan nå den med taxi eller tunnelbana från stadens centrum.

Salzburg till Wien med ett tåg

München till Wien med ett tåg

Graz till Wien med tåg

Prag till Wien med ett tåg

 

Viennese Prater Theme Park In Austria Big Wheel

 

4. Gardaland Italien

Som du kanske har gissat, Gardaland ligger nära Gardasjön i Italien. Som en nöjespark som ligger nära vatten, temaparken Gardaland har många roliga vattenturer, som Colorado-båten, och djungel forsar.

Dessutom, Gardaland har naturligtvis också ett akvarium med havsliv, av 13 temat, och 100 arter. Ingen tvekan, dina barn skulle bli helt fascinerade under havet, och vill aldrig gå.

Tvärtom, om du handlar om adrenalin, då skulle du älska den spännande berg-och dalbanan Blue Tornado.

Hur man kommer till Gardaland Theme Park?

Du kan ta Trenitalia-tåget från Venedig till Peschiera del Garda station, och sedan åka till Gardaland.

Milano till Venedig med ett tåg

Florens till Venedig med ett tåg

Bologna till Venedig med tåg

Treviso till Venedig med tåg

 

Gardaland Italy kids mushroom

 

5. Efteling Park Nederländerna

Efteling temapark är en av 10 bästa nöjesparker i Europa. De sagor som vi alla växte upp kommer till liv i Eftelings attraktioner och förtrollade skogar, från Hans Christian Andersen till bröderna Grimm.

Fata Morgana tar dig till Fjärran Östern och Sultans länder, medan vattenunderlägg och ångunderlägg tar dig bortom dina vildaste drömmar. Feernas värld väntar på dig en båttur i den mörka och mystiska Droomvlucht.

Inga ord räcker för att beskriva magin i temaparken Efteling för hela familjen, så du måste helt enkelt ta dig tid till denna temapark på din semester i Nederländerna.

Hur man kommer till Efteling Theme Park?

Du kan ta tåget från Amsterdam till ‘s-Hertogenbosch, och sedan buss direkt till temaparken Efteling.

Bryssel till Amsterdam med ett tåg

London till Amsterdam med ett tåg

Berlin till Amsterdam med tåg

Paris till Amsterdam med tåg

 

 

6. Legoland temapark i Windsor UK

När alla attraktionerna är helt legotillverkade, denna temapark är ett annat paradis för barn. Legoland temapark i Windsor skapades för barn runt Lego-leksaksystemet.

Därför, varje berg-och dalbana, båt, och persontåg är tillverkade av stora legobitar. Denna fantastiska nöjespark i England ligger i Berkshire och bara en halvtimme från London.

Hur man kommer till Legoland Theme Park i Windsor?

Du bör ta tåget från London Paddington till Windsor & Eton Central med anslutning, eller direkttåg från London Waterloo. Sedan, det finns bussar från varje tågstation till Legoland.

Amsterdam Till London Med Ett Tåg

Paris till London med ett tåg

Berlin till London med ett tåg

Bryssel till London med ett tåg

 

Legoland Theme Park In Windsor UK

 

7. Asterix Theme Park I Frankrike

Om du inte vet det, Parc Asterix är baserad på Albert Uderzo och Rene Goscinnys berömda serier, Asterix. Därför, nära 2 miljoner besökare njuter av underverk i den näst största nöjesparken i Frankrike. Den första är naturligtvis det magiska Disneyland.

I Asterix temapark kan du hitta den stora Discobelix och ha en super virvlande tid, träffa delfinerna och andra djur vid Village Gaulois, och naturligtvis njut av de andra spännande attraktionerna.

Hur man kommer till Park Asterix?

Asterix temapark är bara 30 minuter från Paris på linje B på RER-tåget från Paris Gare du Nord. Sedan går du av vid Charles de Gaulle 1 Flygplats, och gå till park shuttle.

 

Asterix Theme Park In France rollercoaster

 

8. Futuroscope Park I Frankrike

Dans med robotar, tidsresa, och resa till 4 jordens hörn högt över, Temaparken Futuroscope är inte av denna värld. Denna fantastiska nöjespark ligger i den vackra regionen Nouvelle-Aquitaine i Frankrike.

Futuroscope kombinerar sensoriska attraktioner med vetenskap och kommer att vara jättekul och lärorik upplevelse för hela familjen.

Hur man kommer till Futuroscope Theme Park?

Du kan komma till den extraordinära nöjesparken Futuroscope med Eurostar till Lille eller Paris, och byt till TGV.

Paris till Rouen med tåg

Paris till Lille med ett tåg

Rouen till Brest med ett tåg

Rouen till Le Havre med tåg

 

Futuroscope Theme Park In France Glass building

 

9. Chessington World Of Adventures Theme Park i Storbritannien

Chessington World of Adventures i Storbritannien är en safari-tema park. Detta innebär att varje familjebesök i Chessington nöjespark förvandlas till ett familjeäventyr i den mystiska och fängslande världen av vilda djur och över hela Afrika.

Förutom de vilda äventyren, du kan bo på Safari och Azteca-temahotell, och förläng din vistelse. Så, om du gillar vilda äventyr, du kommer att ha en fantastisk tid över parken på djungelvakter, Tigerrock, och flodflottar.

Chessington äventyrsvärld är designad för den äventyrliga familjen, och du kommer säkert att ha tiden i ditt liv.

Hur man kommer till Chessington World Of Adventures?

Chessington vild temapark är 35 minuter från centrala London med tåg. Så, du kan ta sydvästra järnvägen från Waterloo till Chessington South station.

 

Chessington World Of Adventures Theme Park In The UK

 

10. Fantasialand Theme Park i Tyskland

I Fantasialand går alla barns fantasier i uppfyllelse 6 magnifika världar. I varje värld, du kan njuta av de mest spännande åkattraktionerna, och sevärdheter i ljus och färg.

Så, vad gör Fantasialand till en av de bästa nöjesparkerna i Europa? China Town, mexico, afrika, Berlin, Wuze stad, mysteriumriket, och Rookburgh, med en fantastisk attraktion i alla världar. Från Black Mamba till den berömda Taron, dessa åkattraktioner kommer att blåsa bort dig.

Hur man kommer till Fantasialand?

Du kan ta en transfer från Bruhl tågstation. Fantasialand ligger i Bruhl, bara 2 minuter från Köln.

Sammanfattningsvis det här roliga, Europas ljusaste sinnen har skapat de mest fantastiska nöjesparkerna i världen. Oavsett om du reser med småbarn eller tar de äldre barnen för ett äventyr, de 10 bästa temaparker på vår lista har de bästa attraktionerna för alla åldrar.

Berlin till Aachen med tåg

Frankfurt till Köln med tåg

Dresden till Köln med tåg

Aachen till Köln med tåg

 

Här på Save A Train, Vi hjälper dig gärna med att planera din resa till “10 De bästa temaparkerna i Europa”.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "10 bästa temaparker i Europa" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-theme-parks-europe%2F%3Flang%3Dsv Deen– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)