Поръчка билет за влака СЕГА

Блог пост

Къде можете да Празнувайте Пурим През март

Време за четене: 7 минути
(Последната актуализация на: 14/08/2020)

Еврейски Mardi Gras никого? Въведете карнавал Пурим! празнуват Пурим на 14-ти и 15-ти дни на Адар, дванадесетия месец от еврейския календар, който съвпада с март. Пурим има карнавал атмосфера, с хора, носещи или най-доброто им Sabbath облекло и карнавалните костюми - с цар Ксеркс, Астин, Естир, Мордекай и Хаман сред най-популярните костюми. Къде можете да се присъедините към веселбата? Тези са Най-добрите градове да празнуват еврейската Carnival Пурим март.

 

Пурим маска

Какво е Пурим?

Ако не сте запознати с Пурим, нека ви изясня. С костюми, , Игра и много пиене, Пурим е един от най-шумните юдаизма почивни дни. Ще разберете, че красивата Естер осуетяването злите планове на Аман, обичаят да се напива и какви са hamantaschen. Но ние сме се познае има няколко неща, за това празник че може да ви изненада и ще бъде добре да се знае, ако сте планиране при присъединяването си в празненствата и да празнуваме Пурим.

Генуа до Милано с влак

Рим до Милано с влак

Болоня до Милано с влак

Флоренция до Милано с влак

 

Кой е Естер?

Книгата на Естир стои в основата на Пурим. Историята проследява Естер, който е избран да бъде съпруга и кралица на цар Асуир Смята се, че Ксеркс I на Персия.

Когато краля съветник, Аман, го убеждава да убие всички евреи в империята, Естир братовчед и прие баща, Мордекай, призовава тя да използва влиянието си да спре кървавата план.

Историята е разказана в книгата на Естир, известен като Megillah, и завършва с Аман виси и еврейския народ се съхраняват в момента.

Брюксел до Амстердам с влак

Лондон до Амстердам с влак

Берлин до Амстердам с влак

Париж до Амстердам с влак

 

Интересни факти за Пурим:

Тук е хладно за разговор. Знаете ли, че Естер е вегетарианец (или поне flexitarian). Според Мидраш, докато царица Естир е живял в двора на цар Асуир, тя последва вегетарианска диета, състояща се предимно от бобови растения, така че тя няма да наруши законите на Kashrut(норми на хранене). Поради тази причина, съществува традиция на храня се боб и грах, когато празнуват Пурим. (След всичко, ще ви трябва нещо здравословно в края на краищата и пиенето hamantaschen)

Брюксел до Антверпен с влак

Амстердам до Антверпен с влак

Лил до Антверпен с влак

Париж до Антверпен с влак

 

 

Вземете за опаковане:

Ако този празник не звучи достатъчно страхотно вече, ние сега се представя твърде! Стихът в Книгата на Естир за mishloach manot гласи, че ние трябва изпращам подаръци един на друг, не само дават подаръци един на друг. Като резултат, по-добре е да изпратите вашите пакети с лакомства на приятел чрез куриер, отколкото да им се даде само направо. Всеки, който може да действа като посредник tetween, да се чувстват свободни да наеме пощенската услуга или дори, че хубав човек в асансьора, за да ви помогне да достави подаръците си.
Удобство? Харесва ни!

Милан до Торино Влаковете

Езерото Комо в Торино Влаковете

Генуа до Торино Влаковете

Парма до Торино Влаковете

 

Книгата на Естир е единствената библейска книга, която не включва име на Бога:

Книгата на Естир също не дава никакви препратки към храма, за молитва, или евреи практики като Kashrut [водене кошер].

Залцбург до Виена цени на влака

Цени на влак от Мюнхен до Виена

Цени на влак до Грац до Виена

Прага до Виена цени на влака

 

Ние не сме просто Над Hamantaschen още ...

Те триъгълно оформени и се казва, че е предназначен да символизира Аман шапка, ушите или джобове. Или нещо по-женствено. Някои казват, че тези бисквитки представляват Аман ушите (име на иврит за тях, Аман oznei, означава само това), и се отнасят до по избор на прекъсване на престъпници ушите преди екзекуцията. Трите ъглите представляват трите патриарси, чиито власт отслабва, Аман и даде сила да Esther да спаси евреите. Още един теория: Защото немската дума джоб означава "торбичка" или "джоб,"Бисквитките може да означават Аман джобове и парите, които е предложил Кралят за разрешение да убие евреите.

Бремен до Берлин Влаковете

Лайпциг до Берлин цени на влака

Цени на влак от Хановер до Берлин

Цени на влак от Хамбург до Берлин

 

По отношение на храните, когато празнуваме Пурим:

oznei Аман в Пурим

Триъгълен Treats

За евреите Ашкенази, може би най-широко разпространеното традиция храна на Пурим яде триъгълна форма храни като kreplach и hamantashen сладкиши. Kreplach е паста триъгълник, изпълнен с говеждо месо или пиле. Hamantashen са триъгълници от тесто тесто околните пълнеж често се прави с дати или маково семе.

Един от най-популярните обяснения за тази традиция е, че тези триъгълни храни представляват Аман три ъгъла шапка. въпреки това, защото е твърди, че този стил на шапката не е популярен по време на този период от време, има много други, по-малко известни обяснения за това защо ние ядем храни триъгълни форма на Пурим.

Цени на влак от Берлин до Мюнхен

Цени на влак от Франкфурт до Мюнхен

Трир до Мюнхен Влаковете

Цени на влак от Щутгарт до Мюнхен

 

Talking Турция

Цар Асуир царуваше от Индия до Етиопия, от “Хвърли го Куш.” На иврит, думата ходене означава както “Индия” и “пуйка.” По този начин, някои хора ядат пуйка, когато те празнуват Пурим. Други ядат етиопски ястия като етиопски леща. За да се включи пуешко ястие във вашия Пурим хранене, опитвам печена пуйка с карамелизиран лук балсамов сос или Панко коричка пуйка котлети с червена боровинка и круша лютеница.

Цени на влак от Нант до Бордо

Цени на влак от Париж до Бордо

Цени на влак от Лион до Бордо

Цени на влак Марсилия до Бордо

 

Отивате Вегетариански

За да бъде кошер, Естир яде вегетарианска диета, докато живеят в King Achashverosh дворец. В нейна чест, много хора, които сервират постни храна за техния празник Пурим. Esther диета се състои от ядки, семена, зърна, и бобови растения. Това е едно от обясненията зад обичай да ядат маково семе по време на празниците, който се появи най iconically в Ashkenazi hamantaschen като Mohn пълнене.

 

Това Всичко звучи познато ...

празнуват Пурим костюми празници

 

Ако това описание на Пурим звучи познато, че е така, защото тя е като нищо толкова много, тъй като Mardi Gras.

Пурим и Mardi Gras всеки падне точно един месец преди важна, може би на главен религиозен спазване на съответните им традиции. Всеки сервиси, парадоксално, като фарс въведение в период на дълбока религиозна сериозност. За християните, превишението на мазнини вторник служи като излаз за себе си твърдение и самостоятелно удовлетворение преди периода на Великия пост, с продължителен период на себеотрицание и дори самостоятелно усмиряване.

Пурим се разглежда като врата до неистов но дълбоко сериозна и трудна период. The на подготовката за Пасха, която обикновено започва на сутринта след Пурим.

Цени на влак Франкфурт до Кьолн

Цени на влак от Брюксел до Кьолн

Цени на влак от Виена до Кьолн

Цени на влак Хановер до Кьолн

 

Къде да Празнувайте дейности Пурим в цяла Европа

Сега, когато ти дал подробности, нека да ви кажа къде да намеря действието!

 

Пурим в Будапеща:

Будапеща март празнува края на зимния студ с много добра пролетните фестивали, за да се насладите на. Събота и неделя са особено натоварени През март. Различни места и събития празнуват Пурим в Будапеща. Освен това, няколко синагоги в Будапеща, включително най-големият синагогата Dohány Street. Освен това, читалище Балинт Къща за еврейски граждани в Будапеща ще бъде домакин на събития за Пурим.

 

Пурим в Цюрих:

Сега организира за втора поредна година от ARIEL – Съюз на еврейски студенти Женева. Всъщност, има повече от 300 студенти и млади хора от следните държави: Швейцария, Франция, Белгия, Австрия, и на много други места. Тези посетители на партито в Пурим ще се срещнат, за да отпразнуват Пурим заедно за един уникален уикенд в Цюрих. За билети и още информация, над главата на ARIEL фейсбук страница.

Интерлакен до Цюрих Влакове цени

Цени на влак от Люцерн до Цюрих

Лугано до Цюрих

Цени на влак от Женева до Цюрих

 

Пурим в Париж:

Тази година, празнувам Пурим в Париж. В града на светлините, Градът на любовта, Градът на изкуството. Сега също така е Града на невероятната Young еврейската Мористаун Пурим партия! Елате заедно с най-елегантните Парижки Пурим облекло. Можеш намерете това парти в зашеметяващия Център за сценични изкуства Mayo в Мористаун. Събитието се кетъринг За младите еврейски специалисти на възраст 21 да се 39. Спечелете билети ТУК

Цени на влак от Брюксел до Париж

Цени на влак от Лондон до Париж

Марсилия до Париж Цени на влака

Цени на влак от Амстердам до Париж

 

Пурим в Лондон:

Хайде през вашия огледало резервирате билет за тематични Пурим Tea Party. Домакин на красивата Обри Park Hotel В градината на стаята неделя 17-ти Март, 2019 в 15:00. Насладете се на добра компания, ядат много палав неща и печелят награди. Той просто получава curiouser и curiouser. Цената на билета включва чай / кафе, торти, кифли, и сандвичи... и hamantaschen! Спечелете билети ТУК

Цени на влак от Амстердам до Лондон

Цени на влак от Ротердам до Лондон

Цени на влак от Париж до Лондон

Цени на влак от Брюксел до Лондон

 

 

Достигането на любимото си място за парти за Пурим е лесно с влак. Само да се насочите към SaveATrain и закупуване на билет за минути, без никакви досадни такси!

 

Искате ли да вградите нашия блог пост на вашия сайт, можете или да вземе нашите снимки и текст и Просто ни даде кредит с връзка към тази публикация в блога, или натиснете тук: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcelebrate-purim%2F%3Flang%3Dbg – (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочва директно в нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml. Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/tr_routes_sitemap.xml и можете да промените / TR / да де или / RU и повече езици.
Copyright © 2021 - Save A Train, Амстердам, Холандия
Не оставяйте без подарък - Вземи купони и новини !