Olvasási idő: 5 percek
(Utoljára frissítve: 05/11/2022)

Az európai bájos régi városközpontok csodálatos példája Európa történelmének erejéről. Szép kis házak, lenyűgöző katedrálisok a város központjában, jól megőrzött paloták, és központi terek egészítse ki az európai városok varázsát. az 5 Európa legbájosabb régi városközpontjai az évszázadok során sértetlenek maradtak.

A színek, építészet, és a legendák folyamatosan laknak és állnak minden városban. Prágától Colmarig, Európa óvárosainak központjai teljesen meglátogatják, és legalább egy hosszú hétvége.

 

1. Prága régi városközpontja, Cseh Köztársaság

Prága bájos régi városközpontja rendkívül szép. A városközpont tér elég nagy, kedves bisztrókkal, kávézók, és élelmiszerpiaci standok. A tér tökéletes hely az emberek nézésére, ízlelés Cseh sör, és savanyított kolbászokat várva a csillagászati ​​óra műsorára. A régi városközpont fénypontja az, természetesen, a csillagászati ​​torony. Tehát ne csodálkozzon, amikor turisták tömegét látja összegyűlni a téren minden köróránként.

Prága hangulatos óvárosának különlegessége az gyönyörű színes épületek. Barokk stílus templom Szent. Nicholas és a gótikus 14. századi Miasszonyunk temploma Tyn előtt, nem szabad kihagyni. Prága régi városközpontja is itt található Karácsonyi vásár zajlik, és a bájos városközpont lenyűgöző mesévé alakul át.

Nürnberg és Prága között

München és Prága között

Berlin és Prága között Vonat árak

Bécs és Prága között Vonat árak

 

charming old city centers in Prague

 

2. Salzburg, Ausztria

Salzburg bájos régi városközpontja kivételesen szép és egyedi. Az olasz és a német építészet keveréke, A középkor és a 19. század stílusai, hozza létre Európa egyik legbájosabb városközpontját. Salzburg, más néven Altstadt a UNESCO világörökség oldal és egy csodálatos kirándulás Bécsből, vonattal megközelíthető.

Salzburg régi városközpontjának szíve a herceg régi otthona, Residenz állam 180 szobák. A Residenz téren élvezheti Zalsburg gyönyörű karácsonyi vásárát, és élő zenei koncertek. Is, feltétlenül járkáljon az óváros központjában, a Residenzhez szökőkút, Mozart gyermekkori otthona, és a salzburgi székesegyház.

Salzburg városa az Alpoktól északra található, a tornyokkal, és a háttérben kupolák. Egy folyó keresztezi Európa egyik legjobban megőrzött óvárosát, hozzáadva a képeslapra nyíló kilátást.

München és Salzburg között

Bécs és Salzburg közötti vonat árak

Graz és Salzburg között

Linz és Salzburg között

 

 

3. Bruges óváros központja, Belgium

Brugge, vagy ahogy mindannyian tudjuk Bruges, egy másik csodálatos város, egy bájos, régi városközponttal. Egyszer a vikingek otthona, ma az Európa egyik rejtett gyöngyszeme. Használt’ keskeny sikátorok és macskaköves utcákon, színes otthonok, és a csatornák miatt az UNESCO örökség része.

Amikor Bruges régi városközpontjában jársz, észrevesz kis boltokat, amelyek gyönyörű csipkét kínálnak. Használt’ csipke híres az egész világon, tehát amellett, hogy kedves képeket hoz, a csipke csodálatos ajándéktárgy lesz, amelyet Bruges-ból hozhat.

Brugge tömegközlekedéssel elérhető Brüsszelből, és hintóval fedezheti fel a várost, gyalog, vagy a hajóútra. A Markt remek hely az út megkezdéséhez a korokban, és folytassa a figyelemre méltó Bruges-i haranglábat, és a Bruges-i Szűzanya-templom. Ha felülről szeretné megcsodálni a bájos óváros központját, akkor a harangláb torony kivételes kilátást nyújt.

Amszterdam és Brugge között

Brüsszel és Brugge között a vonat ára

Antwerpen és Brugge közötti vonatárak

Gentből Brugesbe vonatárak

 

Bruges Belgium canal and pretty houses

 

4. Colmar, Franciaország

Colmar bájos, régi városközpontja Elzász egyik legszebb látnivalója. A régi városközpont Európa egyik leginkább megőrzött régi városközpontja. A házak’ a homlokzatok megőrizték képeslapszerű varázsukat és szépségüket a középkorból, és felfedezheti a kora reneszánsz elemeket a pompás építészetben.

Colmart szőlőültetvények veszik körül, és jellemzően az óváros központjaira, megtalálja a gyönyörű Saint-Martin templomot. Egy másik dolog, amelyet nem szabad kihagyni, a Colmari Kis Velence, ahol furcsa kis éttermeket talál, hidak, és felfedezendő csatornák.

Rengeteg szálláslehetőség kínálkozik Colmar kisvárosában, de élvezheti Colmar régi városközpontját is, egynapos kiránduláson Strasburgból. A csodálatos szőlőültetvények tökéletes kifogást jelentenek a franciák számára városszünet és hétvégi kiruccanás.

Párizs és Colmar közötti vonat árak

Zürich és Colmar vonatainak árai

Stuttgart és Colmar vonatainak árai

Luxemburg és Colmar vonatok árai

 

colmar old city center in the winter

 

5. Firenze régi városközpontja, Olaszország

A firenzei dóm, tornyával és székesegyházával, uralkodj bájosan Firenze óvárosának központjában, nagyszerűség, és a szépség. Firenze régi városközpontja az egyik 5 legbájosabb és feltűnően szép Európában. Az UNESCO világörökség részét képező kiindulópont a Piazza del Duomo-tól a Piazza Della Signoria-ig kezdődik.

Ha szívesen fedezné fel Firenzét, akkor folytassa az Uffizi Képtárat és a Boboli Kertet. Nincs jobb módja annak, hogy megismerjék a város történetét és kultúráját az évszázadok során, mint a művészet révén. Firenze csodálatos olasz város, ahol megfoghat egy paninit, közvetlenül a Dóm mellett. Ha van időd, majd mássz fel a Dóm tetejére, mert lélegzetelállító kilátás Olaszország egyik legszebb városa.

Firenze régi városközpontja a egynapos kirándulás Velencéből. azonban, szentelnie kellene legalább 2 teljes napokat firenzei helyszínek és gyöngyszemek felfedezéséhez.

Firenze és Milánó vonatárak

Firenze és Velence közötti vonat árak

Milánó és Firenze vonatárak

Velence és Milánó vonatárak

 

Charming Florence Italy

 

Ha vissza akarsz utazni az időben a középkorba és a reneszánszba, akkor ezek 5 Európa régi városközpontjai az ideális útvonal. Itt a Ments meg egy vonatot, örömmel segítünk Önnek abban, hogy vonattal megtervezze utazását ezekbe a legbájosabb régi városközpontokba.

 

 

Szeretné beágyazni webhelyére az „5 legbájosabb óvárosi központ Európában” blogbejegyzésünket? Vagy vegyük a képeket, szöveget, majd ad nekünk hitelt egy linket, hogy ezt a blogbejegyzést. Vagy kattintson ide: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcharming-old-city-centers-europe%2F%3Flang%3Dhu – (Lapozzunk lefelé egy kicsit, hogy az embed kódot)