Lesetid: 6 minutter
(Sist oppdatert: 25/02/2022)

Hvis de gamle tempelsteinene kunne snakke, de ville snakke om gamle sivilisasjoner, invasjoner, kulturer, og kjærlighet. De 12 De fleste eldgamle templer over hele verden er godt bevart og imponerende i skjønnhet og statue. Fra faraos templer i Egypt til buddhistiske og hinduistiske templer i Sørøst-Asia, disse gamle templene er historiske perler.

 

1. De eldste templene over hele verden: Knossos-palasset

Stedet for tilbedelse og sentrum for det politiske livet i bronsealderen, Knossos-palasset er et av de eldste templene i verden. Knossos-tempelet var sentrum for den minoiske sivilisasjonen på Kreta. Dessuten, det gamle tempelet er et av de mest godt bevarte templene i verden.

Det første Knossos-tempelet ble bygget inn 1900 f.Kr. på en høyde, men et av de mange jordskjelvene på Kreta ødela det. derimot, rett etter det ble et annet tempel bygget og ødelagt i et vulkanutbrudd. Dermed, Knossos-tempelet som står i dag er 3rd tempel fra 1375 f.Kr. Knossos tempel er en av de topp historie geeks destinasjoner med sine legender i relikvier.

Frankfurt til Berlin Togene

Leipzig Berlin Togene

Hanover til Berlin Togene

Hamburg til Berlin Togene

 

The Oldest Temples In Greece: Palace of Knossos

2. Gobekli Tepe

Predating Stonehenge av 6,000 år, Gobekli-steinene i det sørøstlige Tyrkia antas å være relikviene fra det første tempelet noensinne i verden. De 11,000 år gamle Gobekli Tepe-steiner var et sted for tilbedelse på en høyde.

derimot, det er ingen funn av en menneskelig bosetning i regionen, men stedet var et punkt på reisen til mange nomadiske jegere og samlere. Så, Gobekli Tepe-tempelet fungerte som et fristed, med religiøs betydning.

Rimini til Verona Togene

Roma til Verona Togene

Florence til Verona Togene

Venezia til Verona Togene

 

3. De eldste templene over hele verden: Hagar Qim

Laget med en 20 toner megalittstein i midten, Hagar Qim-tempelet er et av de mest imponerende templene i verden. Dermed, Hagar Qim er også et typisk tempel fra den maltesiske forhistoriske tid.

En av de mest ekstraordinære funksjonene i Hagar Qim-tempelet er et elliptisk hull i et av de to kamrene. På den første sommerdagen, Solens stråler passerer gjennom dette hullet og lyser opp en steinblokk. Du kan besøke Hagar Qim på turen til Malta, og beundre en av de 12 de eldste templene i verden.

Brussel til Amsterdam Tog

London til Amsterdam Tog

Berlin til Amsterdam Tog

Paris til Amsterdam Tog

 

4. Gamle templer over hele verden: Seti-tempelet

Ekstremt godt bevart, Temple of Seti er fra det nittende dynastiet. Seti-tempelet er opprettelsen av Seti og hans sønn Ramses II. Faren startet skapelsen, mens sønnen fullførte dekorasjonene og gårdsplassene rundt den.

I dag, du kan besøke Seti-tempelet, på en dagstur fra Kairo. Når du er der, bør du være oppmerksom på Abydos-graffitien på tempelets vegger.

Interlaken til Zürich Togene

Lucerne til Zürich Togene

Bern til Zürich Togene

Geneva til Zürich Togene

 

 

5. De eldste templene over hele verden: Hypogeum tempel

Det eldste underjordiske tempelet i verden er det mest godt bevarte tempelet til Hypogeum på Malta. Det bemerkelsesverdige tempelet er 6,000 år gammel, 3 nivåer gammelt tempel av sammenkoblede kamre.

Hypogeum-tempelet var først et sted for tilbedelse og bønn, men senere ble det gamle tempelet forvandlet til et gravsted. Besøkende kan beundre de røde maleriene på veggene, de eneste forhistoriske maleriene på de maltesiske øyene. I tillegg, du kan se de spesielle gjenstandene som finnes i tempelet i Valletta Museum.

Salzburg Wien Togene

München til Wien Togene

Graz til Wien Togene

Praha til Wien Togene

 

6. Luxor tempel

Når du går gjennom kamrene i Luxor-tempelet, du går hundrevis av års historie tilbake. Hvert skritt fører deg tilbake til Ramses II-tiden, og det religiøse livet i det gamle Egypt.

Luxor-tempelet har en enorm betydning i gammel egyptisk religion. I tillegg, det er i Luxor-tempelet at Gud Amon opplevde en gjenfødelse under faraos årlige kroning.

Amsterdam til Paris tog

London til Paris tog

Rotterdam til Paris tog

Brussel til Paris tog

 

Luxor Temple

 

7. De eldste templene over hele verden: Stone henge

Den massive steinsirkelen er et av historiens største mysterier. Stonehenge er stolt i Wiltshire, England. Det tiltrekker hundrevis av besøkende til å beundre det. Eksperter i historie- og arkeologiverdenen tror at druidene bygde Stonehenge.

Stonehenge kunne ha hatt religiøse formål i forhistorisk tid. Et av tegnene er arrangementet av steiner og det faktum at monumentet vender mot soloppgangen. Mens det fortsatt er uklart hvordan disse gigantiske steinene ble brakt til dette spesifikke stedet i England, Stonehenge er et av de mest populære templene å besøke over hele verden.

Amsterdam til London Trains

Paris til London Trains

Berlin til London Trains

Brussel til London Trains

 

Stonehenge

 

8. Ggantija-templene

Den gamle Ggantija på Malta skiller seg ut blant de 12 de eldste templene i verden. Dette er takket være det faktum at det er et kompleks med to tempel. Dessuten, Ggantija templer fikk navnet sitt takket være de massive steinene som konstruerte dem.

Dessuten, i tillegg til å besøke et av de største templene i verden, du kan gå gjennom det eldste steinmonumentet i verden.

Milano til Torino Togene

Lake Como til Torino Togene

Genoa til Torino Togene

Parma til Torino Togene

 

9. Gamle templer over hele verden: Amadas tempel

Egyptiske templer er kjent over hele verden for sine utsøkte størrelser, og design. Templene i Egypt er kjent for å være de vakreste templene over hele verden. Takket være hieroglyfene og utskjæringene på veggene, Amada-tempelet er intet unntak i skjønnhet.

Den lille, Likevel har det imponerende Amada-tempelet utsøkte utskjæringer på veggene. Inskripsjonene deler viktige hendelser i egyptisk historie som den lybiske invasjonen av Egypt. Så, hvis du ønsker å besøke de eldste templene i Lake Nasser, pakk kofferten og dra til Nubia.

Basel til Interlaken Togene

Geneva til Zermatt Togene

Bern til Zermatt Togene

Lucerne til Zermatt Togene

 

Ancient Temples Worldwide: Temple of Amada

 

10. Mundeshwari Devi-tempelet, Bihar

Det eldste funksjonelle hinduistiske tempelet i verden, Mundeshwari-tempelet ligger i Kaimur. Liten, men imponerende i steinutskjæringer, tempelet er et symbol på Lord Shiva og Shakti. Besøkende til Mundeshwari-tempelet kan beundre de fascinerende utskjæringene fra Gupta-perioden og livet tilbake i 625 f.Kr.

Det vakre tempelet ligger på Mundeshwari Hill, hvor mange andre betydelige relikvier er funnet. Hvis du er fascinert med hinduismens historie, du bør besøke Mundeshwari Temple. Du vil oppdage mer om symbolikken til Lord Shiva og Shakti som bor sammen på ett spesielt sted.

Milano til Roma Togene

Firenze til Roma Togene

Venezia til Roma Togene

Napoli til Roma Togene

 

11. De eldste templene over hele verden: Borobudur Indonesia

Borobudur-tempelet i Indonesia er kjent for å være det største buddhisttempelet i verden. I dag besøker mange buddhister Borobudur-tempelet på pilegrimsreise på øya Java.

Når du besøker Borobudur-tempelet, du vil bli overrasket over å se 56,000 kubikkmeter med grå vulkansk stein som danner dette buddhistiske tempelet.

Offenburg til Freiburg Togene

Stuttgart til Freiburg Togene

Leipzig til Freiburg Togene

Nürnberg til Freiburg Togene

 

Borobudur Indonesia

12. Hatshepsut-tempelet

Det aller helligste, tempelet til Hatshepsut er fra 1700-tallet. Farao Hatshepsut bygde tempelet inn i klippene til Deir El-Bahri, så tempelets fasade mot klippene’ landskapet er et av de mest imponerende i verden.

Det gamle tempelet er fra New Kingdom-perioden, men med årene endret templet sitt formål fra et tempel til et kloster. Deir El-Bahri betyr “Nordre kloster”, og det er til og med et kapell på eiendommen til Temple Hatshepsut.

München til Hallstatt Togene

Innsbruck til Hallstatt Togene

Passau til Hallstatt Togene

Rosenheim til Hallstatt Togene

 

Temple of Hatshepsut

 

Vi kl Lagre et tog vil gjerne hjelpe deg med å planlegge en tur til disse 12 De eldste templene over hele verden.

 

 

Vil du legge inn blogginnlegget vårt "12 eldste templer over hele verden" på nettstedet ditt? Du kan enten ta våre bilder og tekst, og gi oss kreditt med en lenke til dette blogginnlegget. Eller klikk her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fno%2Fmost-ancient-temples-worldwide%2F – (Rull ned litt for å se inn kode)