Vrijeme čitanja: 6 zapisnik
(Zadnja izmjena: 08/10/2021)

Bezbroj je vodiča sa savjetima i preporukama za bilo koju vrstu putovanja u Europu, i bilo koju vrstu putnika. Ovi vodiči su izvrsni za učenje o istoriji i kulturi, ali neće vam reći o europskim insajderskim savjetima. Besplatne pješačke ture fantastičan su način za otkrivanje Europe, i pronaći ćete besplatnu gradsku šetnju u svakom evropskom gradu.

Nosite udobne cipele, jer odlazimo na putovanje do 7 najbolje besplatne pješačke ture u Europi.

 

1. Prag Najbolja besplatna gradska šetnja

Vodič koji govori engleski jezik naći će se u Ananas hostel u Starom gradu za 2.5 sati pješačke ture po Pragu. Pješačku turu započet ćete u čuveni starogradski trg, nastavite do kultnog Karlova mosta. Od turističkog centra do najboljih gradskih mjesta za ručak i piće, Prag radi i ne čini, putovanje ćete završiti s gomilom preporuka i priča o kojima nikada nećete čitati u vodičima.

Besplatna šetnja gradom u Pragu jedna je od 7 najbolje pješačke ture u Evropi, zbog posebnog vodiča. Krenut ćete s turneje oduševljeni otkrivanjem Praga, i sa sjajnom listom restorana koji nude povoljne jelovnike za ručak. Osim toga, naučit ćete o skakanju bar-a za najbolje češko craft pivo, i najbolji pogledi na zapanjujući Prag.

Cijene vlakova od Nirnberga do Praga

Cijene vlakova od Münchena do Praga

Cijene vlakova od Berlina do Praga

Cijene vlakova od Beča do Praga

 

Prague city view is the start of the Best free walking tours Europe

 

2. Amsterdam, Holandija

Besplatna šetnja Amsterdamom, poznata i kao FreeDam gradska šetnja, je sve o otkrivanju i uživanju u najliberalnijem gradu u Evropi. Obilazak svakodnevno kreće od mjesta sastanka na berzi dionica za trosatnu šetnju, od legendi Starog Amsterdama do modernih i trendovskih priča Amsterdama.

Tokom ovih 3 zabavni sati, upoznat ćete putnike iz cijelog svijeta i naučiti o Amsterdamskoj liberalnoj politici droga, kvart crvenih svjetala, politika, i povijest iz vodiča’ zabavne priče. Osim toga, na besplatnim pješačkim turama, iz vodiča možete dobiti insajderske savjete najbolji jednodnevni izleti iz Amsterdama i širom Evrope.

 

 

Cijene vlakova od Brisela do Amsterdama

London do Amsterdam cijene vlakova

Cijene vlakova od Berlina do Amsterdama

Cijene vlakova od Pariza do Amsterdama

 

3. Najbolja besplatna šetnja gradom po Berlinu

Originalna besplatna pješačka tura po Berlinu najbolji je način za otkrivanje povijesti grada, znamenitosti, i ističe za nekoliko sati. To je sjajna uvodna pješačka tura do jednog od najtipskih gradova Njemačke, sa bogatom istorijom, i politika.

Pored povijesnih vrhunaca, Berlin nudi različite ture koje će ga prikazati iz različitih uglova; umjetnički, ljubitelj hrane, ili pića u središtu. u besplatnoj šetnji gradom Original Berlin, posjetit ćete 6 glavnih znamenitosti u Berlinu, i čuti o pričama iza berlinskog zida i kulture.

Originalna besplatna šetnja po gradu Berlinu kreće dva puta dnevno, od mjesta sastanka u “Pupoljak”. Vodič će čekati u originalnoj besplatnoj majici s kratkim šetnjama po Berlinu i rado će preporučiti najbolja mjesta za zabave u gradu, i kako putujte iz Berlina u druge velike gradove u Njemačkoj i nacionalne rezerve.

Cijene vlakova od Frankfurta do Berlina

Cijene vlakova Leipzig - Berlin

Cijene vlakova od Hanovera do Berlina

Cijene vlakova od Hamburga do Berlina

 

Berlin City view from the street

 

4. Venecija, Italija

Venecija je jedan od najmanjih gradova u Italiji. pored toga, vrlo je lako izgubiti se kad lutate po uskim uličicama i prekrasan arhitektura. Besplatna šetnja gradom kroz Veneciju vodiće vas kroz istoriju, kulture, umjetnost, i arhitektura na a 2.5 sati obilaska. Strastveni vodič Simona ispričat će vam sve o gradu, kuhinja, i spotovi za romantiku.

Vrhunac besplatne šetnje Venecijom je Simona, vodič, i zabavna atmosfera. Bez obzira na kišu, broj ljudi, imat ćete nevjerovatno vrijeme i dobiti hrpu preporuka za italijanska hrana i Eprol pića u Veneciji.

Cijene vlakova od Milana do Venecije

Cijene vlakova od Firence do Venecije

Cijene vlakova od Bologne do Venecije

Cijene vlakova od Trevisa do Venecije

 

Venice Canals are the Best free walking tours Europe

 

5. Najbolja besplatna pješačka tura po Parizu

Pariz je jedan od najturističnijih gradova u Evropi, a da se u svijetu ne spominje. Kad su Eiffelov toranj i Avenija Champs-Elysees prepuni turista, teško je uživati ​​u čaroliji znamenitih gradskih znamenitosti. ali, u besplatnoj šetnji, vaš vodič će osigurati da dobijete najbolje od ovih orijentira, i još mnogo toga u jedinstvenoj stilskoj turneji.

Pariz je dom mnogih skrivenih dragulja, tako je broj besplatnih pješačkih tura beskrajan. Postoje dnevne i noćne ture, ture za svako susjedstvo, kulinarske i umjetničke ture. kako god, najbolja besplatna gradska šetnja u Parizu je skriveni dragulji i tajna turneja po Parizu. Vodič će vas provesti kroz skrivene prolaze Louvrea, zgrade do tajnih fotografija, daleko od gužve i u srce Parižana.

Cijene vlakova od Amsterdama do Pariza

London - Pariz cijene vlakova

Cijene vlakova od Rotterdama do Pariza

Cijene vlakova od Brisela do Pariza

 

Paris louvre museum

 

6. Zurich City Tour bez pješačenja bez čokolade

Pored odličnog i zabavnog vodiča, Najbolja besplatna šetnja gradom u Zürichu je kulinarsko nebo. Zašto šetati starim gradom i Zurich-om u tradicionalnom stilu, kada to možete začiniti božanskom švicarskom čokoladom. Okusite tartufe, saznajte više o vađenju kakaa, i posjetite najbolje čokolađe u Evropi dok se divite Lindenhofu i crkvi Grossmunster.

Besplatna šetnja Cirihom je 2 satima i kreće svake subote s Paradeplatza, i nema potrebe za registracijom.

Interlaken do Zurich cijene vlakova

Cijene vlakova Luzern - Zürich

Cijene vlakova od Lugana do Züricha

Cijene vlakova Ženeva - Zurich

 

Zurich canal is one of the Best free walking tours Europe

 

7. Beč, Austrija

Najbolji način za početak istražujući Beč je na besplatnoj šetnji gradom Dobrodošli u Beč. Otprilike 2 sati dobit ćete kratku povijest Beča i njegovih glavnih znamenitosti, gdje možete probati bečku kuhinju za ručak iz Marine, jedan od najboljih vodiča u Beču.

Dva puta dnevno, vodič će vas čekati na trgu Albertina za povijesnu turu po Beču.

Cijene vlakova od Salzburga do Beča

Cijene vlakova od Münchena do Beča

Cijene vlakova od Graza do Beča

Cijene vlakova od Praga do Beča

 

Vienna, Austria view from above

zaključak

Najbolja stvar u besplatnim šetnjama je vodič. Iako je većina tura na engleskom jeziku, vodič će vam pružiti sve što trebate znati o gradu na izvrsnom engleskom jeziku. Na svako pitanje će se odgovoriti i obilazak ćete završiti nevjerovatnim preporukama, anegdote, i informacije o gradu. Druga najbolja stvar je da 7 najbolje gradske pješačke ture u Europi, su da su besplatni, kratko i precizno, i privlačno.

 

Česta pitanja o besplatnim šetnjama razgledanjem grada u Evropi

Jesu li ove besplatne pješačke ture zaista besplatne?

Besplatne šetnje gradom temelje se na savjetima. Značenje, ne trebate rezervirati mjesto na turneji za plaćanje, ali na kraju obilaska, trebali biste zahvaliti velikom vodiču napojnicom.

Koliko moram dati napojnicu?

Napojnice se razlikuju od grada do grada, ali u prosjeku napojnica iznosi 5 do 15 eura.

Kako mogu pronaći vodič?

Besplatni gradski vodiči za pješačenje će vas dočekati na centralnim mjestima okupljanja, i prepoznat ćete ih po košulji. Osim toga, oni će najvjerovatnije doći gore i pozdraviti vas.

Postoje li pješačke ture na drugim jezicima, osim na engleskom?

Većina besplatnih pješačkih tura u Evropi nude ture na engleskom i lokalnom jeziku, s nekoliko turneja na drugim jezicima. Ovo varira od grada do grada, i turoperatori.

 

ovdje na Save A Train, rado ćemo vam pomoći da isplanirate putovanje do najboljih evropskih gradova i pješačke ture vlakom.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu „7 najboljih besplatnih pješačkih tura u Europi“ na svoju stranicu? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/best-free-walking-tours-europe/?lang=bs Сігналы абмеркавання– (Malo spusti da vidi Embed Code)