Χρόνος διαβασματός: 6 λεπτά
(Τελευταία ενημέρωση στις: 25/02/2022)

Αν μπορούσαν να μιλήσουν οι αρχαίοι λίθοι του ναού, θα μιλούσαν για αρχαίους πολιτισμούς, εισβολές, πολιτισμούς, και αγάπη. ο 12 Οι περισσότεροι αρχαίοι ναοί παγκοσμίως είναι καλοδιατηρημένοι και εντυπωσιακοί σε ομορφιά και άγαλμα. Από τους ναούς του Φαραώ στην Αίγυπτο έως τους βουδιστικούς και ινδουιστικούς ναούς στη Νοτιοανατολική Ασία, αυτοί οι παλιοί ναοί είναι ιστορικά πετράδια.

  • Σιδηροδρομικές μεταφορές είναι φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να ταξιδέψουν. Αυτό το άρθρο είναι γραμμένο για να εκπαιδεύσει περίπου ταξιδιών με τρένο από Save A Train, ο Φτηνότερη ιστοσελίδα εισιτηρίων τρένων Στον κόσμο.

 

1. Οι περισσότεροι αρχαίοι ναοί παγκοσμίως: Ανάκτορο της Κνωσού

Ο τόπος λατρείας και το κέντρο της πολιτικής ζωής στην εποχή του Χαλκού, Το Παλάτι της Κνωσού είναι ένας από τους αρχαιότερους ναούς παγκοσμίως. Ο ναός της Κνωσού ήταν το κέντρο του μινωικού πολιτισμού στην Κρήτη. Εξάλλου, ο αρχαίος ναός είναι ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους ναούς στον κόσμο.

Κτίστηκε ο πρώτος ναός της Κνωσού 1900 π.Χ. σε λόφο, αλλά ένας από τους πολλούς σεισμούς στην Κρήτη την κατέστρεψε. Ωστόσο, αμέσως μετά χτίστηκε ένας άλλος ναός και καταστράφηκε σε μια ηφαιστειακή έκρηξη. Ετσι, ο ναός της Κνωσού που στέκεται σήμερα είναι ο 3rd ναός από 1375 προ ΧΡΙΣΤΟΥ. Ο ναός της Κνωσού είναι ένας από τους κορυφαίοι προορισμοί για geeks της ιστορίας με τους θρύλους του σε κειμήλια.

Φρανκφούρτη προς Βερολίνο Τρένα

Λειψία προς Βερολίνο Τρένα

Ανόβερο στο Βερολίνο Τρένα

Αμβούργο στο Βερολίνο Τρένα

 

The Oldest Temples In Greece: Palace of Knossos

2. Gobekli Tepe

Predating Stonehenge από 6,000 χρόνια, Οι πέτρες Gobekli στη νοτιοανατολική Τουρκία πιστεύεται ότι είναι τα λείψανα του πρώτου ναού στον κόσμο. ο 11,000 ετών οι πέτρες Gobekli Tepe ήταν τόπος λατρείας σε ένα λόφο.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν ευρήματα ανθρώπινης εγκατάστασης στην περιοχή, αλλά το μέρος ήταν ένα σημείο στο ταξίδι πολλών νομάδων κυνηγών και τροφοσυλλεκτών. Έτσι, ο ναός Gobekli Tepe χρησίμευε ως ιερό, με θρησκευτική σημασία.

Ρίμινι προς Βερόνα τρένα

Ρώμη προς Βερόνα τρένα

Φλωρεντία Βερόνα τρένα

Βενετία Βερόνα τρένα

 

3. Οι περισσότεροι αρχαίοι ναοί παγκοσμίως: Hagar Qim

Φτιαγμένο με α 20 τόνους μεγαλιθική πέτρα στο κέντρο, ο ναός Hagar Qim είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς ναούς παγκοσμίως. Ετσι, Το Hagar Qim είναι επίσης ένας τυπικός ναός από την προϊστορική εποχή της Μάλτας.

Ένα από τα πιο εκπληκτικά χαρακτηριστικά του ναού Hagar Qim είναι μια ελλειπτική τρύπα σε έναν από τους δύο θαλάμους. Την πρώτη μέρα του καλοκαιριού, οι ακτίνες του ήλιου περνούν μέσα από αυτήν την τρύπα και φωτίζουν ένα πέτρινο τετράγωνο. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Hagar Qim στο ταξίδι σας στη Μάλτα, και θαυμάστε ένα από τα 12 οι πιο αρχαίοι ναοί στον κόσμο.

Βρυξέλλες προς Άμστερνταμ τρένα

Λονδίνο στο Άμστερνταμ τρένα

Βερολίνο προς Άμστερνταμ τρένα

Παρίσι στο Άμστερνταμ τρένα

 

4. Αρχαίοι ναοί σε όλο τον κόσμο: Ναός του Σέτι

Εξαιρετικά καλοδιατηρημένο, ο ναός του Σέτι είναι από τη δέκατη ένατη δυναστεία. Ο ναός του Σέτι είναι δημιούργημα του Σέτι και του γιου του Ραμσή Β'. Ο πατέρας ξεκίνησε τη δημιουργία, ενώ ο γιος ολοκλήρωσε τις διακοσμήσεις και τις αυλές γύρω του.

Σήμερα, μπορείτε να επισκεφθείτε το Ναό του Σέτι, πάνω σε ημερήσια εκδρομή από το Κάιρο. Όταν βρίσκεστε εκεί, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα γκράφιτι της Abydos στους τοίχους του ναού.

Interlaken στη Ζυρίχη τρένα

Λουκέρνη στην Ζυρίχη τρένα

Βέρνη Ζυρίχη τρένα

Γενεύη Ζυρίχη τρένα

 

 

5. Οι περισσότεροι αρχαίοι ναοί παγκοσμίως: Ναός Υπογείου

Ο αρχαιότερος υπόγειος ναός στον κόσμο είναι ο πιο καλοδιατηρημένος ναός του Hypogeum στη Μάλτα. Ο αξιόλογος ναός είναι 6,000 χρονών, 3 επίπεδα αρχαίος ναός διασυνδεδεμένων θαλάμων.

Ο ναός του Υπόγειου ήταν αρχικά τόπος λατρείας και προσευχής, αλλά αργότερα ο αρχαίος ναός μετατράπηκε σε χώρο ταφής. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τους κόκκινους πίνακες στους τοίχους, οι μοναδικοί προϊστορικοί πίνακες στα νησιά της Μάλτας. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε τα ειδικά αντικείμενα που βρέθηκαν στο ναό στο Μουσείο της Βαλέτα.

Σάλτσμπουργκ προς Βιέννη τρένα

Μόναχο προς Βιέννη τρένα

Γκρατς προς Βιέννη τρένα

Πράγα Βιέννη τρένα

 

6. Ναός του Λούξορ

Καθώς περπατάτε μέσα από τους θαλάμους του ναού του Λούξορ, περπατάς πίσω εκατοντάδες χρόνια ιστορίας. Κάθε βήμα σε οδηγεί πίσω στην εποχή του Ραμσή Β', και τη θρησκευτική ζωή της αρχαίας Αιγύπτου.

Ο ναός του Λούξορ έχει τεράστια σημασία στην αρχαία αιγυπτιακή θρησκεία. Επιπροσθέτως, είναι στο ναό του Λούξορ που ο Θεός Αμόν γνώρισε μια αναγέννηση κατά τη διάρκεια της ετήσιας στέψης του Φαραώ.

Άμστερνταμ στο Παρίσι τρένα

Το Λονδίνο στο Παρίσι τρένα

Ρότερνταμ στο Παρίσι τρένα

Βρυξέλλες στο Παρίσι τρένα

 

Luxor Temple

 

7. Οι περισσότεροι αρχαίοι ναοί παγκοσμίως: Στόουνχεντζ

Ο τεράστιος πέτρινος κύκλος είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου της ιστορίας. Το Stonehenge στέκεται περήφανο στο Wiltshire, Αγγλία. Προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες για να το θαυμάσουν. Οι ειδικοί στον κόσμο της ιστορίας και της αρχαιολογίας πιστεύουν ότι οι Δρυίδες έχτισαν το Στόουνχεντζ.

Το Στόουνχεντζ θα μπορούσε να είχε θρησκευτικούς σκοπούς στην προϊστορική εποχή. Ένα από τα σημάδια είναι η διάταξη των λίθων και το γεγονός ότι το μνημείο βλέπει προς την ανατολή του ηλίου. Ενώ είναι ακόμα ασαφές πώς αυτές οι γιγάντιες πέτρες μεταφέρθηκαν σε αυτό το συγκεκριμένο μέρος στην Αγγλία, Το Stonehenge είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ναούς για επίσκεψη σε όλο τον κόσμο.

Τα τρένα του Άμστερνταμ στο Λονδίνο

Παρίσι στο Λονδίνο τρένα

Βερολίνο προς Λονδίνο τρένα

Βρυξέλλες προς Λονδίνο τρένα

 

Stonehenge

 

8. Οι ναοί Ggantija

Η αρχαία Ggantija στη Μάλτα ξεχωρίζει μεταξύ των 12 οι πιο αρχαίοι ναοί στον κόσμο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ένα συγκρότημα δύο ναών. Εξάλλου, Ggantija Οι ναοί κέρδισαν το όνομά τους χάρη στις ογκώδεις πέτρες που τους κατασκεύασαν.

Εξάλλου, εκτός από την επίσκεψη σε έναν από τους μεγαλύτερους ναούς παγκοσμίως, θα μπορούσατε να περπατάτε μέσα από το παλαιότερο πέτρινο μνημείο στον κόσμο.

Μιλάνο στο Τορίνο τρένα

Λίμνη Κόμο στο Τορίνο τρένα

Γένοβα προς Τορίνο τρένα

Πάρμα στο Τορίνο τρένα

 

9. Αρχαίοι ναοί σε όλο τον κόσμο: Ναός της Amada

Οι αιγυπτιακές ναοί είναι γνωστοί παγκοσμίως για τα εξαίσια μεγέθη τους, και σχεδιασμός. Οι ναοί στην Αίγυπτο είναι γνωστοί ως οι πιο όμορφοι ναοί παγκοσμίως. Χάρη στα ιερογλυφικά και τα σκαλίσματα στους τοίχους, ο Ναός της Amada δεν αποτελεί εξαίρεση σε ομορφιά.

Το μικρό, αλλά ο εντυπωσιακός ναός της Amada έχει εξαιρετικά σκαλίσματα στους τοίχους. Οι επιγραφές μοιράζονται σημαντικά γεγονότα στην αιγυπτιακή ιστορία, όπως η εισβολή της Λιβύης στην Αίγυπτο. Έτσι, εάν επιθυμείτε να επισκεφθείτε τους παλαιότερους ναούς της λίμνης Nasser, ετοιμάστε τις βαλίτσες σας και κατευθυνθείτε προς τη Νούβια.

Βασιλεία στο Ιντερλάκεν τρένα

Γενεύη για να Zermatt τρένα

Βέρνη Zermatt τρένα

Λουκέρνη σε Zermatt τρένα

 

Ancient Temples Worldwide: Temple of Amada

 

10. Ναός Mundeshwari Devi, Μπιχάρ

Ο παλαιότερος λειτουργικός ινδουιστικός ναός στον κόσμο, ο ναός Mundeshwari βρίσκεται στο Kaimur. Μικρό, αλλά εντυπωσιακό σε λιθογλυπτικά, ο ναός είναι σύμβολο του Λόρδου Shiva και του Shakti. Οι επισκέπτες του ναού Mundeshwari μπορούν να θαυμάσουν τα συναρπαστικά γλυπτά από την περίοδο Gupta και τη ζωή πίσω στο 625 προ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Ο όμορφος ναός βρίσκεται στο λόφο Mundeshwari, όπου έχουν βρεθεί πολλά άλλα σημαντικά κειμήλια. Αν είσαι γοητευμένος με την ιστορία του Ινδουισμού, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον ναό Mundeshwari. Θα ανακαλύψετε περισσότερα για τον συμβολισμό του Λόρδου Shiva και της Shakti που κατοικούν μαζί σε ένα ιδιαίτερο μέρος.

Μιλάνο στη Ρώμη τρένα

Φλωρεντία στη Ρώμη τρένα

Βενετία προς Ρώμη τρένα

Νάπολη στη Ρώμη τρένα

 

11. Οι περισσότεροι αρχαίοι ναοί παγκοσμίως: Borobudur Ινδονησία

Ο ναός Borobudur στην Ινδονησία είναι διάσημος ως ο μεγαλύτερος βουδιστικός ναός στον κόσμο. Σήμερα πολλοί Βουδιστές επισκέπτονται τον ναό Borobudur για προσκύνημα στο νησί της Ιάβας.

Όταν επισκέπτεστε τον ναό Borobudur, θα εκπλαγείτε βλέποντας το 56,000 κυβικά μέτρα γκρι ηφαιστειακής πέτρας που σχηματίζουν αυτόν τον βουδιστικό ναό.

Offenburg στο Φράιμπουργκ τρένα

Στουτγκάρδη Φράιμπουργκ τρένα

Λειψία στο Φράιμπουργκ τρένα

Νυρεμβέργη στο Φράιμπουργκ τρένα

 

Borobudur Indonesia

12. Ναός του Χατσεψούτ

Άγια των Αγίων, ο ναός του Χατσεψούτ είναι του 18ου αιώνα. Ο Φαραώ Χατσεψούτ έχτισε το ναό στα βράχια του Ντέιρ Ελ-Μπαχρί, έτσι η πρόσοψη του ναού απέναντι στα βράχια’ Το τοπίο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά παγκοσμίως.

Ο αρχαίος ναός είναι της περιόδου του Νέου Βασιλείου, αλλά με τα χρόνια ο ναός άλλαξε τον σκοπό του από ναός σε μοναστήρι. Deir El-Bahri σημαίνει “Βόρεια Μονή”, και υπάρχει ακόμη και ένα παρεκκλήσι στους χώρους του Temple Hatshepsut.

Μόναχο προς Hallstatt τρένα

Ίνσμπρουκ προς Hallstatt τρένα

Passau σε Hallstatt τρένα

Rosenheim σε Hallstatt τρένα

 

Temple of Hatshepsut

 

Εμείς στο Save A Train θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι σε αυτά 12 Οι περισσότεροι αρχαίοι ναοί παγκοσμίως.

 

 

Θέλετε να ενσωματώσετε την ανάρτηση του ιστολογίου μας «12 πιο αρχαίοι ναοί παγκοσμίως» στον ιστότοπό σας? Μπορείτε είτε να πάρετε τις φωτογραφίες και το κείμενο και να μας δώσει πίστωση με ένα link σε αυτό το blog post. Ή κάντε κλικ εδώ: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fel%2Fmost-ancient-temples-worldwide%2F – (Μετακινηθείτε προς τα κάτω λίγο για να δείτε τον κώδικα ενσωμάτωσης)

  • Αν θέλετε να είστε ευγενικοί με τους χρήστες σας, μπορείτε να τους καθοδηγήσει απευθείας σε σελίδες αναζήτησης. Σε αυτό το link, θα βρείτε τις πιο δημοφιλείς διαδρομές τρένων μας - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Μέσα που έχουν συνδέσμους μας για σελίδες προορισμού Αγγλικά, αλλά έχουμε επίσης https://www.saveatrain.com/fr_routes_sitemap.xml, και μπορείτε να αλλάξετε το /fr σε /pl ή /de και περισσότερες γλώσσες.