Lesetid: 6 minutter
(Sist oppdatert: 07/08/2021)

Tiden har endelig kommet – om du har nettopp uteksaminert universitet, er på vei ut for din årlige ferie, eller har besluttet at lokke av reiser land ikke kan gå glipp av, du har valgt å reise Europa med tog. Det er en romantisk idé, en trek reiste med tusenvis gjennom årene. Det kan også være helt overveldende. Europa er kjent for sine gode togforbindelser. Fra billige lokale billetter til kontinentet spennende EU rail pass, det er lett å hoppe på en overnatting og ankommer destinasjonen neste morgen, klar for nyeste eventyr.

Men hvor skal du gå? Enten det er første gang du eller din tiende, selve volumet av tog tilgjengelig kan føre til stress, forvirring, og total frykt for å gå glipp av det. fortvil ikke – fordi vi har samlet en bøtte liste over 5 beste europeiske hovedsteder for å reise til med tog. Sitt ned, spenne seg fast, og spare plass for Frankrikes beste baguetter, fordi vi skal på en tur.

 

1. Best European Capitals å reise med tog: Paris, Frankrike

Som lovet, Vi begynner denne reisen outright, med et stopp i en av verdens mest kjente og berømte romantiske byer. Paris har noen av de beste togforbindelser rundt, med tog kjører gjennom sentrum, så du er aldri langt fra en stasjon. Paris er fylt med ting å gjøre, slik at du ønsker å bo her i minst tre dager for å få et glimt av byliv.

Stopp av Louvre for en titt på Mona Lisa eller utøve disse setemuskler ved å klatre Arc De Triomphe. Nyt en middag cruise på Rhinen, betale et besøk til noen franske butikker, og ta inn det skinnende Eiffeltårnet når det kommer til liv om kveldene.

Selvfølgelig, Paris er mer enn sin sentrums. Den viltvoksende metropolen er hjem til over to millioner mennesker, Hvilket betyr at du kan tilbringe uker her uten virkelig å skrape overflaten av hva den har å tilby. Getaway for en dagstur fra horder på Pont Alexandre III og hodet til Versailles, hvor i kongelig palass fortsatt enerådende til tross for sin stilling siden 1700-tallet. Dagers billetter er bare € 20 og inkluderer inngang til Palace, hagene, og mye mer. Enda bedre, Togene går fra sentrum direkte til Palace, noe som gjør får det til en lek. Dette interconnected offisielt gjør Paris en av våre beste europeiske hovedsteder for togreiser.

Amsterdam til Paris tog

London til Paris tog

Rotterdam til Paris tog

Brussel til Paris tog

 

Paris Best European capitals for train travel

 

2. London, Storbritannia

En av mine personlige favorittbyer og bare to timer fra Paris ligger hovedstaden i Storbritannia: London. Dette smeltedigel av kulturer er hjem til en heidundrende ni millioner mennesker fra alle samfunnslag. Fra posh Chelsea til energisk Soho, du finner aktiviteter for alle på festen din. Catch en av de nyeste musikaler før kursen over Shakespeares Globe og avslutte kvelden på Shard, det høyeste tårnet i London.

Du vil ikke ønske å haste gjennom denne byen, så planlegger din tid tilsvar. Enten du er på vei til Harry Potter-studioene (en time fra sentrum), eller bare ta i de store landemerker som Tower of London, St. Paul-katedralen, Westminster Abbey, Big Ben, eller London Eye, hvert minutt brukt i London er en mulighet til å lære mer om landet som Empire gang strakk verden.

Eurostar høyhastighetstog tar deg fra Paris til London sentrum på litt over to timer, som betyr at du vil bruke mindre tid på reising og mer tid krige. Dermed, vi anser London som en av de beste europeiske hovedstedene å reise til med tog.

Amsterdam til London Trains

Paris til London Trains

Berlin til London Trains

Brussel til London Trains

 

 

3. Best European Capitals å reise med tog: Amsterdam, Nederland

Berømt for sine kanaler og sykkel-avhengige befolkning, Amsterdam skinner som Netherland hovedstad. Med et unikt design, Amsterdam er en svært sjarmerende byen og en standout blant europeiske hovedsteder. Tog fra Paris vare tre timer, og sette deg på Amsterdam Centraal, ligger i hjertet av byen.

Hodet til Museumplein å ta i Van Gogh-museet før du drar til House of Bols Cocktail & Genever Experience, som inkluderer ditt valg av cocktail i sin smaker rom.

Ikke glem å cruise kanalene, enten. Enten du tar en dedikert tur eller hopp på en av byens offentlige båter, du får et helt nytt syn fra vannet. Til tross for sin tilbøyelighet for båter og sykler, Amsterdam er lett tilgjengelig fra hele Europa via høyhastighets skinner, noe som gjør dette en annen topp kandidat for beste europeiske hovedstaden for togreiser.

Brussel til Amsterdam Tog

London til Amsterdam Tog

Berlin til Amsterdam Tog

Paris til Amsterdam Tog

 

Amsterdam Best European capitals for train travel

 

4. Berlin, Tyskland

Et testament til tysk oppfinnsomhet, byen Berlin er en fascinerende studie i solidaritet. Delt i to av Berlinmuren, denne kapitalen kun gjenvunnet sin enhet i 1989 som følge av sammenbruddet av det regime i øst. Siden da, det eksploderte med urban vekst og er nå hjem til godt over to millioner mennesker. Den er full av håndverksbrygget øl barer, museer, og graffitied restene av muren.

Som sentrum for landets kultur, Berlin er en må-besøk. Enten du leter etter raffinert underholdning i form av en opera eller ønsker å treffe noen av de hippeste tomter i Europa, Berlin er ikke å bli savnet.

Selv om det vil ta minst seks timer for å komme hit fra Amsterdam, det er flere tog per dag, Hvilket betyr at du kan sette din egen timeplan for å komme frem.

Frankfurt til Berlin Togene

Leipzig Berlin Togene

Hanover til Berlin Togene

Hamburg til Berlin Togene

 

Berlin street art

 

5. Best European Capitals å reise med tog: Praha, Tsjekkisk Republikk

Til forskjell fra vesteuropeiske hovedsteder, Praha er hovedstaden i Tsjekkia i Øst-Europa og en av de mest berømte Central europeiske byer. Hjem til en av de mest kjente bibliotekene i verden, den Klementium, Praha viser sin kultur rundt hvert hjørne. Besøk den astronomiske klokken, den eldste drifts klokken i verden. Ta en spasertur rundt Torget i gamlebyen, hvor brosteinsgater og bilfrie gater betyr at du kan tilbringe flere timer vandrende uten bekymringer.

Toppen av din tid med en drink i en av byens mange kjellerbarer før du drar ut til en musikk festival.

Praha har utmerkede togforbindelser med andre byer, inkludert en reisetid fra Berlin på fire og en halv time. Stoppe her for å absorbere byens historie før du fortsetter reisen hele resten av Europa.

Nürnberg til Praha Togene

München til Praha Togene

Berlin til Praha Togene

Wien til Praha Togene

 

Prague city scape

 

Konklusjon

Europa er et stort og variert landskap der Unionen betyr at det er enklere enn noensinne å reise med tog. Dra nytte av land uten kanter for å reise til disse historiske hovedstedene på din tid. Hopp hodepine av flyplassen og dens publikum og overpriset plan mat og bruke et tog til reise. Enten du hoppe om bord i en regional rute eller tilbringe litt ekstra for høyhastighetstog, du vil nyte togreise, sightseeing, og mye mer.

 

Vi dekker deg med våre reisetips. Nå er det på tide å bestille noen togbilletter! Lagre et tog er et sted å kjøpe togbilletter.

 

 

Ønsker du å legge inn våre blogginnlegg “5 Best European Capitals å reise med tog” på nettstedet ditt? Du kan enten ta våre bilder og tekst, og gi oss kreditt med en lenke til dette blogginnlegget. Eller klikk her: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/european-capitals-travel-train/?lang=no Deen- (Rull ned litt for å se inn kode)