Bestill en togbillett NÅ

Blogg innlegg

Hvor kan du feire Purim i mars

Lesetid: 7 minutter
(Sist oppdatert: 14/08/2020)

Jødisk Mardi Gras noen? Tast inn karneval Purim! feire Purim på det 14. og 15. dager Adar, den tolvte måneden i den jødiske kalenderen som sammenfaller med mars. Purim har et karneval aktig atmosfære, med folk enten iført sine beste Sabbath klær eller fancy kjole - med kong Xerxes, Vashti, Queen Esther, Mordekai og Haman blant de mest populære kostymer. Hvor kan du bli med på moroa? Dette er de beste byer for å feire jødiske Carnival Purim mars.

 

Purim maske

Hva er Purim?

Hvis du ikke er kjent med Purim, la oss opplyse deg. med kostymer, , Spill og massevis av drikkevann, Purim er en av jødedommen mest hes ferien. Du vil vite vakre Esther ødela onde Hamans planer, skikken med å drikke seg full og hva Hamantaschen er. Men vi gjetter det er et par ting om dette ferie som kan overraske deg og vil være godt å vite hvis du er planlegger på å bli med i festlighetene og feire Purim.

Genova til Milan med Tog

Roma til Milano med tog

Bologna til Milan med tog

Firenze til Milano med tog

 

Hvem er Esther?

Esters bok danner grunnlaget for Purim. Historien følger Esther, som er valgt til å være kona og dronningen av kong Ahasverus antas å være Xerxes I av Persia.

Når kongens rådgiver, Haman, overtaler ham til å drepe alle jøder i riket, Queen Esther fetter og vedtatt far, Mordekai, oppfordrer henne til å bruke sin innflytelse å stoppe den blodige plan.

Historien er fortalt i Esters bok, kjent som Meggilahen, og slutter med Haman hengende og det jødiske folk blir frelst.

Brussel til Amsterdam med Tog

London til Amsterdam med tog

Berlin til Amsterdam med tog

Paris til Amsterdam med Tog

 

Interessante Fakta om Purim:

Her er en kul samtale forrett. Visste du at Esther var en vegetarianer (eller i det minste en flexitarian). Ifølge Midrash, mens dronning Ester levde i hoffet til kong Ahasverus, hun fulgte en vegetarisk diett bestående hovedsakelig av belgfrukter, slik at hun ikke ville bryte lovene i Kasjrut(kosttilskudd lover). Av denne grunn, det er en tradisjon for spiser bønner og erter når du feire Purim. (Tross alt, du trenger noe sunt etter all spriten og Hamantaschen)

Brussel til Antwerpen med tog

Amsterdam til Antwerpen med tog

Lille til Antwerpen med tog

Paris til Antwerpen med Tog

 

 

Få innpakning:

Hvis denne festivalen ikke høres imponerende nok allerede, vi nå får gaver for! Verset i Esters bok om mishloach Manot fastslår at vi skal sende gaver til hverandre, ikke bare gi gaver til hverandre. Som et resultat, det er bedre å sende pakker med godbiter til en venn via en budbringer, enn å bare gi dem regelrett. Alle kan fungere som en go tetween, så gjerne rekruttere postgangen eller at hyggelig fyr i heisen for å hjelpe deg med å levere dine gaver.
convenience? Vi liker det!

Milano til Torino Togene

Lake Como til Torino Togene

Genoa til Torino Togene

Parma til Torino Togene

 

Esters bok er den eneste bibelske bok som ikke inneholder Guds navn:

Esters bok gjør heller ingen referanser til Temple, til bønn, eller til jødiske praksis som Kasjrut [holde kosher].

Salzburg til Wien Togpriser

Tog til München til Wien

Graz til Wien Togpriser

Tog til Prag til Wien

 

Vi er ikke over Hamantaschen ennå ...

De trekantet og ble sagt å være utformet for å symbolisere Haman hat, ører eller lommer. Eller noe litt mer kvinnelig. Noen sier disse informasjonskapslene representere Hamans ører (det hebraiske navnet for dem, Haman oznei, betyr nettopp dette), og henviser til en skikk å kutte av en kriminelle ørene før henrettelsen. De tre hjørnene representerer de tre fedrene der effekt svekket Haman og ga styrke til Ester for å lagre jødene. Enda en teori: Fordi det tyske ordet lomme betyr “pose” eller “lomme,”Cookies kan bety Hamans lommer og pengene han tilbudt kongen om tillatelse til å drepe jøder.

Bremen til Berlin Togene

Leipzig til Berlin Togpriser

Hannover til Berlin Togpriser

Hamburg til Berlin Togpriser

 

På temaet mat når du feire Purim:

oznei Haman i Purim

trekantede Treats

For askenasiske jøder, kanskje den mest utbredte mattradisjon på Purim er å spise trekantformet matvarer som kreplach og hamantashen bakverk. Kreplach er en pasta trekant fylt med kjøttdeig eller kylling. Hamantashen er trekanter wienerbrøddeig som omgir et fyll ofte laget med datoer eller valmuefrø.

En av de mest populære forklaringene på denne tradisjonen er at disse trekantede matvarer representere Hamans tre cornered lue. derimot, fordi det har blitt hevdet at denne stilen av hat var ikke populært i denne perioden, det finnes en rekke andre, mindre kjent forklaringer på hvorfor vi spiser trekantformede matvarer på Purim.

Tog til Berlin til München

Tog til Frankfurt til München

Trier til München Trains

Stuttgart til München Togpriser

 

Talking Tyrkia

Kong Ahasverus regjerte fra India til Etiopia, fra “Kast den Kush.” på hebraisk, ordet hjelp både “India” og “Tyrkia.” Dermed, noen mennesker spiser kalkun når de feirer Purim. Andre spiser etiopiske retter som etiopiske linser. Å innlemme en kalkun tallerken inn Purim måltid, prøve steke kalkun med karamellisert løk balsamico saus eller panko crusted kalkun biffstykker med tranebær og pære chutney.

Nantes til Bordeaux Togpriser

Paris til Bordeaux Togpriser

Lyon til Bordeaux Togpriser

Marseille til Bordeaux Togpriser

 

Going Vegetarisk

For å være Kosher, Queen Esther spiste et vegetarisk kosthold mens han bodde i King Achashverosh Slott. I hennes ære, mange mennesker tjene en meatless måltid for deres Purim festen. Esther diett besto av nøtter, frø, korn, og belgfrukter. Dette er en forklaring bak skikken å spise valmuefrø i løpet av ferien, som slår opp det meste iconically i Ashkenazi Hamantaschen som Mohn fylling.

 

Dette høres Familiar ...

feire Purim kostyme festlig

 

Hvis denne beskrivelsen av Purim høres kjent ut, det er fordi det er ingenting så mye som Mardi Gras.

Purim og Mardi Gras hvert fall nøyaktig en måned før en stor, kanskje de stor religiøs overholdelse av sine respektive tradisjoner. hver serverer, paradoksalt, som en farseaktig introduksjon til en periode med dyp religiøs alvor. for kristne, overskudd av fett tirsdag tjener som et utløp for selv påstand og selvtilfredsstillelse før fasteperioden, med sin lengre periode med selv sperring, og til og med selv mortification.

Purim blir sett på som inngangsport til panisk, men dypt alvorlig og krevende periode. Den forberedelse til påske som vanligvis begynner om morgenen etter Purim.

Frankfurt til Köln Togpriser

Brussel til Köln Togpriser

Wien til Köln Togpriser

Hanover til Köln Togpriser

 

Hvor å feire Purim aktiviteter i hele Europa

Nå som vi har gitt deg detaljene, la oss fortelle deg hvor du finner handlingen!

 

Purim i Budapest:

Budapest mars feirer slutten av vinterkulda med mange gode våren festivaler å nyte. Lørdager og søndager er spesielt lastet I mars. Ulike arenaer og arrangementer feire Purim i Budapest. Dessuten, flere synagoger i Budapest, inkludert den største Dohany Street synagoge. Dessuten, den Balint Hus samfunnshus for jødiske borgere i Budapest vil avholde arrangementer for Purim.

 

Purim i Zürich:

Nå Organisert for andre år på rad av Ariel – Union of Jewish Studenter Genève. Faktisk, det er mer enn 300 studenter og unge voksne fra følgende land: Sveits, Frankrike, Belgia, Østerrike, og mange andre steder. Disse Purim-festgjengerne møtes for å feire Purim sammen over et unikt helg i Zürich. Til billetter og mer info, leder over til ARIEL Facebook-side.

Interlaken til Zürich Togpriser

Luzern til Zürich Togpriser

Lugano til Zürich Togpriser

Geneva til Zürich Togpriser

 

Purim i Paris:

I år, feire Purim i Paris. The City of Lights, The City of Love, The City of Art. Det er nå også City of the utrolig Young jødiske Morristown Purim partiet~~POS=HEADCOMP! Kom sammen med de mest elegante Parisian Purim antrekk. Du kan finn denne festen på det fantastiske Mayo Performing Arts Center i Morristown. Arrangementet er catering For ung jødisk Professionals alderen 21 til 39. Skaff billetter HER

Brussel til Paris Togpriser

London til Paris Togpriser

Togpriser fra Marseille til Paris

Amsterdam til Paris Togpriser

 

Purim i London:

Kom gjennom looking glass bestille en billett til et tema Purim Tea Party. Vert på den vakre Aubrey Park Hotel i The Garden Room på søndag 17. mars, 2019 på 15:00. Nyte godt selskap, spiser mye slemme ting og vinn premier. Det blir bare curiouser og curiouser. Billettprisen inkluderer te / kaffe, kaker, scones, og smørbrød... og Hamantaschen! Skaff billetter HER

Amsterdam til London Togpriser

Tog til Rotterdam til London

Tog til Paris til London

Brussel til London Togpriser

 

 

Nå din favoritt sted å feste for Purim er lett med tog. Bare hodet på over til SaveATrain og kjøpe en billett i løpet av minutter, uten pesky avgifter!

 

Ønsker du å legge inn blogginnlegget på nettstedet ditt, Du kan enten ta våre bilder og tekst og bare gi oss en kreditt med en link til dette blogginnlegget, eller du klikker her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcelebrate-purim%2F%3Flang%3Dno - (Rull ned litt for å se inn kode)

Copyright © 2021 - Lagre A Train, Amsterdam, Nederland
Ikke la uten en gave - Få kuponger og nyheter !