Vrijeme čitanja: 7 zapisnik
(Zadnja izmjena: 06/08/2021)

Fasade u jarkim bojama, the srce velikih gradova u evropi, i dom najimpresivnijim znamenitostima na svijetu, ove 10 zapanjujuće zapanjujući trgovi privlače putnike sa svih strana svijeta. Najljepše ulice u Parizu, London, Moskva, a Minhen će vas odvesti do ovih spektakularnih starih gradskih trgova.

 

1. Starogradski trg u Pragu

Rokoko, Barokni, gotička arhitektonska mješavina, i kameni pločnik stvaraju neverovatno najljepše trgove u Evropi. Starogradski trg u Pragu, dominira na listi najznačajnijih i najstarijih trgova u Evropi, od 12. veka.

Dok stojite u središtu trga, zapanjit ćete se ljepotom, spomenici, i znamenitosti okolo. Svaka od zapanjujućih web stranica ispričat će vam priču iz Praga bogate povijesti. Trg je zaista jedan od najlepša mesta u Pragu i lako biste mogli cijeli dan posvetiti samo trgu: posjet crkvi Gospe prije Tina, Crkva Svetog Nikole, Palata Kinsky, i više.

Nirnberg do Praga vlakom

Minhen do Praga vlakom

Berlin do Praga vlakom

Beč do Praga vlakom

 

Prague's Old Town Square

 

2. Nevjerovatno zapanjujući trg u Belgiji: Grand Place Brisel

Gotski hotel de Ville, gradska vječnica, a njegov zvonik dominira pogledom na ljepotu Grand Placea u Briselu. Ova zgrada vlada svakom slikom i razglednicom, zajedno sa Kraljevom kućom, kraljeva kuća.

Dakle, Grand Place je zapanjujući primjer bogatstva grada, veličanstvenost, i sjaj tokom vijekova. Ovaj neverovatni trg je dobro očuvan, i a UNESCO pošto 1998. stoga, centar je mnogih festivala u Briselu tokom cijele godine: poznati festival cvetnih tepiha u avgustu, božićno drvce, i koncerti.

Luksemburg do Brisela vlakom

Antwerpen do Bruxellesa vlakom

Amsterdam do Brisela vlakom

Pariz do Brisela vozom

 

Grand Place Brussels is a beauty

 

3. Trg sv. Marka, Venecija

Najniža tačka u Veneciji, jedini trg u Veneciji, prekrasni trg San Marco prvi je poplavljen kada postoji Acqua alta. stoga, ako niste posjetili ovaj zapanjujuće zapanjujući trg u Italiji - požurite i najbolje tokom ljetne sezone.

Trg San Marco je pravokutnog oblika, sa kafićima na sve strane, i stotine turista koji se slikaju i selfiju sa St.. Markova bazilika, Dodge’s Palace, Campanile, i Museo Correr u pozadini. Popločani pod, ukrasi bazilike, ili nekoliko najljepših karakteristika, da ne spominjem veličinu kvadrata. Iako je zadivljujuće na dnevnom svjetlu, atmosfera i svjetlost pri zalasku sunca čine trg San Marco još ljepšim.

Milano do Venecije vlakom

Firenca do Venecije vlakom

Bologna do Venecije vlakom

Treviso do Venecije vlakom

 

Piazza San Marco In Venice

 

4. Neverovatno zapanjujući trg u Rusiji: Crveni trg Moskva

Na ruskom "Crveni trg" u prijevodu znači "Lijepi trg", pa ne čudi što je najveći trg u Moskvi, je ujedno i najljepši trg. Crveni trg je zapanjujuće veličine, i vidjet ćete da su poznate znamenitosti još veće veličine i ljepote.

Cvijet oslikan sv. Bazilijeva katedrala, zgrada Kremlja sa crvenim stijenama, Državni istorijski muzej, sve čine da Crveni trg izgleda kao slika preuzeta iz stare dječje bajke. Boje, i fasade, ljeti oduzimaju dah, a još više na bijeloj snježnoj pozadini zimi.

 

The Red Square In Moscow Russia

 

5. Place de la Concorde, Pariz

Najveći trg u Parizu je jedan od 10 zapanjujuće zapanjujući trgovi u Evropi. Place de la Concorde početna je točka za šetnju Elizejskim poljanama, i dom zlatnom obelisku s pogledom na grad. Osim toga, na trgu La Concorde kojem ste se mogli diviti 3 of the prekrasne fontane u Evropi, poput Fontane mora.

Trg Concorde imao je mnoga imena tokom stoljeća, od Place Luis XV do Place de la Revolution, gdje su Marija Antoaneta i Luj XVI giljotinirani. U 1839 arhitekt Louis Phillipe Prihvatio sam se posla da preuredim trg, pa postaje mjesto ljepote, a ne politike. stoga, danas ćete vidjeti dvije najljepše fontane, Fontaine des Mers i Fountaine de Fleurs.

Voz od Amsterdama do Pariza

London vlakom do Pariza

Rotterdam do Pariza vlakom

Brisel do Pariza vozom

 

Fountain in Place De La Concorde, Paris

 

6. Trafalgar Square London

Smješten u gradu Westminster, pre Nacionalne galerije, Trafalgar Square je najljepši trg u Londonu. Nelsonov stupac je istaknuti spomenik na trgu, kip koji predstavlja Trafalgarsku bitku u 1805. Pored skulptura lavova, i zapanjujuća fontana.

Trafalgar Square svake godine privlači milione turista i centralno je mjesto za koncerte, kulturna događanja, i mjesta za druženje Londončana.

Amsterdam do vlaka vlakom u London

Pariz do Londona vozom

Berlin do Londona vlakom

Brisel do Londona vozom

 

 

7. Marienplatz Square München

Sve prekrasne ulice vode do srca Minhena, Trg Marienplatz. Pošto 1158, ovaj prekrasan trg bio je mjesto na kojem možete uživati ​​u svakom velikom događaju u Münchenu i fantastične arhitekture. Počevši od zlatnog kipa bavarskog zaštitnika, Virgin Marie, i ne zaboravljajući zadivljujuće Nove i Stare dvorane.

Dvije dvorane simboliziraju trg kao mjesto na kojem se odvija nova i drevna povijest, kulture, i život oživi. Kad zakoračite na zapanjujuće zapanjujući Marienplatz, zadivljeni ste slavom i ljepotom bavarskog remek-djela.

Dusseldorf do Münchena vlakom

Dresden do Münchena vlakom

Nirnberg do Münchena vlakom

Bon do Münchena vlakom

 

Above view on Marienplatz Square In Munich

 

8. Piazza Navona Rim

Nekada Domicijanov stadion, Piazza Navona je najljepši trg u Rimu. U centru, naći ćete zapanjujuću fontanu, sa Berninijevim skulpturama, i inscenirane borbe gladijatora. Uz Piazzu postoje tri fontane: Fontana četiri rijeke, Fontana del Moro i Fontana del Nettuno.

kako god, ime talijanskog trga, Navona, prevodi se kao „veliki brod“ otkako je u prošlosti bio poplavljen. Trg je nekoć bio mjesto za lažne pomorske bitke. Danas, Berninijeva Fontana di Quattro Fiumi svakodnevno privlači putnike na sliku s prekrasnom fontanom. Fontana je prikaz mjesta susreta četiriju rijeka: Ganges, Nil, Dunav, i Rio de la Plata. Crkva Svete Agneze u agoni još je jedna znamenitost koja će vas zapanjiti prilikom posjete Piazza Navona. Berninijeva fontana Četiri rijeke nalazi se ispred crkve.

Milano do Rima vlakom

Firenca do Rima vlakom

Venecija u Rim vlakom

Napulj do Rima vlakom

Piazza Navona, Rome, Italy

 

9. Palace Square St.. Petersburg

Ogromno, ogroman, i s pogledom na zimsku palaču, Dvorski trg u St.. Petersburg jedan je od nevjerovatno lijepih trgova u Evropi. Iako možete posjetiti mnoge evropske palate, Ova zimska palata je izvanredne ljepote zahvaljujući svijetlim bojama fasade.

Istaknuta zgrada ima 1500 sobe, zauzima 9 hektara, tako da je teško promašiti, i diviti se svemu tome. Ermitaž, zgrada generalštaba, i Aleksandrova kolona simboli su nacionalnih i istorijskih događaja i uzetih 8 godine za izgradnju. Prva zgrada postala je dom ruskih careva, ali danas je to glavni javni trg u St.. Petersburg.

 

A horse and carriage in Palace Square St. Petersburg

 

1O. Nevjerovatno zapanjujući trgovi u Europi: Piazza del Duomo, Firenca

Mramorne fasade u više boja, katedrala Santa di Maria del Fiore dominira Piazza del Duomo. Katedrala Duomo dominira horizontom Firence i starim centrom grada, a veličanstvena arhitektura zadivit će vas na prvi pogled. U blizini se nalazi krstionica sv. Jovan, a Giottov zvonik je u središtu najnevjerovatnijih najljepših trgova u Evropi.

Dakle, glavna stvar koja ovu italijansku pijacu čini jednom od prekrasnih na svijetu, je arhitektura. Trg je okružen kafićima i veličanstvenim zgradama. Sa puno mjesta za sjedenje i divljenje pogledima na jedan od najljepših gradova Italije, iz svakog ugla.

Rimini do Firence vlakom

Rim do Firence vlakom

Pisa do Firence vlakom

Venecija do Firence vlakom

 

ovdje na Save A Train, rado ćemo vam pomoći da isplanirate jedan od ovih 10 zapanjujuće zapanjujući trgovi u Evropi. Vlakom možete lako putovati do bilo kojeg od ovih gradova u Evropi, od većine, ako ne i svih željezničkih stanica u Evropi.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu „10 nevjerovatno zapanjujućih kvadrata u Europi“ na svoju stranicu? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbs%2Fstunning-squares-europe%2F– (Malo spusti da vidi Embed Code)