Bestel een treinkaartje NU

Blogpost

Waar kan je vieren Purim In maart

Leestijd: 7 notulen
(Laatst geupdate op: 14/08/2020)

Joodse Mardi Gras iedereen? invoeren Carnaval Poerimfeest! vieren Purim op de 14e en 15e dag van Adar, de twaalfde maand van de Joodse kalender die samenvalt met maart. Purim heeft een carnavaleske sfeer, met mensen ofwel het dragen van hun beste Sabbath kleding of fancy dress - met koning Xerxes, Vashti, Koningin Esther, Mordechai en Haman tot de meest populaire kostuums. Waar kun je deelnemen aan de pret? Dit zijn de beste steden joodse Carnival Purim vieren maart.

 

purim masker

Wat is Purim?

Als u niet bekend bent met Purim, laat ons u verlichten. met kostuums, , Wild en veel drinken, Poerim is één van het Jodendom meest rauwe vakantie. Je zult weten mooi Esther dwarsbomen kwaad Haman plannen, de gewoonte van dronkenschap en wat hamantaschen zijn. Maar we raden zijn er een paar dingen over dit vakantie dat zal u verrassen en zal goed zijn om te weten of u bent planning op het bundelen van de festiviteiten en vieren Purim.

Genua naar Milaan met de trein

Rome naar Milaan met de trein

Bologna naar Milaan met de trein

Florence naar Milaan met de trein

 

Wie is Esther?

Het boek van Esther vormt de basis van Purim. Het verhaal volgt Esther, die wordt gekozen om de vrouw en koningin van koning Ahasveros verondersteld om Xerxes I van Perzië te zijn.

Als adviseur van de koning, Haman, haalt hem over om alle Joden in het rijk vermoorden, Koningin Esther neef en aangenomen vader, Mordecai, doet een beroep op haar om gebruik maken van haar invloed aan de bloedige van plan te stoppen.

Het verhaal wordt verteld in het boek Esther, zogenaamde Megillah, en eindigt met Haman opknoping en het Joodse volk gered.

Brussel naar Amsterdam met de trein

Londen naar Amsterdam met de trein

Berlijn naar Amsterdam met de trein

Parijs naar Amsterdam met de trein

 

Interessante feiten over Purim:

Hier is een koele conversatie starter. Wist je dat Esther was een vegetarisch (of tenminste een flexitarian). Volgens de Midrasj, terwijl de koningin Esther leefde in het hof van koning Ahasveros, volgde ze een vegetarisch dieet dat voornamelijk bestaat uit peulvruchten, zodat ze niet de wetten van kashrut zou breken(spijswetten). Om deze reden, Er is een traditie van aan het eten bonen en erwten als je Purim vieren. (Ten slotte, zult u iets gezonds nodig heeft na alle drank en hamantaschen)

Brussel naar Antwerpen met de trein

Amsterdam naar Antwerpen met de trein

Lille naar Antwerpen met de trein

Parijs naar Antwerpen met de trein

 

 

krijg Wrapping:

Als dit festival al niet geweldig genoeg klonk, krijgen we nu cadeautjes te! Het vers in het boek Esther over mishloach manot bepaalt dat we moeten sturen geschenken aan elkaar, niet alleen geschenken te geven aan elkaar. Als gevolg, is het beter om uw pakketten van goodies te sturen naar een vriend via een messenger, dan geef hen ronduit. Iedereen kan fungeren als een go tetween, dus voel je vrij om de postdienst of zelfs dat aardige vent te werven in de lift om u te helpen uw giften te leveren.
Gemak? Wij vinden het leuk!

Milaan naar Turijn Treinen

Comomeer naar Turijn Treinen

Genoa naar Turijn Treinen

Parma naar Turijn Treinen

 

Het boek van Esther is de enige bijbelse boek dat niet God naam bevat:

Het boek van Esther maakt ook geen verwijzingen naar de Tempel, tot gebed, of de Joodse praktijken, zoals Joods dieetregels [het houden van kosher].

Salzburg naar Wenen Treinprijzen

München naar Wenen Treinprijzen

Graz naar Wenen Treinprijzen

Treinprijzen Praag naar Wenen

 

We zijn niet meer dan Hamantaschen gewoon nog niet ...

Ze driehoekig gevormd en werd naar verluidt ontworpen Haman hat symboliseren, oren of zakken. Of iets een beetje meer vrouwelijke. Sommigen zeggen dat deze cookies vertegenwoordigen Haman oren (de Hebreeuwse naam voor hen, Haman oznei, betekent dat alleen deze), en verwijzen naar een gewoonte van het afsnijden van een criminelen oren voor zijn executie. De drie hoeken geven de drie aartsvaders wiens macht verzwakt Haman en versterkten Ester de Joden slaan. Nog een andere theorie: Omdat het Duitse woord zak betekent “pouch” of “pocket,”De cookies kan betekenen Haman zakken en het geld dat hij aangeboden de koning om toestemming om de Joden te doden.

Bremen naar Berlijn Treinen

Treinprijzen Leipzig naar Berlijn

Trein van Hannover naar Berlijn

Treinprijzen Hamburg - Berlijn

 

Op het gebied van voedsel als je vieren Purim:

oznei haman in purim

driehoekige Treats

Voor Asjkenazische joden, misschien wel de meest wijdverbreide food traditie Poeriem eet driehoekige voedingsmiddelen zoals kreplach en hamantashen gebak. Kreplach een pasta driehoek gevuld met gehakt of kip. Hamantashen zijn driehoeken van deeg rond een vulling vaak gemaakt met data of maanzaad.

Een van de meest populaire verklaringen voor deze traditie is dat deze driehoekig voedingsmiddelen vertegenwoordigen Haman drie in het nauw gedreven hoed. Echter, want het is betoogd dat deze stijl van de muts was niet populair in deze periode, er zijn een heleboel andere, minder bekende verklaringen voor waarom we eten driehoekige voedsel bij Purim.

Treinprijzen Berlijn naar München

Treinprijzen Frankfurt naar München

Trier naar München Treinen

Stuttgart naar München Treinprijzen

 

Sprekend Turkije

Koning Ahasveros regeerde van India naar Ethiopië, van “Gooi het Kush.” in het Hebreeuws, het woord wandelen : zowel “Indië” en “Turkije.” Dus, sommige mensen eten kalkoen wanneer ze Purim vieren. Anderen eten Ethiopische gerechten zoals Ethiopische linzen. Om een ​​kalkoen schotel te nemen in uw Purim maaltijd, proberen gebraden kalkoen met gekarameliseerde ui balsamico jus of panko korst kalkoen koteletten met cranberry en perenchutney.

Trein van Nantes naar Bordeaux

Treinprijzen Parijs naar Bordeaux

Treinprijzen Lyon naar Bordeaux

Marseille naar Bordeaux Treinprijzen

 

Going Vegetarisch

Om te Kosher, Koningin Esther aten een vegetarisch dieet terwijl het leven van King Achasjverosj Paleis. In haar eer, veel mensen serveren een vleesloze maaltijd voor hun Purim feest. Esther dieet bestond uit noten, zaden, granen, en peulvruchten. Dit is een verklaring achter de gewoonte om maanzaad eten tijdens de vakantie, die opduiken meest iconically in Ashkenazi hamantaschen als vulling mohn.

 

Dit All Sounds Familiar ...

vieren kostuum Purim festiviteiten

 

Als deze beschrijving van Purim klinkt bekend, dat is omdat het is alsof er niets zozeer als Mardi Gras.

Purim en Mardi Gras elk vallen precies een maand voor een belangrijke, misschien de grote religieuze naleving van hun respectieve tradities. elke serveert, paradoxaal, als een kluchtige inleiding tot een periode van diepe religieuze ernst. voor christenen, de overmaat aan Vette Dinsdag dient als een uitlaat voor zelf bewering en zelfbevrediging voordat de termijn van Lent, met zijn lange periode van zelfverloochening en zelfs zelf versterving.

Purim wordt gezien als poort aan de hectische maar diep ernstige en veeleisende periode. De voorbereiding van het Pascha dat de ochtend gewoonlijk begint na Purim.

Treinprijzen Frankfurt naar Keulen

Treinprijzen Brussel naar Keulen

Treinprijzen Wenen - Keulen

Treinprijzen van Hannover naar Keulen

 

Waar Purim activiteiten in heel Europa Vier

Nu dat we u de details gegeven, laten we u waar u de actie te vinden vertellen!

 

Purim in Boedapest:

Boedapest maart viert het eind van de winter koud met veel goede voorjaar festivals om van te genieten. Zaterdag en zondag zijn bijzonder geladen In maart. Diverse locaties en evenementen te vieren Purim in Boedapest. verder, diverse synagogen in Boedapest met inbegrip van de grootste Dohany Street Synagogue. voorts, Balint House het buurthuis voor Joodse burgers in Boedapest zal gastheer evenementen voor Purim.

 

Purim in Zürich:

Nu Georganiseerd voor het tweede jaar op rij van Ariel – Union of Jewish Students Genève. Eigenlijk, er zijn meer dan 300 studenten en jonge volwassenen uit de volgende landen: Zwitserland, Frankrijk, België, Oostenrijk, en vele andere plaatsen. Deze Purim-feestgangers zullen samenkomen om Purim samen te vieren tijdens een uniek evenement weekend in Zürich. Voor kaartjes en nog veel meer info, ga naar ARIEL Facebook-pagina.

Interlaken naar Zürich Treinprijzen

Luzern naar Zürich Treinprijzen

Treinprijzen Lugano naar Zürich

Treinprijzen Genève naar Zürich

 

Purim in Parijs:

Dit jaar, vieren Purim in Parijs. The City of Lights, De stad van de liefde, De Stad van Kunst. Het is nu ook de stad van de ongelooflijke Young Jewish Morristown Purim Party! Kom samen met uw meest elegante Parijse Purim kledij. Jij kan vind deze partij in het prachtige Mayo Performing Arts Center in Morristown. Het evenement is catering Voor jonge joodse Professionals leeftijd 21 naar 39. Krijg kaartjes HIER

Treinprijzen Brussel - Parijs

Treinprijzen Londen - Parijs

Treinprijzen Marseille naar Parijs

Treinprijzen Amsterdam - Parijs

 

Purim in Londen:

Kom door je kijken glas boek een ticket naar een thema-Purim Tea Party. Hosted op het prachtige Aubrey Park Hotel in The Garden Room op zondag 17 maart, 2019 op 03:00. Geniet van goed gezelschap, eet veel stoute dingen en win prijzen. Het wordt steeds vreemder en vreemder. Het ticket prijs is inclusief koffie / thee, cakes, scones, en sandwiches... en hamantaschen! Krijg kaartjes HIER

Treinprijzen Amsterdam - Londen

Treinprijzen Rotterdam - Londen

Treinprijzen Parijs naar Londen

Treinprijzen Brussel - Londen

 

 

Het bereiken van uw favoriete plek om te feesten voor Purim is eenvoudig met de trein. hoofd net op over aan SaveATrain en de aankoop van een ticket in een paar minuten, zonder vervelende kosten!

 

Wilt u onze blog post op uw site insluiten, kunt u ofwel nemen onze foto's en tekst en geef ons een krediet met een link op deze blog post, of u klikt hier: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcelebrate-purim%2F%3Flang%3Dnl - (Scroll een beetje naar beneden naar de embed code te zien)

Copyright © 2021 - Save A Train, Amsterdam, Nederland
Vertrek niet zonder een cadeau - Get Coupons en nieuws !