Vrijeme čitanja: 5 zapisnik
(Zadnja izmjena: 15/07/2022)

Francuska je prepuna prizora koji oduzimaju dah. Ako prvi put putujete u Francusku, pogledajmo naše 10 dnevni itinerar putovanja! Pretpostavimo da želite uživati ​​u francuskim vinogradima na selu i romantičnim vrtovima koji okružuju nevjerovatne dvorce. U tom slučaju, prateći ovaj itinerar pokrivaju najbolja od najljepših mjesta Francuske.

Dan 1 Plan putovanja vaše Francuske – Pariz

Dok možete lako provesti nedelju dana u Parizu, ako samo imaš 10 dana za putovanje u Francusku, onda bi najmanje dva dana trebalo da bude u Parizu. 10-dnevno putovanje u Francusku mora započeti piknikom s pogledom na Ajfelov toranj i nastaviti do Trijumfalne kapije. Ovo su samo dva mjesta koja treba posjetiti na klasičnom obilasku Pariza.

Osim toga, Provesti dan lutajući ulicama je najbolji način da provedete popodne u Parizu. Istraživanje malih butika i kafića ili šetnja Senom bit će nekoliko jedinstvenih stvari koje će početak vašeg putovanja u Francusku učiniti nezaboravnim.

Amsterdam u Pariz Trains

Londona do Pariza Trains

Rotterdam u Pariz Trains

Brisel u Pariz Trains

 

10 Days France Travel Itinerary: Paris

 

Dan 2 – Ostani u Parizu

Drugog dana u Parizu, mogli biste uživati ​​u katedrali Notre Dame, šetnja uz Senu, i posjetite nevjerovatni Louvre da biste se divili Mona Lizi. Otkriti boemsku stranu Pariza, obilazak Monmartra i bazilike Sacre-Coeur sa vodičem je idealna opcija. Nakon toga, ako vam nedostaje vremena, besplatno šetnje gradom su fantastičan način da otkrijete najbolje od Pariza.

Pored učenja o istoriji i kulturi, možete se povezati s drugima putnici prvi put u Parizu, pa čak i nastaviti zajedno da istražujemo Francusku. štaviše, vodič je lokalni Parižanin, tako da će imati puno sjajnih savjeta i preporuka kako uživati ​​u Parizu kao lokalni.

 

Montmartre Walking Tour

 

Dan 3 – Versailles i Giverny

Sat vožnje vozom od Pariza 2 šarmantna sela, Versailles i Giverny. Većina ljudi ne zna da je Versailles mali grad, a ne samo čuvena Versajska palata. Osim toga, samo će ljubitelji umjetnosti biti upoznati sa imenom Giverny. Nekada dom francuskog impresionističkog slikara Claudea Monea, danas Giverny privlači posjetioce koji žele da se dive čuvenom vrtu i lokvanjima izbliza i lično.

Dakle, Proveli biste se nevjerovatno istražujući prekrasnu palatu Versailles i njene vrtove. Vrtovi Versaja su ogromni i savršeni za dan van Pariza, i isto za Giverny. Grad je relativno mali, a Monetov dom je glavna atrakcija u Givernyju. Dakle, lako biste mogli kombinirati kratko putovanje u Giverny i provesti ostatak dana u Versaillesu kako biste mogli pravilno istražiti palaču i okolinu.

Lyon do Versailles Trains

Vozovi od Pariza do Versaja

Orleans do Versailles Trains

Vozovi od Bordoa do Versaja

 

The Palace Of Versailles

 

Dani 4-6 Of Tvoje France Travel – Dolina Loare i Bordeaux

Sljedeća stanica vašeg desetodnevnog putovanja u Francusku je u nevjerovatnu zemlju vina, Bordo, i dolina Loare. Dom fantastičnog francuskog zamka, romantične bašte, i rijeku Loire, dolina Loare pružit će vam okus francuskog sela i načina života. Dakle, iznajmljivanje bicikla za bicikliranje oko doline je odličan način da istražite najljepšu regiju Francuske i povijest malih sela u okolini.

Nadalje, dok je bio u Parizu, možete se prepustiti slatkim poslasticama i francuskoj kuhinji u finim restoranima, Bordeaux, prepustit ćeš se degustacija vina. Bordeaux regija je poznata po odličnim vinogradima, pa svakako isplanirajte svoje obilazak vinograda dobro unaprijed, tako da ništa ne propustite. Degustacije vina su odličan razlog da provedete noć u šarmantnom Airbnb-u ili dvorcu u Loire ili Bordeauxu.

Paris Bordeaux Trains

Vlakovi od Marseillea do Bordeauxa

Nantes Bordeaux Trains

Vozovi od Cannesa do Bordeauxa

 

 

Dan 7-8 Of Tvoje France Travel – Provansa

Polja lavande sa dvorcima u pozadini neki su od najpoznatijih pogleda Francuske. stoga, ako planirate letnji odmor u Francuskoj, Provansa bi trebala biti vaša sljedeća destinacija na desetodnevnom putu putovanja po Francuskoj.

Možete prenoćiti u šarmantnom dvorcu ili Airbnb-u u Aix-en-Provenceu jer ova regija ima fantastične kuće za odmor. Na ovaj način možete istražiti šarmantni grad i znamenitosti u okolici. Drugog dana, možete putovati od Provanse do Gorge du Verdon, jedno od nevjerovatnih francuskih prirodnih čuda.

Dijon Provence Trains

Paris Provence Trains

Lyon Provence Trains

Vlakovi od Marseja do Provanse

 

10 Days France Travel Itinerary: Provence

 

Dan 9 – francuska rivijera

Na tvom povratak iz Provanse u Pariz, zaustaviti se u Nici. Ovdje možete uživati ​​u malom suncu i zlatnim plažama Francuske rivijere. Zaista, svjetski poznat po svojoj nevjerovatnoj obali i ljetnim vibracijama, Nica je krajnja destinacija u Francuskoj za odmor uz more.

Pored opuštene atmosfere, Nica ima odlične restorane u kojima možete pojesti nešto nakon kupanja u Sredozemnom moru. Nice je odlična opcija ako nemate vremena, ali možete produžiti svoj boravak na francuskoj rivijeri i posjetiti plaže Saint Tropeza. kako god, to znači da biste trebali razmisliti o tome da skratite svoj boravak u Loire i Provansi.

Vozovi od Pariza do Kana

Lyon do Cannes Trains

Od Cannesa do Pariza vozovi

Cannes do Lyon Trains

 

French Riviera In Summer

 

Dan 10 – Povratak u Pariz

Pariz je odličan završetak nezaboravnog putovanja u Francusku. Pored poznatih znamenitosti, Pariz ima mnogo skrivenih tačaka, za koje znaju samo meštani. stoga, ako imate ceo dan u Parizu do leta, mogli biste istražiti nekoliko manje poznatih mjesta u Parizu, kao buvljak za malo kupovine, ili a piknik in Buttes Park- Chaumont.

napokon, Francuska je nezaboravna destinacija u Evropi. Od čuvenih polja lavande u Provansi do Montmartra u Parizu, oni su mnogo mjesta za otkrivanje u Francuskoj. Dakle, a 10 dana putovanja u Francuskoj mogu postati divne dvije sedmice.

Pariza do Amsterdama Trains

Paris u London Trains

Lion-Brisel vozovi

Lyon do Rotterdam Trains

 

Francuska je nevjerovatna zemlja koju svaki putnik treba doživjeti. Da li ste spremni za 10 Dani putovanja po Francuskoj? Rezervišite kartu za voz kod Save A Train i dopusti da te zanese ljepota!

 

 

Da li želite da ugradite naš blog post “10 Days France Travel Itinerary” na svoju web stranicu? možete snimiti naše fotografije i tekst i samo nam dati zasluge linkom na ovaj blog post. Ili ovdje možete:

HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/bs/10-days-france-itinerary/ – (Malo spusti da vidi Embed Code)