Vrijeme čitanja: 6 zapisnik
(Zadnja izmjena: 23/01/2021)

Vozite se vlakom do savršenog odredišta za gradske pauze ili kupovina, najčudesniji glavni gradovi u Evropi imaju sve. Buvlja pijaca su tamo gde su retro i moderna, sadašnjost i istorija, dođite zajedno, gdje se pojavljuju velike stvari, i naše 7 najbolji buvljaci u Evropi su savršen primjer.

Ako ste strastveni u kupovini, a posebno za vintage kolekcionarstvo, onda ovi 7 najbolja buvlja pijaca u Evropi biće ostvarenje snova. Jednostavno slijedite naš krajnji vodič za buvljake u Evropi, i zgrabite a veliki kofer!

 

1. Minhenska buvlja pijaca

Ako idete prema Bavarskoj za Evropski praznici u proljeće, i traže neka svježa starinska blaga, tada ćete zavoljeti ogromnu minhensku buvljak. Ova sjajna buvlja pijaca obilježava proljetni festival i održava se jednom godišnje.

Biće gotovo 2000 dobavljači, sa nevjerojatnom berbom, poput Louis Vuitton torbe po smiješnim cijenama. stoga, vjerovatno biste trebali razjasniti tu subotu za buvljak Riesen-Flohmarkt Theresienwiese u Minhenu. dodatno, dođite s jasnim popisom za kupovinu, i budite tamo što prije možete. Vrata se otvaraju u 4 am, i nećete biti jedina rana ptica!

Cijene vlakova Dusseldorf - München

Dresden - München cijene vlakova

Cijene vlakova od Nirnberga do Minhena

Cijene vlakova od Bonna do Minhena

 

Knjige na minhenskom buvljaku

 

2. Buvljak u Amsterdamu

U slučaju da niste znali, Amsterdam je grad sa bogatom trgovačkom istorijom. stoga, nije iznenađenje da je jedno od najboljih buvljaka u Europi u Amsterdamu. Jednom godišnje, živopisne ulice u Amsterdamu, pretvoriti u tržište pod otvorenim nebom, gdje možete kupiti i upiti nevjerovatnu atmosferu u jednom od najveći gradovi u Evropi.

Jednom godišnje, kao proslava na Dan kralja, kanali i aleje Amsterdama pretvaraju se u ogromno buvljak. Chic vintage, umjetnost, gadgeti, i ostalo polovno blago čekat će vas na ovoj strašnoj buvljaku.

Kada? 6 sam na 8 popodne 27. aprila.

Bremen za Amsterdam cijene vlakova

Cijene vlakova od Hannovera do Amsterdama

Cijene vlakova Bielefeld - Amsterdam

Cijene vlakova od Hamburga do Amsterdama

 

Vrijmarkt Amsterdam Holandija

 

3. Grande Braderie De Lille

Najveće i najpoznatije buvljak u Francuskoj, buvljak Grande Braderie de Lille bit će domaćin 10,000 dobavljači.

Buvlja pijaca u Lilleu najveći je događaj u godini i održava se prvog vikenda u septembru. Ako se bavite berbom, i retro predmeta, onda je bolje da rezervirate kartu za Lille za septembar 4th– 5th, za berbu ekstravaganze.

Rečeno je, da će vas odvesti blizu 40 sati samo da bih prošao kroz sve tribine, i to bez zaustavljanja i kupovine.

Nekoliko korisnih fraza koje treba zadržati & naučiti:

„Koja je vaša najbolja cijena?”- Koja je vaša najbolja cijena?

„Kuponi la poire en Deux“ - Upoznajmo se u sredini / dogovorimo se

"Dogovor!”- Dogovor!

Kako doći? Uzmi sat vremena Putovanje vlakom TGV iz Pariza.

Cijene vlakova od Pariza do Rouena

Cijene vlakova od Pariza do Lillea

Rouen za Brest cijene vlakova

Rouen do Le Havre Cijene vlakova

 

4. Tržnica Portobello Road u Londonu

Najbolja buvlja pijaca u Engleskoj događa se svaki dan na pijaci Portobello u Londonu. Moda, antikvitete, hrana, a polovno blago čekat će vas svakog dana u tjednu, ali budite spremni za pojačanje energije i boja u subotu.

tako, nakon dana antikviteta, možete zgrabiti ukusno povrće, sir, i druge poslastice za brzi ručak prije nego što nastavite sa vintage potragom na modnoj pijaci na Westwayu. Posjeta tržnici Portobello Road jedna je od najboljih stvari u Londonu, i trebali biste posvetiti cijeli dan ovom buvljaku i orijentiru Londona.

Amsterdam do London Train Cene

Cijene vlakova od Pariza do Londona

Cijene vlakova od Berlina do Londona

Cijene vlakova od Brisela do Londona

 

Vinil ploče na buvljaku Portobello Road u Londonu

 

5. Pariška buvlja pijaca

Kad pomislimo na Pariz, odmah zamišljamo atmosferu. Poseban, misteriozan, drevni, kraljevski svi mi padaju na pamet u odnosu na Pariz, i na njenu neverovatnu buvljak.

Pariško buvljak jedno je od najboljih buvljaka u Evropi zahvaljujući rijetkom blagu koje skriva. Afrička umjetnost, vintage ukrasni komadi, i odjeća su samo neke stvari koje ćete pronaći na ovom ogromnom buvljaku.

Ako želite sa sobom ponijeti mali komadić Pariza, tada je pariška buvlja pijaca mjesto za kupovinu. Počinjete svoju potragu dalje Rue des Rosiers, glavna ulica, i siđite dolje kako biste izašli na odvojena tržišta.

Kada? Subota-ponedjeljak

Kako doći? Uzmi metro, krenite na Porte de Clignancourt on Line 4, i slijedite gužvu prema velikom betonskom nadvožnjaku.

Cijene vlakova od Amsterdama do Pariza

London - Pariz cijene vlakova

Cijene vlakova od Rotterdama do Pariza

Cijene vlakova od Brisela do Pariza

 

Prekrasna buvlja pijaca u Parizu

 

6. Briselsko tržište lopti

Jedino buvljak koji je otvoren 365 dana u godini, tržište lopti u Briselu, je ujedno i najveći u Belgiji.

U srcu okruga Marolles, pronaći ćete vintage ploče, i rijetke knjige položene na deke. U obližnjim ulicama, pronaći ćete polovne i antikvarnice.

Kada? Najbolje vrijeme za pohod na blago je četvrtak i petak.

Gde? Place du Jeu de Balle, Brisel

Cijene vlakova od Luksemburga do Brisela

Cijene vlakova od Antwerpena do Brisela

Cijene vlakova od Amsterdama do Brisela

Cijene vlakova od Pariza do Brisela

 

Briselsko tržište lopti

 

7. Milano

U Milanu postoji nekoliko buvljaka, i to ne čudi jer je to modna prijestolnica svijeta. Mercatone dell’Antiquariato je najveća buvlja pijaca u Milanu i održava se poslednje nedelje u mesecu. Tamo će biti 380 štandovi sa starinskim namještajem i vintage odjećom, čekam te.

kako god, najtiša buvlja pijaca u Milanu je Istočna pijaca. Ako tražite kolekcionarske predmete ili moderna umjetnička djela, zaljubit ćete se u buvljak Istoka. pored, možete popiti ručak ili pivo na DJ setu, dok lutate po hladnim tržnicama. Jednom kada uskočite, nećete željeti ikada napustiti ovo retro & vintage party.

Gde? Via Mecenate, 84

Kada? Svake nedjelje

Kako doći do Istočne pijace u Milanu? Krenite linijom metroa M2

Cijene vlakova od Firence do Milana

Cijene vlakova od Firence do Venecije

Milano do Firence cijene vlakova

Cijene vlakova od Venecije do Milana

 

Milanska buvljačka odeća

 

zaključak

Evropa je očaravajući spoj retro i modernog, koji dolaze da žive na najneverovatnijim buvljacima. Putovanje u Europu neće biti potpuno ako dan ne provedete u jednom od najboljih 7 buvljaci u Evropi. štaviše, povratak kući bez najmanje 1 komad berbe je kao da uopće niste nikada posjetili Europu.

 

ovdje na Save A Train, rado ćemo vam pomoći da isplanirate putovanje do njih 7 obučavaju najbolje buvljake u Evropi.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu „7 najboljih buvljaka u Evropi“ na svoju web lokaciju? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-flea-markets-europe%2F%3Flang%3Dbs - (Malo spusti da vidi Embed Code)