Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 15/07/2022)

Frankrike är fullmatat med hisnande sevärdheter. Om du reser till Frankrike för första gången, låt oss ta en titt på vår 10 dagars resplan! Anta att du vill njuta av de franska vingårdarna på landsbygden och de romantiska trädgårdarna som omger de otroliga slotten. Isåfall, att följa denna resplan täcker det bästa av Frankrikes vackraste platser.

Dag 1 Om din reseplan för Frankrike – Paris

Medan du enkelt kan spendera en vecka i Paris, om du bara har 10 dagar att resa i Frankrike, då borde minst två dagar vara i Paris. En 10-dagars resa i Frankrike måste börja med en picknick med utsikt över Eiffeltornet och fortsätta till Arc du Triumph. Det här är bara två platser att besöka på en klassisk Paris-turné.

Dessutom, att spendera dagen med att vandra på gatorna är det bästa sättet att tillbringa en eftermiddag i Paris. Att utforska de små butikerna och kaféerna eller gå längs Seine kommer att vara några unika saker som kommer att göra början på din resa till Frankrike oförglömlig.

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

 

10 Days France Travel Itinerary: Paris

 

Dag 2 – Bo i Paris

På din andra dag i Paris, du kan njuta av katedralen Notre Dame, en promenad längs Seine, och besök det otroliga Louvren för att beundra Mona Lisa. Att upptäcka den bohemiska sidan av Paris, en guidad tur genom Montmartre och Sacré-Coeur-basilikan är det perfekta alternativet. Efter det, om du har ont om tid, fri stadsvandringar är ett fantastiskt sätt att upptäcka det bästa av Paris.

Förutom att lära sig om historien och kulturen, du kan ansluta till andra förstagångsresenärer i Paris och till och med fortsätta utforska Frankrike tillsammans. Dessutom, guiden är en lokal parisare, så de kommer att ha massor av bra tips och rekommendationer för att njuta av Paris som en lokal.

 

Montmartre Walking Tour

 

Dag 3 – Versailles och Giverny

En timme med tåg från Paris 2 charmiga byar, Versailles och Giverny. De flesta vet inte att Versailles är en liten stad och inte bara det berömda slottet i Versailles. Dessutom, bara konstälskare kommer att känna till namnet Giverny. En gång hemma hos den franske impressionistiska målaren Claude Monet, idag lockar Giverny besökare som vill beundra den berömda trädgården och näckrosorna på nära håll och personligen.

Således, du skulle ha en fantastisk tid att utforska Versailles vackra palats och dess trädgårdar. Trädgårdarna i Versailles är enorma och perfekta för en dag utanför Paris, och samma sak för Giverny. Staden är relativt liten, och Monets hem är huvudattraktionen i Giverny. Så, du kan enkelt kombinera en kort resa till Giverny och tillbringa resten av dagen i Versailles så att du kan utforska palatset och omgivningarna ordentligt.

Lyon till Versailles tåg

Paris till Versailles tåg

Orleans till Versailles tåg

Bordeaux till Versailles tåg

 

The Palace Of Versailles

 

dagar 4-6 Av Din Frankrike resor – Loiredalen och Bordeaux

Nästa stopp på din 10-dagarsresa till Frankrike är till det otroliga vinlandet, bordeaux, och Loiredalen. Hem till ett fantastiskt franskt slott, romantiska trädgårdar, och floden Loire, Loiredalen kommer att ge dig en smak av den franska landsbygden och livsstilen. Således, hyra en cykel för att cykla runt dalen är ett bra sätt att utforska den vackraste regionen i Frankrike och historien om små byar runt omkring.

dessutom, i Paris, du kan njuta av söta konditorier och franska rätter i de fina restaurangerna, i Bordeaux, du kommer att unna dig vinprovning. Bordeaux-regionen är känd för sina utmärkta vingårdar, så se till att planera din vingårdshoppning i god tid, så att du inte missar något. Vinprovningarna är en utmärkt anledning att tillbringa natten i en charmig Airbnb eller slott i antingen Loire eller Bordeaux.

Paris till Bordeaux Tåg

Marseille till Bordeaux tåg

Nantes till Bordeaux Tåg

Cannes till Bordeaux tåg

 

 

Dag 7-8 Av Din Frankrike resor – Provence

Lavendelfälten med slott i bakgrunden är några av Frankrikes mest kända vyer. Därför, om du planerar en sommarsemester i Frankrike, Provence bör vara din nästa destination på den tio dagar långa resplanen över Frankrike.

Du kan tillbringa natten i ett charmigt slott eller Airbnb i Aix-en-Provence eftersom denna region har fantastiska semesterbostäder. På så sätt kan du utforska den charmiga staden och landmärkena i området. På den andra dagen, du kan resa från Provence till Gorge du Verdon, ett av Frankrikes otroliga naturliga underverk.

Dijon till Provence Tåg

Paris till Provence Tåg

Lyon till Provence Tåg

Marseille Provence Tåg

 

10 Days France Travel Itinerary: Provence

 

Dag 9 – Franska Rivieran

På din resa tillbaka från Provence till Paris, stopp i Nice. Här kan du njuta lite av den franska rivierans solsken och gyllene stränder. Verkligen, världsberömd för sin fantastiska kustlinje och sommarvibbar, Nice är den ultimata destinationen i Frankrike för en semester vid havet.

Förutom den avslappnade atmosfären, Nice har fantastiska restauranger att ta en bit mat efter ett dopp i Medelhavet. Nice är ett utmärkt alternativ om du har ont om tid, men du kan förlänga din vistelse på den franska rivieran och besöka stränderna i Saint Tropez. i alla fall, det betyder att du bör överväga att avbryta din vistelse i Loire och Provence.

Paris till Cannes tåg

Lyon till Cannes tåg

Cannes till Paris tåg

Cannes till Lyon tåg

 

French Riviera In Summer

 

Dag 10 – Tillbaka i Paris

Paris är ett utmärkt avslut på en oförglömlig resa till Frankrike. Förutom de berömda landmärkena, Paris har många gömda platser, som bara lokalbefolkningen känner till. Därför, om du har en hel dag i Paris fram till flyget, du kan utforska några av de mindre kända platserna i Paris, som loppisen för lite shopping, eller ett picknick i Buttes Park- Chaumont.

Till sist, Frankrike är en oförglömlig destination i Europa. Från de berömda lavendelfälten i Provence till Montmartre i Paris, det finns många platser att upptäcka i Frankrike. Således, a 10 dagars resplan i Frankrike kan bli underbara två veckor.

Paris till Amsterdam Tåg

Paris till London Tåg

Lyon till Bryssel tåg

Lyon till Rotterdam tåg

 

Frankrike är ett fantastiskt land som alla resenärer behöver uppleva. Är du redo för en 10 Dagar Frankrike resa? Boka din tågbiljett med Rädda ett tåg och låt dig svepas med av skönheten!

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "10 Days France Travel Itinerary" på din webbplats? du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här:

https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/sv/10-days-france-itinerary/ – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)