Čas branja: 7 minut
(Zadnja posodobitev: 06/08/2021)

Fasade v svetlih barvah, the srce velikih mest v Evropi, in dom najbolj impresivnih znamenitosti na svetu, ti 10 neverjetno osupljivi kvadrati privabljajo popotnike z vseh koncev sveta. Najlepše ulice v Parizu, London, Moskva, in München vas bo pripeljal do teh spektakularnih starih mestnih trgov.

 

1. Staro mestno jedro Praga

Rokoko, Baročno, gotska arhitekturna mešanica, in kamniti pločnik ustvarjajo najlepše evropske trge. Staro mestno jedro v Pragi, prevladuje na seznamu najpomembnejših in najstarejših trgov v Evropi, od 12. stoletja.

Ko boste stali v kvadratnem središču, boste presenečeni nad lepoto, spomeniki, in znamenitosti naokoli. Vsako osupljivo mesto vam bo povedalo zgodbo iz Prage bogata zgodovina. Kvadrat je res eden izmed najlepših krajev v Pragi in brez težav bi lahko cel dan namenili samo trgu: obisk cerkve Gospe pred Tynom, Cerkev sv. Nikolaja, Palača Kinsky, in več.

Nürnberg do Prage z vlakom

Munchen do Prage z vlakom

Berlin do Prage z vlakom

Dunaj do Prage z vlakom

 

Prague's Old Town Square

 

2. Neverjetno osupljiv trg v Belgiji: Grand Place Bruselj

Gotski hotel de Ville, Mestna hiša, in njegov zvonik prevladuje nad pogledom na lepoto Grand Place v Bruslju. Ta zgradba ureja vsako sliko in razglednico, skupaj s Kraljevo hišo, kraljeva hiša.

Tako, Grand Place je osupljiv primer bogastva mesta, veličino, in blišč skozi stoletja. Ta neverjeten trg je dobro ohranjen, in a UNESCO svetovne kulturne dediščine od 1998. zato, to je središče številnih festivalov v Bruslju skozi vse leto: slavni festival cvetličnih preprog v avgustu, božično drevo, in koncerti.

Luksemburg v Bruselj z vlakom

Antwerpen v Bruselj z vlakom

Amsterdam do Bruslja z vlakom

Pariz do Bruslja z vlakom

 

Grand Place Brussels is a beauty

 

3. Markov trg, Benetke

Najnižja točka v Benetkah, edini trg v Benetkah, čudovit trg San Marco je prvi poplavljen, ko obstaja Acqua alta. zato, če še niste obiskali tega neverjetno osupljivega trga v Italiji - pohitite in najbolje v poletni sezoni.

Trg San Marco je pravokotne oblike, s kavarnami na vse strani, in na stotine turistov, ki se fotografirajo in se selfijajo s St.. Markova bazilika, Dodge's Palace, Campanile, in Museo Correr v ozadju. Tlakovana tla, okraski bazilike, ali nekaj najlepših lastnosti, da ne omenjam velikosti kvadrata. Čeprav je pri dnevni svetlobi osupljivo, vzdušje in svetloba ob sončnem zahodu naredijo trg San Marco še lepši.

Milano do Benetk z vlakom

Firence do Benetk z vlakom

Bologna do Benetk z vlakom

Treviso do Benetk z vlakom

 

Piazza San Marco In Venice

 

4. Neverjetno osupljiv trg v Rusiji: Rdeči trg Moskva

V ruskem jeziku "Rdeči trg" pomeni "Lep trg", zato ni presenetljivo, da je največji trg v Moskvi, je tudi najlepši trg. Rdeči trg je osupljivo velik, in videli boste, da so znamenite znamenitosti še večje po velikosti in lepoti.

V cvet naslikana sv. Bazilijeva katedrala, zgradba rdečega kamna v Kremlju, državni zgodovinski muzej, vsi naredijo, da je Rdeči trg videti kot slika, posneta iz stare otroške pravljice. Barve, in fasade, poleti jemljejo dih, še bolj pa na belem zasneženem ozadju pozimi.

 

The Red Square In Moscow Russia

 

5. Place de la Concorde, Pariz

Največji trg v Parizu je eden izmed 10 neverjetno osupljivi trgi v Evropi. Place de la Concorde je izhodišče za sprehod po Elizejskih poljanah, in dom zlatega obeliska s pogledom na mesto. Poleg tega, na trgu La Concorde, ki ste ga lahko občudovali 3 od čudovite fontane v Evropi, kot Fountain of the Seas.

Trg Concorde je imel skozi stoletja številna imena, s Place Luis XV na Place de la Revolution, kjer sta bili Marie Antoinette in Louis XVI giljotinirani. leta 1839 arhitekt Louis Phillipe sem sprejel nalogo, da preuredim trg, tako postane mesto lepote in ne politike. zato, danes boste videli dve najlepši fontani, Fontaine des Mers in Fountaine de Fleurs.

Amsterdam do Pariza z vlakom

London do Pariza z vlakom

Rotterdam do Pariza z vlakom

Bruselj v Pariz z vlakom

 

Fountain in Place De La Concorde, Paris

 

6. Trafalgar Square London

Nahaja se v mestu Westminster, pred Narodno galerijo, Trafalgar Square je najlepši trg v Londonu. Nelsonov stolpec je pomemben spomenik na trgu, kip, ki predstavlja bitko Trafalgar v 1805. Poleg levjih skulptur, in osupljiv vodnjak.

Trafalgar Square vsako leto privabi milijone turistov in je osrednje mesto za koncerte, kulturne prireditve, in kraji za druženje za Londončane.

Amsterdam v London z vlakom

Pariz do Londona z vlakom

Berlin do Londona z vlakom

Bruselj do Londona z vlakom

 

 

7. Marienplatz Trg München

Vse lepe ulice vodijo v srce Münchna, Trg Marienplatz. Od 1158, ta krasen trg je bil kraj, kjer lahko uživate v vsakem pomembnem dogodku v Münchnu in omamljanje arhitekture. Začenši od zlatega kipa bavarskega zavetnika, Devica Marija, in ne pozabimo na osupljive nove in stare dvorane.

Dve dvorani simbolizirata trg kot točko, kjer sta nova in starodavna zgodovina, kultura, in življenje zaživi. Ko stopite na neverjetno osupljiv Marienplatz, navdušeni ste nad slavo in lepoto bavarske mojstrovine.

Dusseldorf do Münchna z vlakom

Dresden do Münchna z vlakom

Nürnberg do Münchna z vlakom

Bonn do Münchna z vlakom

 

Above view on Marienplatz Square In Munich

 

8. Piazza Navona Rim

Nekoč domicijanski stadion, Piazza Navona je najlepši trg v Rimu. V središču, našli boste osupljiv vodnjak, z Berninijevimi skulpturami, in uprizorjeni gladiatorski boji. Ob Piazzi so trije vodnjaki: Vodnjak štirih rek, Fontana del Moro in Fontana del Nettuno.

Vendar, ime italijanskega trga, Navona, v prevodu pomeni "velika ladja", saj je bila v preteklosti poplavljena. Trg je bil nekoč kraj za lažne pomorske bitke. danes, Berninijeva Fontana di Quattro Fiumi vsak dan privabi popotnike k sliki s čudovitim vodnjakom. Vodnjak je prikaz stičišča štirih rek: Ganges, Nil, Donava, in Rio de la Plata. Cerkev svete Agneze v agoni je še ena znamenitost, ki vas bo presenetila ob obisku Piazza Navona. Vodnjak Berninijeve štiri reke je pred cerkvijo.

Milano v Rim z vlakom

Firence do Rima z vlakom

Benetke v Rim z vlakom

Neapelj v Rim z vlakom

Piazza Navona, Rome, Italy

 

9. Palace Square St.. Petersburgu

Ogromno, ogromno, in s pogledom na zimsko palačo, dvorni trg v St.. Petersburgu je eden izmed neverjetno lepih trgov v Evropi. Medtem ko lahko obiščete številne palače v Evropi, Ta zimska palača je izjemne lepote zaradi svetlih barv fasade.

Ugledna stavba ima 1500 sobe, zaseda 9 ha, zato je težko zgrešiti, in občudujem vse to. Ermitaž, stavba generalštaba, in Aleksandrov stolpec sta simbola nacionalnih in zgodovinskih dogodkov in se 8 let za gradnjo. Prva stavba je postala dom ruskih cesarjev, danes pa je to glavni javni trg v St.. Petersburgu.

 

A horse and carriage in Palace Square St. Petersburg

 

1O.. Neverjetno osupljivi trgi v Evropi: Piazza del Duomo, Firence

Marmorne fasade v več barvah, katedrala Santa di Maria del Fiore dominira na trgu Piazza del Duomo. Duomo prevladuje nad firenškim obzorjem in starim mestnim jedrom, in veličastna arhitektura vas bo navdušila že na prvi pogled. V bližini stoji krstilnica sv. Janez, in Giottov zvonik je v središču najlepših evropskih trgov.

Torej, glavna stvar, zaradi katere je ta italijanski trg ena najlepših na svetu, je arhitektura. Trg je obdan s kavarnami in čudovitimi zgradbami. Z obilico mest za sedenje in občudovanje pogledov na eno najlepših mest v Italiji, iz vsakega kota.

Rimini v Firence z vlakom

Rim v Firence z vlakom

Pisa v Firence z vlakom

Benetke v Firence z vlakom

 

tukaj na Shrani vlak, z veseljem vam bomo pomagali pri načrtovanju enega od teh 10 neverjetno osupljivi trgi v Evropi. Z vlakom lahko enostavno potujete v katero koli od teh evropskih mest, z večine, če ne celo z vseh železniških postaj v Evropi.

 

 

Ali želite na svoje spletno mesto vdelati našo objavo v spletnem dnevniku »10 neverjetno osupljivih kvadratov v Evropi«? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsl%2Fstunning-squares-europe%2F– (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)