Čas branja: 5 minut
(Zadnja posodobitev: 05/11/2022)

Očarljiva stara mestna jedra v Evropi so čudovit primer moči evropske zgodovine. Zabavne hiške, impresivne katedrale v središču mesta, dobro ohranjene palače, in osrednji kvadrati doda čarobnost evropskih mest. the 5 najbolj očarljiva stara mestna jedra v Evropi so skozi stoletja ostala nedotaknjena.

Barve, arhitektura, in legende stalno prebivajo in stojijo v vsakem mestu. Od Prage do Colmarja, Evropska mestna jedra so popolnoma vredna vašega obiska, in vsaj en dolg vikend.

 

1. Staro mestno jedro Prage, Češka

Očarljivo staro mestno jedro v Pragi je izjemno lepo. Mestni trg je precej velik, z ljubkimi bistroji, kavarne, in stojnice na živilskem trgu. Trg je idealen kraj za opazovanje ljudi, degustacija Češko pivo, in vložene klobase med čakanjem na razstavo astronomske ure. Vrhunec starega mestnega jedra je, seveda, astronomski stolp. Zato ne bodite presenečeni, ko boste na trgu vsako okroglo uro videli množice turistov, ki se zbirajo na trgu.

Posebnost očarljivega starega mestnega jedra v Pragi je lepe pisane zgradbe. Baročni slog cerkev sv. Nikolaja in gotska cerkev Matere Božje iz 14. stoletja pred Tynom, ne smete zamuditi. Staro mestno jedro v Pragi je tudi kraj, kjer je Poteka božična tržnica, in očarljivo mestno jedro se spremeni v osupljivo pravljico.

Cene vlakov od Nürnberga do Prage

Cene vlakov Munchen - Praga

Cene vlakov Berlin - Praga

Cene vlakov Dunaj - Praga

 

charming old city centers in Prague

 

2. Salzburg, Avstrija

Očarljivo staro mestno jedro Salzburga je izjemno lepo in edinstveno. Mešanica italijanske in nemške arhitekture, Slogi srednjega veka do 19. stoletja, ustvarite eno najbolj očarljivih mestnih središč v Evropi. Salzburg, znan tudi kot Altstadt je Unescova svetovna dediščina stran in čudovit enodnevni izlet z Dunaja, dostopen z vlakom.

Srce starega mestnega jedra v Salzburgu je prinčev stari dom, država Residenz 180 sobe. Na trgu Residenz lahko uživate v čudoviti božični tržnici v Zalsburgu, in koncerti glasbe v živo. tudi, obvezno se sprehodite po starem mestnem jedru, do Residenza vodnjak, Mozartov dom iz otroštva, in salzburška katedrala.

Mesto Salzburg leži severno od Alp, s konicami, in kupole v ozadju. Reka prečka eno najbolj dobro ohranjenih starih mest v Evropi in doda pogled na razglednice.

Cene vlakov od Münchna do Salzburga

Cene vlakov od Dunaja do Salzburga

Cene vlakov za Gradec do Salzburg

Cene vlakov od Linza do Salzburga

 

 

3. Staro mestno jedro Brugesa, Belgija

Brugge, ali kot ga vsi poznamo, Bruges, je še eno čudovito mesto z očarljivim starim mestnim jedrom. Nekoč dom Vikingov, danes je eden od evropskih skritih draguljev. Rabljeni’ ozke uličice in tlakovanih ulicah, barvni domovi, in kanali ga uvrščajo med Unescovo dediščino.

Ko se potepate po starem mestnem jedru Brugesa, opazili boste trgovine, ki ponujajo čudovite čipke. Rabljeni’ čipke so znane po vsem svetu, tako poleg tega, da prinaša ljubke slike, čipke bodo čudovit spominek, ki ga lahko prinesete iz Brugesa.

Bruges je dostopen z javnim prevozom iz Bruslja, in mesto lahko raziščete s kočijo, peš, ali z a vožnja s čolnom. Markt je odličen kraj za začetek potovanja skozi stoletja, in nadaljujemo do izjemnega zvonika v Bruggeu, in cerkev Gospe Bruges. Če želite občudovati očarljivo staro mestno jedro od zgoraj, potem zvonik ponuja izjemne razglede.

Cene vlakov Amsterdam - Bruges

Cene vlakov Bruselj - Bruges

Cene vlakov Antwerpen - Bruges

Cene vlakov iz Genta v Bruges

 

Bruges Belgium canal and pretty houses

 

4. Colmar, Francija

Očarljivo staro mestno jedro Colmarja je eno najlepših krajev za obisk v Alzaciji. Staro mestno jedro je eno najbolj ohranjenih starih mestnih središč v Evropi. Hiše’ fasade so ohranile svoj čar in lepoto, podobno razglednicam, iz srednjeveških časov, in v razkošni arhitekturi lahko opazite zgodnjerenesančne elemente.

Colmar je obdan z vinogradi, in značilno za stara mestna jedra, našli boste čudovito cerkev Saint-Martin. Še ena stvar, ki je ne smete zamuditi, so Male Benetke v Colmarju, kjer boste našli zabavne restavracije, mostovi, in kanale za raziskovanje.

V majhnem mestu Colmar je na voljo veliko nastanitvenih možnosti, lahko pa uživate tudi v starem mestnem jedru v Colmarju, na enodnevni izlet iz Strasburga. Čudoviti vinogradi so popoln izgovor za Francoze mestni odmor in vikend odhod.

Cene vlakov od Pariza do Colmarja

Cene vlakov Zurich - Colmar

Cene vlakov od Stuttgarta do Colmarja

Cene vlakov iz Luksemburga v Colmar

 

colmar old city center in the winter

 

5. Staro mestno jedro Firenc, Italija

Katedrala v Firencah, s stolpom in katedralo, vladajo staremu mestnemu jedru Firenc v šarmu, veličino, in lepota. Staro mestno jedro v Firencah je eno izmed 5 najbolj očarljiva in presenetljivo lepa v Evropi. Vaše izhodišče do te Unescove svetovne dediščine se začne od Piazza del Duomo do Piazza Della Signoria.

Če ste navdušeni nad odkrivanjem več Firenc, potem nadaljujte do galerije Uffizi in vrtov Boboli. Ni boljšega načina spoznavanja zgodovine in kulture mesta skozi stoletja kot z umetnostjo. Firence so čudovito italijansko mesto, kjer lahko zgrabite panini, tik pred Duomo. Če imaš čas, nato se povzpnite na vrh katedrale Duomo, za prekrasno stališča enega najlepših mest v Italiji.

Staro mestno jedro Firenc je enodnevni izlet iz Benetk. Vendar, bi se morali posvetiti vsaj 2 cel dan za raziskovanje krajev in draguljev Firence.

Cene vlakov od Firenc do Milana

Cene vlakov od Firenc do Benetk

Milano do Firenc cene vlakov

Cene vlakov od Benetk do Milana

 

Charming Florence Italy

 

Če želite potovati nazaj v preteklost v srednjeveško dobo in renesanso, potem te 5 stara mestna jedra v Evropi so idealen načrt potovanja. tukaj na Shrani vlak, z veseljem vam bomo pomagali načrtovati potovanje do teh najbolj očarljivih starih mestnih središč z vlakom.

 

 

Ali želite na svoje spletno mesto vdelati našo objavo v spletnem dnevniku »5 najbolj očarljivih starih mestnih središč v Evropi«? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcharming-old-city-centers-europe%2F%3Flang%3Dsl – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)